Nakupi v Italiji
pozdravljena
midva – zaenkrat sva še dva – dobro poznava te konce, saj je Andreja od tam doma in iskreno ti lahko priporočiva trgovino v katero NE SMEŠ vstopiti ker so dragi, lažejo, prodajajo stare stvari in še to poškodovane: primer gledala sva voziček ABC – pri njih je bil 270 EUR, v Baby centru pa 30.000 SIT – popolnoma enak!!! No, ta trgovina je v Gorici v ulici Via Carduci št. 20. Kljub temu da so prijazni – ker hočejo prodati!!! – ima več novogoričanov s to trgovino slabe izkušnje.
Sicer pa toplo priporočam trgovino De Bortoli na Corso Verdi – blizu Stande. Tam imajo veliko izbiro in po ugodnih cenah predvsem oblačila. Kot že rečeno midva pričakujeva prvega potomca v kratkem, zato sva se zanimala predvsem za opremo za novorojenčka. V bližini je tudi trgovina z vožički in podobno opremo – v ulici za Stando.
Toliko o Gorici pa srečno.
Pot iz mejnega prehoda Rožna dolina je najbolj enostavna. Iz rožne greš ravno čez cesto v malo obžagan drevored, zaviješ desno in takoj prakiraš. Greš peš desno, skrajno desno je cesta v hrib na Goriški grad, ti pa greš peš v eno ozko enosmerno ulico Via Rastello (vprašaj tam ljud) in si takoj tam. Ta trgovina je desno pod Velbi – oboki. Jaz bom šla tja v soboto, da kupim za krst oblekico za vnukinjo. Tam kupujem že čez 30 let, pa saj vidiš, da imam že vnuke. Jaz sem tu domačinka. Je blizu še ena trgovina Kapuceto rosso(rdeča Kapica) a je zelo draga.
Srečno
Ne, se ne strinjam. Ne vem kakšno odejico si ti kupovala. Tutice, bundice in vse drugo je precej ceneje kot pri nas. Gledala sem oni dan v Ljubljani in videla, da je še vedno vse ceneje v tej trgovini. Pa še lepše je.
Trgovina je res od De Bortoli. Zame včasih kupim kaj v tej trgovini. Je roba boljša kot po tistih veletrgovinah.
Saj sem napisala. Odejica je bila skoraj iz same sintetike (sem preverila sestavo) in povrh vsega še zelo kičasta. Pa tudi oblekic za krst niso imeli skoraj nič: začetek avgusta in samo zimske obleke, a imajo sedaj mogoče že poletne??? Gospa prodajalka se je pa čudila, da če bomo res pri teh mesecih že krstili in da imajo oni oblekice za krst v glavnem za eno leto starosti. Sicer pa tistih njihovim “plastik fantastik” krstnih oblekic niti nočem. Še vedno trdim, da je v Benettonu in Oviesse ceneje in veliko lepše!!!