Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Naklofen -vprašanje

Naklofen -vprašanje

Lep pozdrav.
Stara sem 20 let.Imam težave z bolečinami v hrbtenici (v ledvenem delu).
(menda naj bi bila spondiloliza glavni vzrok za bolečine,…zraven pa naj bi imela še cel kup “nepravilnosti” ..kaj več ne vem povedat o tem, ker se ne spoznam na to) Imela sem že cel kup fizioterapij in terapij, kar pa ni pomagalo nič.
Prejšnji teden sem bila pri zdravniku, zaradi omenjenih bolečin. Odšla sem na posvet glede zdravil. Pogovarjala sva se o Naklofenu, saj mi nobene druge tablete niso pomagale. Napisal mi je recept za slednje. Takoj sem odšla v lekarno po Naklofen. Danes je že 4 dan jemanja. Piše v navodilih, ravno tako mi je povedal zdravnik, da se na začetku jemlje po 2 tableti na dan, kasneje pa 1 na dan. Pomembno pri tem je to, da ne pomaga nobena tableta. In sicer ne vem več kaj naj naredim. Sama pa mislim da bi s 3-mi že pretiravala.Drugih zdravil se ne poslužujem več, ker sem jih že veliko preizkusila (seveda močnejših). Kaj naj storim v mojem primeru. Bi lahko razmišljala o blokadi, pa vendar se zavedam da je blokada začasna “terapija” proti bolečinam. Ker se že dolgo časa mučim (pod to štejem vse preglede pri zdravnikih, tudi vsa zdravila), sem počasi že ratala obupana.
Sprašujem izključno po zdravilih!

Lep pozdrav

Pozdravljeni!
Če govoriva izključno o zdravilih in če imate v mislih modrobeli naklofen duo, je odmerek za odrasle 2 kps na dan in nič več. Tako kot vsa ostala terapija proti bolečinam, tudi naklofen ne zdravi pri vas nič, le blaži bolečino. Tudi tiste “blokade” o katerih ljudje radi govorijo, ko prejmejo injekcijo proti bolečinam, običajno niso nič drugega, kot vnos istega zdravila (ki obstaja tudi v tabletah) na drug način-torej v mišico. Oboje je le začasno oz. blaženje težav. Kaj dosti bolje ni niti s fizioterapijo, kjer so naučene in redno izvajane vaje edino, od česar si je obetati trajnejše rezultate.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Torej če vas prav razumem, pomeni da sem s tableti ravnala prav. Vzela sem namreč samo 2. Fizioterapija ravno tako ne pomaga.
V poštev morda pride samo še operacija, vendar le kdaj in v kakih primerih, kolikšna mora biti bolečina oz. povzročena bolezen napredovana?

Do 2 na dan je prav. Operira se največkrat, če so prisotni nevrološki izpadi, torej če pride do utesnitve živca in posledično motenega delovanja posameznih mišic. Pri ostalih pa na dolgi rok operirani neso dosti na boljšem od neoperiranih. Le “stopnja” bolečine za odločanje o operaciji ni merilo.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Spoštovani !
Ali mi bo Naklofen duo pomagal pri vnetju v levi strani obraza (verjetno zaradi prepiha). Bolijo me zobje,včasih bolj eden, včasih bolj kak drug na tej strani, poleg tega pa tudi oko in uho. Iz tega očesa ob napadu solze kar tečejo. Menim da izvor bolečine ni zob, ampak širše vnetje. Hudi napadi prihajajo dva do tri krat na dan brez znanega neposrednega povoda.
Zahvaljujem se za odgovor.
Gorazd

New Report

Close