Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja najugodnejši stanovanjski kredit

najugodnejši stanovanjski kredit

Drage punce,
zdaj bomo pa tudi mi šli v stanovanjski kredit in me zanima, če je imela zadnje časa katera opravka z njimi in če je pregledala vse in me zanima kaj je ugotovila, pri kateri banki je naugodnejši..-
Hvala vsem

POzdravljena!

Tudi sama sem pred kratkim najela stanovanjski kredit. Pri tem je pomembno, koliko ga najameš in kako bo zavarovan. Pri nekaterih bankah zavarujejo le s hipoteko, drugje je možno tudi do določene vsote s plačilom zavarovalne premije.
Sama sem prišla po raziskovanju do naslednje ugotovitve:
Kredit, zavarovan s hipoteko: Creditanstalt, odplačilo vezano na Euribor
Kredit, zavarovan s plačilom zavarovalne premije (najvišji možni znesek 5 mio SIT) – NKBM z Euriborom, če si seveda njihov komitent.
Sicer pa imajo skoraj vse banke na internetu možnost izračuna anuitet, tako da lahko ugotoviš, kaj je zate najbolje.

Ugoden najem kredita!

LP

Pi-kica

Kolikšen je maximalni znesek stanovanjskega kredita?

Odvisen je od tvojih dohodkov in od vrednosti nepremičnine, ki jo kupuješ

Še eno vprašanje: kakšni morajo biti kaj dohodki za nakup petnajst milijonov vrednega stanovanja?

Stanovanjski kredit lahko vzameš praviloma za 60%vrednosti stanovanja, v tem primeru torej približno 9 mio, izjemoma le pa lahko dogovoriš na banki tudi drugače.
Za dohodke pa težko rečem, pojdi na stran kakšne banke in v izračune vtipkaj, pa ti bodo prikazali.

LP

http://www.nlb.si/cgi-bin/nlbweb.exe?doc=2280&SeS=P5OYUwrPHwEAACbFuPU00000#izračuni

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Okej… Po vseh teh izračunih pri parih bankah sem sklenila, da bo najboljše, če se vzamem kredit za eno brunarico nekje v notranjskih gozdovih, ker kaj drugega ne vem, če si bom lahko privoščila. No ja, bomo videli, kakšno bo stanje čez par let.

Probite poklicati na BKS leasing Komenskega 12,žal nimam telefona.

lp

Ne bi rada delala reklame, ampak mislim da se ti dve banki splača malo bolj pogledat.

New Report

Close