Najdi forum

nakup labradorca

Mi imamo labradorko. Je zelo ubogljiva, a ne zaradi tega, ker je labradorka, ampak zato, ker je tako vzgojena. Zna pa biti tudi zelo zelo trmasta. Ko zavoha (po domače povedano) drek, je takoj tam in ga z užitkom mlati, sploh človeškega (to seveda nima nič opraviti s tem, da je labradorka).
No, to je v bistvu njena edina napaka, katere nam ne uspe odpraviti, čeprav je že v srednjih letih. Je pa drugače izredno mirna, prijazna in ljubezniva psička, tudi do tujcev, živali, … Je sterilizirana, ni pa zaradi tega nič bolj debela. Je takšna, kot je bila prej, ker se veliko giba in pazimo na prehrano, kar smo seveda počeli že pred tem. Ni pa požrešna. Nikoli ne prosi za hrano, niti ne sili za mizo, kadar kaj zavoha, … Lepo počaka, da je na vrsti njena porcija briketov (za seniorje). Dobiva pa tudi tablete za sklepe, ker so nagnjeni k težavam s sklepi.
Aja, pa labradorci so zelo zelo navezani na svojega lastnika.

Če potegnem črto pod vse pse, ki smo jih imeli do sedaj. Kar se tiče pasje inteligence – na prvem mestu absolutno prevladuje pudelj, pa naša mala mešanka, katero še imamo. Biser vseh biserov, nekaj posebnega je. Maltežan, da je inteligenten? Od vseh psov, ki jih poznam, je ne premore skoraj nič :))). Bokserji so cukrčki, brihtni pa res ne preveč hehehe.

Kot že rečeno – z vsakim psom se je potrebno ukvarjati, da je poslušen in vzgojen. Nekateri pač bolj, drugi manj 🙂

Imeli smo par različnih pasem psov, dobermana, kodra, mešančka in tudi labradorca.

Resnično krasen pes, zelooo inteligenten (je razumel in se odzival tudi na pogled), učljiv, družaben – živi za to, da bi ugodil svojemu lastniku. Malo preveč požrešen, mu je treba odmerjati obroke, če hočeš, da obdrži pravo težo. Našega so pokopali kolki.

Od vseh pasem bi najbolj zaupala ravno labradorcu (kar se tiče ugrizov), baje da največ kar lahko stori, je da te podre na tla, sicer ni agresiven. Zna lajati, ko je treba. Je pa odličen reševalski pes in dobro vonja za potrebe policije.

Naš labradorec je ozdravil kar nekaj ljudi, ki so se bali psov in tudi takih, ki psov niso marali. Običajno jih je navdušil s svojo neverjetno poslušnostjo.

Aja, NISEM STARA (kot lastnica sem bila pod 30), s psom smo hodili na morje, v hribe (tudi čez 2000 m n.v.) tako da smo se veliko gibali.

Naš je bil noter in vsakemu polagam na srce, da labradorec potrebuje družbo, da bi izpolnil vse svoje potenciale. Pesjak in samota ga ubijata, kot večino družabnih pasem.

Ah, moja bokserka je brihta, to ze. Dosti uciteljev nam celo pove, da je nadpovprecno inteligentna, ampak problem je, ker je NERESNA hahaha 😀 In zraven nje ostat resn, je tud cela znanost. 😛
Glede maltezanov sem brala, na nekem forumu, kjer je opis pasme. Ne vem tocno kje. Ker je maltezan se edina pasma, ki mi je vsec, pa je se nisem imela, sem se dosti zanimala o njem. 😉 Drugace osebno ne poznam NOBENEGA PRAVEGA MALTEZANA, da bi lahko karkoli rekla o njih iz izkusenj 😛

Jaz pravim, da je lahko vsak pes zelo inteligentn… ampak je vse odvisno od karakterja ( njegovega in od lastnika ). In pa tudi seveda od vzgoje, ki pa je zopet nekako povezana z karakterjem xD

