nakup kolesa
Dobro jutro!
najprej en neprespan pozdrav vsem skupaj.
Imam eno prošnjo. Namreč mi bi našemu malčku za 4. rojstni dan radi kupili kolo.
Obračam se na vas s prošnjo, če ima katera izkušnje s kakšnim kolesom , ki je fajni, ki se lepo goni… Nimam pojma kako kolo mu naj kupimo.
prodajalci res da predlagajo, vendar včasih malo pretiravajo v tisti svoji želji, da bi prodali najdražje stvari.
Prosim za nasvet, kaj je pomembno pri nakupu kolesa, kako kolo imate za svoje malčke…
Prosim!!!!
Fajn je, če mal veš ko vstopiš v trgovino kaj bi rad.
Hvala!!!
Pa še eno lepo misel:
Tri stvari morajo biti pretirane, da so zadostne:
obzirnost, poštenje, čistost.
BOUDET
Najbolje je, da otroka vazmeš s sabo, pa naj naredi s kolesom kak krog po trgovini. Mi smo gledali na to, da ima zadnje zavore na pedalih, ker se mi zdi, da so tiste na belanci malo nerodne za otroka, ker rabi kar veliko roko. Pa seveda, da ima pomožna kolesa, pa kolikor toliko udoben sedež.
Cene pa, najbrž si že kaj gledala, pod 20.000 SIT koles ni. Vsaj 16 colskih mi nismo našli.
z.
mi smo lani našemu 4 letniku kupili kolo s pomožnimi koleščki v Hervisu, je pa v stilu BMX.
Gledali smo predvsem na to, da je kolo dovolj masivno in da mu je ravno prav veliko. Če mu boste kupili preveliko kolo z namenom, da ga bo imel več let, se lahko zgodi, da ne bo mogel dobro goniti in ne bo imel veselja.
je pa cena mnogokrat odraz kvalitete in za take stvari jaz dam raje jurja več in imam kvaliteten izdelek. Spomladi imajo v Hervisu vedno akcije koles, mislim da nekje marca, splača se počakati, so tudi do 30% nižje cene.
Tudu mi smo naši triletnici kupili lani v Hervisu ta “pravo kolo”. Ravno tako je v stilu BMXa, zelo stabilen, skratka pravo kolo (ne tisto na tričetrt plastično). Je pa res, da se splača še malo počakati. Mi smo za kolo, ki stane sicer čez 24.000 sit, plačali lani marca le 16.000 sit. Obvezna je seveda čelada! Nam je že rešila razbito glavo.
Nasvet pri nakupu: malček naj gre z vami in naredi poskusni krog, naši je izmed desetih le en ustrezal.
V trgovini Zupan v Radovljici sem gledala kolo Schwinn, zelo kvalitetno, 6 prestav, vendar verjetno za 4 letnika preveliko. Glede na kvaleteto kolesa se mi cena nekaj čez 20000 ni zdela pretirana.
Mi pa smo pred 3 leti takrat našemu 4 letniku v Intersportu kupili kolo Nakamura s katerim se sedaj vozi že mlajši in smo zelo zadovoljni. Podobne so imeli tudi lani in pomladi so imeli akcijo popust na kolesa.
LP A.