Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost Najprej je mama potem si ti

Najprej je mama potem si ti

Hy folk!

Imam problem. Že tri leta živim pri fantu oz. pri njegovih doma. Vse je bilo kul in ok, dokler nisem prišla na dan z idejo, da bi si nekoč ustvarila svoj domek.(saj veste tisti pregovor:s taščo moraš biti vsaj toliko narazen, da ne more na obisk v copatih). Takrat pa bum! Tašči sem postala pravi trn v peti, sinu je jokala, da jo ne sme zapustiti itd., meni pa je izjavil, da je najprej pomembna njegova mama potem šele jaz! Imam hudo krizo, ker me grdo gledajo, mislim, da do najbolje če se spokam, čeprav mi je hudo in mi fant stalno govori in prepričuje da me ima najbolj rad na svetu ampak mame ne more razočarati. Kaj naj naredim?

Tadeja

lepo te prosim!!!!!!!!
samo pejt!!!!
in to čim prej! vedi, da če se zdaj tako obnaša do tebe, se bo v prihodnosti edino še slabše. nikar si ne delaj utvar, da bo kdaj kaj boljše.ne bo!!!
pojdi, dokler še lahko (da ne bi imela morda že otroka) potem bo veliko težje….Tadeja je pisal/pisala:
>
> Hy folk!
>
>
> Imam problem. Že tri leta živim pri fantu oz. pri njegovih
> doma. Vse je bilo kul in ok, dokler nisem prišla na dan z
> idejo, da bi si nekoč ustvarila svoj domek.(saj veste tisti
> pregovor:s taščo moraš biti vsaj toliko narazen, da ne more
> na obisk v copatih). Takrat pa bum! Tašči sem postala pravi
> trn v peti, sinu je jokala, da jo ne sme zapustiti itd., meni
> pa je izjavil, da je najprej pomembna njegova mama potem šele
> jaz! Imam hudo krizo, ker me grdo gledajo, mislim, da do
> najbolje če se spokam, čeprav mi je hudo in mi fant stalno
> govori in prepričuje da me ima najbolj rad na svetu ampak
> mame ne more razočarati. Kaj naj naredim?
>
>
>
> Tadeja

Tvoj fant je mamin sinko. Na zalost nimas druge moznosti, kot pa da gres stran. Zanj bo mama vedno prva, ker ga je zgleda prevec priklenila nase in zato tudi nikoli ne bo zmozen prave ljubezni do zenske. To vprasanje zastavi se temu psihiatru, ki odgovarja na forumu psihiatrija. Mislim da ti bo kr podobno odgovoril.

Lp

Sploh ni kej razmišljat, sajrazumem da ga verjetno ljubiš!
Ampak HALO, saj mam mamo rad, ampak da bi bila pa na
prvem mestu?????????????
Ni šans!
Tadeja: moj nasvet – za tabo naj še sled ne ostane (tako hitro jo popihaj),
na svetu je še mnogo fantov, ki znajo oz. znamo spoštovati ljudi in ne samo
starše!

Odločitev je težka, ampak ukrepati je treba!

S tipom, ki mu je mama tako zacementirana na prvem mestu nimaš kaj početi. stvar se z leti samo še poslabša. Mama se bo direktno in preko sina vtikala v vzgojo otrok in vse ostalo. Res, tu ni nobene durge možnosti, kot da čimprej greš…na žalost!

takoj spokaj in pojdi,če imaš kam ….če te ima fant rad,bo takoj prišel za teboj,če pa ne bo,pa tudi prav….TAKOJ SPOKAJ…..

Spokaj, pa to takoj Tadeja. Ni kaj čakati. Če te ima rajši kot svojo mamo, bo prišel za tabo, če ne pa tako ali tako veš koliko je ura.

