Najdi forum

Nakup parketa

Kupujem parket in sem pri tem omejena, saj imam vsa vrata v barvi hrast natur. Iz hodnika imam 6 vrat in tu bo kombinacija najbolj na udaru. Sicer bi dala tudi parket v hrast natur barvi, a problem nastane v dnevni in kuhinji, kjer pa bi imela pohištvo v bolj lešnik, kapučino odtenkih, v kombinaciji z vanilijo ali umazano belo barvo. In to bi se s hrast natur teplo, saj je to bolj oranžkast odtenek, popolnoma drugačen.
Razmišljala sem tudi že o ploščicah na hodniku, vendar se mi zdijo prehladne. Sicer imamo talno gretje, ampak mi videz ploščic deluje hladno. Dala bi jih samo v kuhinjo pred štedilnikom.

Kaj mislite, kako naj skombiniram, da bo parket pasal tako k vratom kot tudi kasneje k pohištvu? Razmišljala sem o parketu jesen markant, to je bolj nova, pisana varianta, ki jo imajo v Alpodu, ampak je še ni na njihovi spletni strani. Ta parket je toliko pisan, da ima med drugim tudi odtenke v barvi hrasta.
Pozna kdo kakšno drugo rešitev?

pozdravnjeni, za hodnik pogledajte pvc talno oblogo, obstaja več vrst imitacij lesa.To so kvalitetne in moderne talne obloge in se lahko kombinuju z barvom parketa . velika izbira pvc je v ekostilu v BTCju.

Lp. Pareketarstvo Todic

Ne znam ti reči, kako z barvami. Natur hrast je precej drugačen od beljenega, ki ga imamo mi, bolj na rumeno potegne. Pa kar nekar različnega lesa imaš v mislih…

Bi ti pa svetovala, da daš tudi na hodnik ploščice. Sploh v tem letnem času, ko v stanovanje prineseš ne le snega ampak tudi kamenčke, se zelo obnese. Vsi tisti kamenčki in parket, … raje ne pomislim, koliko raz in kakšna škoda. Sprva tudi meni ni bila všeč ideja o ploščicah v kuhinji in na hodniku, zdaj pa mislim, da sva se pravilno odločila, pa nimamo talnega gretja.

Mi imamo vrata beljen hrast od LIPa in gotovi 3-slojni parket iz Alpoda, oljen beljen hrast. Nam je všeč in tudi obiskovalcem. Ploščice so pa granitogres v svetlorumenkastem odtenku. Ker imam rada svetle barve, je kuhinja bela.

Zelo hvaležna kombinacija je beljen hrast, lahko je tudi krtačen, oljen, v takšni varianti so to največkrat gotovi parketi, v obliki ladijskega poda. Lepo se poda k vsemu pohištvu, ker je nadvse navtralen, tako v barvi kot v strukturi. Več na http://www.notranjaoprema.com

Jaz ti predlagam v hodniku hrast, kot praviš sama, (mi imamo na hodniku parket, pa se dobro obnese, do stanovanja večina s čevljev že odpade, včasih se sezujemo tudi pred vrati).

V drugih sobah pa bi dala hrast kašmir ali hrast sand…. veliko različnih možnosti je, kateri ti bo pač najbolj pasal k ostalem pohištvu.

Jaz sem za v hišo kupila večina hrast, nekaj pa hrast kašmir od Weitzerja v Kemoplastu v Šentjurju. So zelo prijazni, moram povedati, če tudi je to reklama. Bila sem zelo zadovoljna. Tudi stopnice bomo oblekli v ta parket (aja velikosti je pa 12,5 cm širina x 1m dolžina) robovi pa se dobijo orogonal “nalimki” da izgleda kot da stopnica masivna. No, sicer ne vem, če te to zanima.

Lep pozdrav.

No, v Kemoplast Šentjur itak imam namen it. Pri meni je tako, da imamo posebej vhod z vetrolovom, kjer bodo ploščice in tam se bomo sezuvali. Zato hodnik glede tega ni problem in absolutno mislim dat parket.
Beljen hrast meni deluje malce plastično, nenaravno in res si ne predstavljam, kako bi to šlo s hrast natur vrati.
Rada bi v glavnem nekaj nevtralnega, kar bi pasalo tako k vratom kot tudi kasneje k pohištvu. Absolutno si bom ogledala te odtenke hrasta v Kemoplastu. Je to gotovi parket, dvoslojni? So to posamezne deščice? Širina 12,5 se mi zdi super.

New Report

Close