Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? namesto pediatra k osebnemu zdravniku?

namesto pediatra k osebnemu zdravniku?

moj otrok bo star 10 let in sem zelo nezadovoljna s pediatrom, pa še 15 km se vozimo do njega

ali ga lahko zamenjam z družinskim osebnim zdaravnikom, ki pa je v naši bližini?

S pediatrom??pri tej starosti ima otrok šolskega zdravnika

ja, mene bi tudi zanimalo, kdaj ima lahko otrok osebnega zdravnika…pediatri in šolski zdravniki me ne zanimajo…

Družinski osebni zdravnik zdravi člane družine, torej tudi otroke. Vprašaj ga, če še sprejema paciente.

Vsaka oseba naj obiskuje tistega zdravnika, ki je specializiran za njegovo starost in področje dela.
Kot ne greš k ortopedu z ginekološkimi težavami, gre šolski otrok k šolskemu zdravniku, če mu želiš dobro.

Seveda lahko vpišeš otroka k splošnemu zdravniku. V manjših krajih je veliko zdravnikov, ki imajo družinsko ambulanto, sploh tam, kjer v zdravstvenem domu ni pediatra.
Pri nas je tako, da lahko otroka takoj vpišemo k osebnemu zdravniku, ki je spec. družinske medicine, otroka pa vozimo v posvetovalnico, ki jo opravlja pediater iz drugega kraja. Ali pa ga vpišemo k pediatru v drugi kraj. Mi smo se odločili za slednje, ker našemu ‘družinskemu’ zdravniku ne zaupamo, imamo slabe izkušnje.
Je pa malo odvisno, kako je organiziran vaš zdravstveni dom. Če naprimer nimate laboratorija, potem mogoče ne izvajajo hitrih brisov žrela ali ne gledajo krvne slike ob sumu na bakterijsko okužbo in podobno. Pri nas je že tako, da če se zdravnik odloči, da mora otrok v laboratorij, ga je vseeno treba peljati 15km daleč in potem priti nazaj k zdravniku. Torej odločite se na podlagi možnosti kot jih imate.

New Report

Close