Tudi sama sem lastnica 7 letnega steriliziranega labija, stara sem 33 let, pes je šolan, kupljen od vzrediteljev, ki se jim je zgodila ena neprijavljena paritev. Pes je zaenkrat zdrav, ubogljiv, kar se tiče teže je tako, da se strinjam, da je možen zelo hiter porast teže, kajti labiji so “kante za smeti”, tako da je treba bit dosleden pri hranjenju in mu omogočit veliko gibanja. Edino napako ki mu jo štejem v slabo smo mu odpravili z dresuro in sterilizacijo- čas gone in takrat je bil agresiven do lastnikov psic.
Če bi morala še enkrat izbirati bi ga gotovo izbrala še enkrat. Zakaj? Imam 2 otroka in pes je rasel z njima. Izredno rad ima otroke in je nasploh eden od njih če jih je več. Gnjavi nas z metanjem žogice in z žalostnimi pogledi spravi do tega, da vzameš povodec in ga pelješ ven. S tem smo tudi mi pridobili!

Kriza so ljudje nestrpni. Psa si zbereš glede na njegove značilnosti,videz. Sama sem želela psa,ki je atletski,igriv,rad plava,se rad uči. Lebčk se ti bo za košček sira postail na glavo. Zelo lahko jih zmotiviraš s hrano in krasno učijo. Obožuje vodo,je prijazen do otrok in se zelo pozno postara. Naš je star 10 let in še vedno pripravljen za igro,sprehode. Je krasen partner. Mi smo ga sterilizirali tudi zato, da se ne potepa toliko. Potrebuje veliko gibanja in je vedno pripravljen za akcijo. Slaba stran so bli na začetku tako imenovani plavalni ušesi. Vnetje ušes po plavanju. Kako lahko govorimo o neumnih psih,ko je vse odvisno od njihove vzgoje. Potrebno je vedet,da je s psom veliko dela. Nakup je še najmanj.

N

Glej mi smo imeli rotvajlera, ampak ker smo mi ena mirna familija je bil tudi on. Ubogal na besedo, lenaril, komot si mu vzel kost iz gobca pa ni šavsnil, cartljiv, z otroci nobenih problemov, z nami je hodil na izlete, morje, celo v nakupovalne centre v Avstruiji. Sosedje npr. so ena kričeča hipraktivna familija in njihov maltežan, kasneje pa pikinezer sta bila živčni razvalini, ki sta se zaganjala v folk, pse, grizla copate,sedežne,…
Malo šokantno ampak: Vzgoja psa je kot vzgoja otroka-če so starši, lastniki v redu je tak pes. Če ne pa je pač en pasji sonček, ki pač ni nič hudega če malo sili v prestrašene ljudi, ker on ne bo kao nič naredil je priden. čeprav na napetem povodcu peleje lastnika na sprehod.

No, poznam labradorce, ki vode ne marajo, naš je tudi ne, tako da – vse je odvisno od karakterja, ne od pasme. Sicer pa tudi naš obožuje sprehode in je neskončno prijazen do vseh živih bitij.
Ni pa požrešen, tako da se ga ne da zmotivirati s priboljški. Ni neumen, daleč od tega. Daleč je pa tudi od tega, da bi bil učljiv :-). Moram priznati, da so po mojih osebnih izkušnjah najbolj učljivi in pametni čisto navadni mešančki.
Je pa tudi nekaj na tem – kakšen gospodar, takšen pes. Hmmm, … če se primerjam z našim labijem – tudi jaz obožujem sprehode, učim se pa nerada haha :-)))

Res je. Vse je odvisno od značaja psa. Samo želela sem povedati, da je verjetno več labradorcev,ki imajo radi vodo kot nemških ovčarjev. Zato sem se obrnila na pasmo,kjer v večini psi obožujejo vodo.
Mi smo vsi “vodni” ljudje. In naš lebčk,ko je bil star tri mesece,ko sem ga kopala,je v banji tekla voda in je stopil pod njo, da mu je curek vode tekel po glavici. Ko je bil starejši in sem si pripravljala banjo,sem odšla v spalnico po stvari in ko sem prišla nazaj je cel ležal v kopeli, samo glavco je imel naslonjeno na rob. Ko smo šli na sprehod okrog jezera je bil v trenutku notri. Vodna zgaga vglavnem.

Naš se je izredno hitro učil. Kot sem rekla, za košček sira je naredil vse kar si želel od njega. Men so tak carji, prijazni do skrajnosti.

N

New Report

Close