napačen zob
V ponedeljek sem bila pri zobozdravniku in mi je plombiral manjšo luknjico na sprednjem zobu na dvojki , nato pa verjetno po pomoti malo obrusil napačni zob enko namesto dvojko , napako je verjetno ugotovil sam ker se je malo zmedel a meni ni rekel ničesar in potem svoje delo opravil do konca na pravem zobu.
Na enki se sedaj to malo opazi zgleda kot da je zob malo zamaknjen nazaj, ker je obrusil sprednjo ploskev in mene to malo moti sedaj pa me zanima ali mi lahko to zdaj kako popravi in ali je kakšna nevarnost da mi zob potemni je pa tudi malo bolj občutljiv.
Prosila bi za vaš nasvet kaj naj storim oziroma mnenje in naj še zapišem da je bil ta
zob popolnoma zdrav in lepo raščen.
že vnaprej hvala za odgovor in lep pozdrav;
Alenka
Spoštovana Alenka,
žal si ne predstavljam, kako je lahko zobozdravnik brusil napačen zob – kdaj – pri odstranjevnjau kariesa ali kasneje, ko je že obdeloval plombo??
Kakorkoli, manjše površinske defekte je možno popraviti z dodajanjem materiala za plombe v res tanki plasti, vendar pa pogosto lahko pride do odluščenja te tanke plasti. Vsekakor se pogovorite o tej težavi z zobozdravnikom.
Zob potemnel ne bo, potrebno pa je zagotoviti, da površina ni hrapava, kar kasneje olajša nalaganje zobnih oblog.
ja res sem bila zelo šokirana ko sem to opazila in ni mi vseeno še posebno ker je to sprednji zob. Zob je po moje obrusil kasneje ko je že obdeloval plombo ker površina ni tako zelo hrapava je pa tanjša sigurno za nekaj milimetrov , ampak vseeno občutek je moteč in me moti ker imam občutek da se mi to že na daleč opazi še posebno od strani ko se vidi da je zob površinsko tanjši kot drugi zob.
še enkrat hvala za odgovor.
lep pozdrav;
Alenka