Najdi forum

Kaksna kitara je dobra za zacetnico? Zanima me predvsem znamka in cena. Rada bi jo imela v crni barvi, a se mi tiste v big bangu zdijo malo drage… Je se kje v Mariboru posebej trgovina s temi stvarmi?

lp

Moj prijatelj jo je kupil nekaj tednov nazaj v Bigbangu za 40k in se en drobiz. Tako crna, da zdi se ti… ko ubiras strune po njej in zapres oci… da si Vlado Kreslin hehe… Krasna kitara, lepa na pogled, in krasna na posluh.

Meni se to ne zdi veliko denarja.

Ocka

Kitara za začetnika naj bi imela širok vrat in plastiščne strune. Znamk je več in od tega je odvisna tudi cena.
Za začetnika je Mengeška Melodija s širokim vratom čisto dovolj. Ne vem pa, kako je z barvo. Ni se treba kar preveč metati v stroške. V BigBang-u v LJ sem jih gledala in so bile okoli 25.000,00 SIT.

Nataša

specializirana trgovina z glasbili je tudi zraven bivsega Trima, se pravi nasproti Kvika (bivsega)…..mogoce se splaca pogledat…..
lp, metka

Hojla!

Doma imam kitaro Melodija Mengeš, letnik 1988. Vendar že 10 let stoji v kotu in čaka! Strune so vse, kombinacija plastičnih in “kovinskih”(?). Vendar pa ni črne barve, je rjava, svetlo rjava. Če te še kaj zanima, mi pošlji mail.

Pa pa, Petra

Sirok vrat je vprasljiva zadeva (lazje pozicioniranje prstov, ampak tezji bare prijem), plasticne struke pa vsekakor. V bistvu neke hude kvalitete za zacetek ne potrebujes in tale Menges Melodija bo prav v redu. Razen, ce ne gre seveda za kitaro za mulca v puberteti, ki bi raje od ucenja igranja izgledal cool. 😎 Was there, done that, got the t-shirt.
Tomaz

Ko sem že pred leti kupovala svojo prvo kitaro, sem s seboj vzela človeka, ki se je
spoznal na to. Ne glede kje kupuješ in katero marko obstaja možnost, da ima kitara kakšno napako (lahko malenkost zvit vrat npr.) zaradi samega skladiščenja v trgovinah. Kar se cene tiče, raje mal več daj, sploh če se misliš s tem resno ukvarjat.

lp
kiki

Pa sej jih dobiš kar na nekaj obrokov v Big bangu, mislim, da se ti nakup pr njih še najbolj splača. Ker če gledam v Bazaru v LJ, ali po drugih….so tam kar ugodne cene. Črna… zdej kakšna akustična? El-akustična? Imaš različne znamke, Fender, Washbourne… če pa se ti znamke zdijo predrage za začetnico, kupi kakšno korejsko znamko pa je ali pa rabljeno preg Salomonovega oglasnika…LP

New Report

Close