NAKUPI V TUJINI
Kakšne so vaše izkušnje z nakupi hrane v tujini?
Kakšni dve leti nazaj smo šli nekajkrat v evrospin na mejnem prehodu Sežana, a smo odnehali, ker je bilo preveč gneče, pa menda še evro kartice ne sprejemajo???
Nekdo pri tematiki o pufih govori, da nakupujejo garderobo na razprodajah v tujini, pa me zanima kje in v katerih trgovinah imate izkušnje, da je poceni, kvatlitetno in da vzamejo evro kartico?
Pozdrav, Nika
Tudi midva sva šla pred par laeti v evrospin, ko je bilo to zelo “moderno”. Pa sem si dejala, pa pejmo, da vidim, kaj in kje in za koliko folk kupuje, kajti baje je tam full, full poceni. In sva šla: prvič, zadnjič in nikoli več. Prvič je bla blazna gužva, drugič tisto sploh ni podobno nekemu nakupovalnemu centru, ampak je kar neki, in tretjič sva dala manj 3000 sit, kot pa če bi šla v mercatorja. In če na koncu zračunaš še bencin in cestnino, pa smo tam tam.
jesensko zimsko garderobo boš dobila v Trstu že v oktobru
Blizu mejnega prehoda Škofije je trgovina Scarpisima
kjer boš kupila modne in poceni čevlke. Zraven je trgovina
Familjare kjer boš kupila hrano, spodaj je trgovina kjer se
boš oblekla, zraven pa trgovina z elektro materjalom kjer
so cene podobne kot v Palmanovi
Pozdrav
.
halo,
tudi jaz sem pripadnik nakupovanja v Italiji, predvsem v Avstriji v znamenitem HOFERJU! Kaj pa vem, hrana je sicer Ok, toda sedaj sem odkrila podobno hrano v Ljubljani v HARDIJU!
Morda za malenkost slabša, saj v Hoferju dobiš Avstrijsko hrano, v Hardiju pa Madžarsko, ki je manj kvalitetna (pa ne zaradi države, iz izkušenj govorim)
Samo v Hoferju j e bilo tako, da si mogel dati keš, to se pravi zamenjat 30.000 SIT v Šilinge. Ker pa nekateri živimo pač iz meseca v mesec, in to največ na raznorazne kartice, je HOFER pri meni odpadel. Sicer ima pa Mercator take akcije včasih, da se ti splača tudi tam kupovati. Pa TUŠ tudi ni tako slab, pa INTERŠPAR!!!!!!!!!!
Jaz naprimer če je nepokvarljivo blago v akciji, kupim kar nekaj več, na primer WC papir, tabletke Calgonit, gel za tuširanje…….tako tudi malo prišparaš do naslednje akcije.
Kar se pa tiče oblek, je Avstrija bolj, ker ima skozi kake razprodaje, samo vedeti moreš kam. Pomaga tudi internet (www.hofer.at) C&A, Kastner und Ohler……
PA MADŽARSKA! Tam so cune na pol zastonj, tiste ta bolj kvalitetne pa tudi bolj pocen
Meni se pa zdi da se splača 2 krat letno v Muenchen, sploh za moške. Moška obleka npr. za 200-300 DEM in kvalitetna, pa tudi za ženske , sploh če greš tisti čas ko so razprodaje. Kupuje se pa po C&A ipd – velike trgovine.
Drugače pa PalmANOVA, Portogruaro, Trst, Avstrija pa za tehniko (npr. mi smo uvozili Boshev pomivalni stroj – akcija ker je bil lanski model in je bil kjub carini 50 % cenejši – edini problem je garancija , sam smo imeli srečo in ni blo nič narobe.