Najdi forum

nakup računalnika

Veeeelike sanje – razen, če bi delala za 100.000 v proizvodnji :))

Hvala, hvala vsem! :))

Sva včeraj zvečer z možem prav razmišljala, koga vprašati :)) On se je spomnil na eno mojo žlahto, jaz pa na vas ;))))

hvala :))

Trgovina tudi, delaš pa sob.,ned.,prazniki!
Bom raje tuki, dokler ne zadanem kaj na loteriji! : ))

LP

A igraš?

Jaz sem kupila enkrat srečko na vaški veselici, ko sem bila stara ene 14 let, se ne spomnim, če sem kaj zadela :)))

Glih v tem je fora-upam, igram pa ne.
Sem ter tja kupim kakšno srečko-baje so olimpijske dobre. : )

LP

Se da dobiti za enako denarja boljši računalnik, je pa odvisno za kaj ga rabiš. Predvsem nikjer ni omenjena mama-plata, za katero sumim da je neka stara zadeva. Po komponentah se še vedno najbolj splača.

Kaj je “mama-plata”? Sem mislila, da je kaj v zvezi z mano ;)))))

mama plata = motherboard
hrbtenjaca carunalnika

Računalnik bi imeli zaradi igric, interneta… Potem bi pa še videli, otroci rastejo :))

Če prav razumem, je tista cena računalnika brez monitorja. Potem to sploh ni ugodna cena.

Ja, cena je brez monitorja! Zraven je samo še tipkovnica in miška….

A je cena še ugodna?

:))

Meni se ne zdi nič kaj ugodna, rekel bi da je to čisto normalna cena.
Mesec dni nazaj sem zbiral predračune za kolega ki se ne razume toliko na te zadeve, in je prišlo pod 200 ksit z monitorjem vred, pa sem izbral monitor višje kakovosti, konfiguracija računalnika pa je bila ravno tako z dvd in pekačem in grafično 128m TV out rama sicer samo 256M in hdd 80GB za matično plato pa ne vem točno katera, vendar tudi ne najbolj običajno. Monitor ni bil lcd ampak navaden, vendar real flat diamond tron Philips 107P ki je zares dober.
Zase pa sem nekako naračunal da me pride nekaj manj kot 300 ksit, vendar bo vgrajen dvd pekač, pa grafika 128M TV out, ram 512M ali pa 1024M, hdd 80G ali 120G, monitor bo 19″ Philips 109P (skoraj 100 ksit).
Sicer je pa tako: prišparaš ali profitiraš tako ali tako ne veliko, tako da je bolj pomembno da zadevo kupiš nekje, ki imajo zanesljivo garancijo in dober servis, pa da če je kaj narobe, da veš kerga za vrat stisnt. Zato jaz kupujem v majhni firmi, kjer tudi dobro poznam ljudi noter, pa nej me nategne če upa…. bo že vidu hudiča če bo kaj narobe.

A misliš, da so te velike trgovine Harvey Norman, Big Beng, Media svet,… OK za nakup računalnika?

:))

Ne bi vedel. Velikim trgovinam po mojih izkušnjah ne zaupam kaj dosti. Saj ne mislim, da bi bil nakup tam slab, vendar pomisli na možnost okvare računalnika, zato moraš vedeti kako bodo uslužni in hitri pri odpravi napake. Jaz načeloma kupujem v majhni firmi kjer je odnos kupec – prodajalec bolj oseben in kasneje ob morebitni reklamaciji lažja rešitev, vsaj meni se tako zdi. No, do sedaj še nikoli nisem imel primera, da bi računalnik odpovedal, tudi tistim, katerim sem ga jaz zrihtal. Tam , kjer jaz kupujem, so notri tako ali tako meni dobro poznani ljudje, pravzaprav znanci in dva prijatelja, tako da ni problemov. Če nekih poznanih v kakšni računalniški firmi, ki jim lahko zaupaš, nimaš, je pravzaprav vseeno kje kupiš. Gledati moraš na to, da ima zadeva čimveč garancije. Philips monitorji jo imajo 3 leta in to je dobro. Ko kupiš računalnik, naj dela, prepovedano ga je šparat, da bo crknil še v garanciji, če že misli crknit. Če bo to preživu, bo delal še kar nekaj let.

To je popolnoma res.Meni je kar nekaj komponent crknilo prvi dve leti;k sreči so vse imele triletno garancijo pri Lancomu ,ki se je izkazal za zelo solidno firmo-še celo nadomestni monitor so mi dali za čas popravila.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

:))))

Potem bi lahko tudi meni kaj zrihtal?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close