Kupujem si nove smuči. Sem dobra rekreativna smučarka, ljubiteljica hitrih voženj in ne ravno slalomskih prog. Povsod vidim le carving smuči. Eni mi jih svetujejo, drugi pravijo, da se lahko z njimi pri hitrejšem smučanju ubijem, ker so zelo drugačne od prejšnjih modelov. Zanima me, kaj mi priporočate. Najraje bi pred nakupom preizkusila nekaj modelov smuči in se potem odločila. Ali veste, kdaj imajo kje testne vožnje. Zanima me še, kaj so pol carving smuči, ki mi jih je večina svetovala.
Hm, zanimivo vprašanje. Torej so tudi tebi svetovali pol carving. To je kao nasvet za tiste, ki niso čist za carving. Bolj so carvaste smuči, boljši, manjši je radij zavoja. Sama imam carving, sem kupila kar otroške tekmovalne in sploh mi ni žal. Pač imam to srečo, da sem majhna.
Moje mnenje pri nakupu smuči je: odvisno tudi od prog, po katerih boš drvela. Ker glej: sama sem smučala v tujini, kjer imajo res božanske proge (široke, dolge) in lahko fino carvam. Pri nas ne poznam smučišča, ki bi lahko res fajn carvala. Tako sem se zunaj nasmučala, da mi sploh ni za hoditi na naše ozke in kratke proge.
Res bi bilo dobro smučke stestirati. Sama nisem imela te možnosti, ker sem jih nabavila lani na razprodaji. A splača se ti pozanimati v npr. Elanu, kje so testi. Vem pa, da narod gre recimo s starimi smučat v Italijo, kjer si na smučiščih za zelo mali denar sposo-dijo/jajo smučke raznih tipov in potem doma navalijo na razprodajah za izbranim modelom.
Ne pozabi pa pomisliti tudi na nove modele smučk: meni so “metrske” zelo ljube. S fantom imava na njih vezi za spreminjanje številk pancarjev in kar tepeva se, kdo jih bo danes vozil. :))
Ah, pa še to: ne se preveč obremenjevati s tipom smuči, če res nisi čist med “profiči”. Na tujih smučiščih vidim ljudi, ki imajo vsi carving, pa smučajo čist klasično, da mi gre na smeh. A važno je, da uživajo, a ne.
Je pa res, da so zavoji lažji…saj gre za čisto fiziko.
No, upam, da te nisem še bolj zmedla. Pozanimaj se čimbolj.
Srečno,
Pia