Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja NAMENSKI KREDIT IN ZAVAROVANJE

NAMENSKI KREDIT IN ZAVAROVANJE

Prosila bi za informacijo glede kredita. Lansko leto sva z partnerjem vzela kredit za nakup stanovanja za dobo 10 let. Stanovanje se glasi na oba. (nisva poročena, živiva skupaj). Sedaj sem začela razmišljati glede odplačila. Kako je v primeru, da se enemu izmed naju kaj pripeti, ali mora drugi odplačevati njegov preostali kredit ? Kredit je zavarovan pri Zavarovalnici Triglav, ampak to je le tisto zavarovanje, ki se plača ob najemu kakršnegakoli kredita.
Za odgovor se Vam zahvaljujem.

Lep pozdrav.

Ob najemu kredita se kreditodajalec zavaruje proti neplačilu le tega,seveda pa premijo plača oseba,katera najame kredit.
V primer smrti najemnika kredita pa bi se obveznost plačila obrokov naložila zakonskem partnerju ali pa celo otrokom.
Da pa vas ne bi več skrbelo,lahko za majhen denar sklenete zavarovanje,ki pokrije omenjeni rizik.
Lepo pozdravljeni, Bruno Šneberger

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

Da še malo dodam. Z zavarovalnico TRIGLAV sva oba s partnerjem sklenila nezgodno zavarovanje (III.steber) že pred štirimi leti. Ali igra to kakšno vlogo?
Zanima me, kje naj sedaj po enem letu sklenem to zavarovanje, ki ga omenjate in koliko bi to stalo. Kredit imava vsak v znesku 3 mio SIT.

Pa še nekaj, zakaj bi se kredit prenesel na otroke, če so ti odrasli in imajo svoje družine?

Tudi življensko zavarovanje pokrije rizik nezgodne smrti,če je zavarovalna-pogodbena vsota dovolj visoka.Pa tudi če je,se bo v primeru smrti poplačal le kredit.
Za točen izračun potrebujem več podatkov,zato mi pišite na domači email naslov.
Pa še odgovor na zadnje vprašanje.Po dednem pravu dediči podedujejo poleg dobrin tudi vse terjatve.
Lepo vas pozdravljam, Bruno [email protected]

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

New Report

Close