Tako kot so ti svetovali ze vsi drugi: spokaj. Mama ga custveno izsiljuje in on ji to dovoli. Dela se uboga, nemocna, ga potrebuje, ne more brez njega itd. Ce bos ostala, ti bo mama zelo zagrenila zivljenje, brez skrbi. Med dilemo bo vedno on potegnil z njo, ker se ubogo mamico mora spostovati itd. Vedi, da ga ta mati ne ljubi z materinsko ljubeznijo, ampak posesivno, ze skoraj eroticno. Materinske ljubezni ni sposobna. Mnogi mamini sinki se ne zavedajo, da mora biti na prvem mestu partnerka, saj je to osnova za samostojno zivljenje. Zelo zelo ti priporocam v branje Kosickovo novo knjigo Ne boj se ljubiti!. Ob njej sem se ob nekaterih “tragicnih” in zlasti nepoboljsljivih primerih maminih sinkov iz prakse zelo nasmejala, ceprav, ce si v taki godlji, to verjetno ni smesno. Sposodi si knjigo v knjiznici, ce si jo bos pa kupila, pa te utegne se dostikrat resiti pred peklom, ki bi te cakal v primeru, da bi vzela maminega sinka za svojega. Knjiga fino analizira vzroke za nastanek in “produkcijo” maminih sinkov ter zlasti poudarja, kaj je storiti zenskam, kot si ti. Ne mores verjeti, kaj se dogaja po slovenskih domovih in koliko dejansko ene snahe pretrpijo.

Ni kaj dodati – vse so napisali ze drugi. Morda le se to,
da bi ti “tasca” s casom grenila zivljenje vedno bolj, se
zlasti, ko bi se v vajini zvezi pojavili otroci, ki bi si jih
najbrz precej lastila, se vtikala v njihovo vzgojo – skratka,
stvari bi postale zelo nevzdrzne.

Morda lahko sicer poskusis se z resnim pogovorom s
fantom – celo neke vrste ultimatom (mama ali jaz) –
ce ne drugega, vsaj zato, da bos imela mirno vest, da
si poskusila vse – vendar dvomim, da ga bo to spremenilo.

Zivljenje v takih “rodovnih skupnostih” dveh ali celo treh
generacij se ponavadi vedno izkaze kot dolgorocno slab
vpliv na kvaliteto zveze.

Sicer pa – Leave. The sooner the better.

Najprej vprašanje: ali je tvoja bodoča tašča sama (brez moža)?
Če je, se ne čudi temu. Njena reakcija izhaja iz bojazni pred izgubo sina in osamljenostjo. Razumi jo in jo potolaži! Poskušaj se kdaj na samem pogovoriti z njo (čeprav težko) o tem problemu in ji daj vedeti, da če ima sina rada, naj mu prepusti, da se sam odloča o svojem življenju oz. življenju s teboj. Če bo pogovor postajal napet, se skušaj brzdati, bodi prijazna, postavi se zase in naj te ne prizadenejo kake zlonamerne besede, kar je v takih primerih običajno.
Najbolj pomemben pa je temeljit pogovor s fantom o vajinem bodočem skupnem življenju, proč od tašče, saj se zna zgoditi tisto, kar ti je odgovoril že Marjan. Le tako boš razbrala, katero gnezdo mu bolj diši in se na podlagi tega odloči ali boš še vztrajala z njim. Pri vsem tem bodi spretna in prepričljiva, da bo fant spoznal, da mu ne bo nič manjkalo, če bo prenehal sesati pri mamici.
Pogumno naprej!

To je Ojdipov komplex! Težko da se bo spremenil. A je edinec? Žal je edina možnost, da mu postaviš ultimat, ali ti ali pa mati. Samo potem moraš imeti toliko samospoštovanja in se toliko imeti rada, da stojiš za svojimi besedami in prekineš, če se odloči za mater.

Sem edinec in ob sami misli, da bi moral s punco živeti skupaj z svojo mamo, me kar zmrazi, brrr!!

lp,

Draga Tadeja,

kot so že vsi pred mano povedali – tip se žal ne bo spremenil, pa če je edinec ali ne . Mislim, da je bila največja napaka že ta, da si sploh šla živet skupaj v gospodinjstvo z njegovo mamo. Če bi šla že v štartu na svoje (najbrž nista imela možnosti) , bi se takoj pokazalo,na koga je tako navezan in ne bi vrgla stran teh treh let. Vska izkušnja nekaj stane in upam, da se boš ti veliko naučila iz tega.

