Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Naklofen in zelodec?

Naklofen in zelodec?

4 tedne zdravim gastritis (zdi se mi, da uspesno), imam pa 3 tedne neke cudne bolecine v 2/3 hrbta. Dala sem kri in vodo, zakljucek je bil, da z ledvicami ni nic narobe. Sla sem samoiniciativno 2x k fizioterapiji oziroma masazi hrbta (z laserjem, UZ in rahla masaza), danes grem spet.

Imela sem povisane levkocite (13.5), vse druge vrednosti pa v mejah normale. Ali lahko povisane levkocite pripisem sicer zdravljenemu vnetju zelodcne sluznice ali bolecinam v hrbtu (ne gre za bolecine kosti, ampak bolj kot bolecine v hrbtih misicah). Lekadol mi ob bolecinah ne prime, zato so mi predlagali Naklofen. Ali ga smem vzeti, glede na vnetje zelodca? CRP je bil pod 5, zato so mi uganka povisani levkociti (nisem kadilka).

Hvala,
Mojca

Spoštovani!

Glede na vaš opis težav sklepam, da je vnetje želodčne sluznice izrazito. Gotovo boste morali zdravila za zdravljenje vnetja jemati vsaj še en mesec. Tudi zvišana vrednost levkocitov je lahko poslediica vnetja želodčne sluznice, predvsem ker je CRP nizek.

Pogosto ob takšnih vnetjih opažamo, da se lahko pojavi tudi prenesena bolečina, ki se ne pojavlja “v žlički” ampak na primer bolj proti hrbtu. Vsekakor vam jemanje Naklofena odsvetujem. Težave lahko blažite z Lekadolom, oziroma paracetamolom.

Lepo vas pozdravljam.

Danica Rotar Pavlič

New Report

Close