Najdi forum

"nametani" zobje

Stara sem 24 let in sem študentka. Ker imam zelo zesno raščene in “nametane”zobe mi je zobozdravnica svetovala, naj obiščem ortodonta. To sem tudi storila, vendar si aparata enostavno nemorem privoščiti, saj stane po predračunu 650.000 tolarjev. Zanima me, kako se lahko pomagam brez aparata, da ne bodo zobje še grši?

Spoštovana Helena,

če z izrazom grši mislite na še bolj “nametane” zobe,potem je potrebno ugotoviti,kje se nahajajo vaši modrostni zobje.Če so že izrasli,potem se situacija ne more poslabšati.Prav tako se ne more poslabšati,če imajo modrosti zobje dovolj prostora za izraščanje.Situacija pa se lahko poslabša,če modrostni zobje nimajo dovolj prostora in potem potiskajo vse zobe naprej – tako postane tesno stanje še bolj tesno.
Kar pa se ortodonta tiče,se lahko še pozanimate za snemni aparat,ki je občutno cenejši – samo terapija traja dalj časa in potrebno ga je nositi cel dan ( ne samo ponoči ).Svetujem vam tudi,da se pozanimate še pri ortodontih izven Lj. – imam namreč občutek,da je ta cena zelo “ljubljanska”…..
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close