Lep pozdrav, Kaja

Ni ga hujšega kot mamin sinko! Sem imela tipa, ki je bil čist super… Ampak njegova mama…Sicer tud dobra (po srcu), sicer pa čustveno grozno navezana na svojega sina. Ko me je predstavil, se je dobesedno zgrozila, saj je očitno pričakovala tiho (predvsem to), nežno, zlatolaso deklico, dobila pa mene hehehe. Pol smo sicer nekako fural (ampak živela sva pri meni-moja mama pa se je “zaljubila” v njega in mi še zdaj, po enem letu ne odpusti, da sem ji ga “vzela”), ampak po moje se je prekleto oddahnila, ko sva končala. Zdej je spet samo njen!!
Sem pa dost razmišljala o tem fenomenu. In prišla do zaključka, da če bi se njen mož dosti ukvarjal z njo, ne bi visela na svojem sinu.
Poskusi z odkritim pogovorom, če ne pa spokaj, če le imaš kam!!! Pa bo tip hitro popedenal stvari doma, če te ima res rad!

Tudi moj odgovor bo enak.
Iz poklicne izkušnje ti lahko povem, da se fant, ki ti zdaj (ko še ni vezan) pove, da je mama na prvem mestu, ne bo nikoli spremenil. Če se zdaj sprijazniš z drugim mestom, boš celo življenje z njim bridko obžalovala. Zavedaj se, da če ga mami uspe zadržati zase, ga bo tudi komandirala, urejala, enako pa se bo dogajalo v družini, ki jo bosta ustvarila. S tem ti bo pobrala vso avtoriteto pred tvojimi ljudmi (sorodniki, prijatelji …) in predvsem pred tvojimi lastnimi otroci. Mož pa bo tako ali tako njen, ne tvoj. Zadeva se bo končala s tvojim propadom, ali propadom vajine zveze.
Mar ni bolje, da jo končaš zdaj, kar bo za vse manj boleče in prihraniš ogromno živcev in solza. Če ti je to povedal tako direktno, kot si napisala mi verjemi, da te ne ljubi – niti malo (če sploh ve, kaj je to ljubiti…)

LP

Starši so dolžni poskrbeti:
– da vzredijo svoje otroke (ekonomsko)
– da jim nudijo čustveno prijazno okolje v katerem se otroci lahko ravijejo v zrele in družbenokoristne odrasle ljudi

Potem GREDO odrasli otroci živet na drugo lokacijo!

Otroci so dolžni svojim ostarelim staršem nuditi:
– ekonomsko varnost, če si jo sami niso zagotovili

Otroci NISO dolžni ostarelim staršem:
– živeti skupaj z njimi
– jim nuditi fizično nego (zato so specializirane strokovne ustanove)
– skrbeti za čustveno življenje staršev
– biti predmet ČUSTVENEGA IZSILJEVANJA
Navedeno velja tudi takrat, ko eden od staršev ostane sam!

Spokaj!
Imam nekaj podobnega doma. Ne nasedaj na to, da ni druge možnosti kot ostati pri tašči-to pride v poštev le v primeru da je ta zlata in da se ob takšnih prepirih postavi tudi na tvojo stran. Tudi če boš na silo dosegla da gresta na svoje se bo zelo verjetno vedno znova vračal k njej, kajti izkušnje kažejo da vedno starejši so možovi in njihove mame bolj so odvisni en od drugega in na žalost ne od družine. Če ti je že povedal, da je mama na prvem mestu sploh ne razmišljaj kajti NIKOLI ne bo drugače.

Imas res zelo podobno zgodbo kot jaz – ker je bil tisti “zlati fantek” tudi mamin sinko, jasno. Vendar so imeli moji vec razumevanja, ko sem ga pustila. Verjetno jim je slo ravno to na zivce, da je mamin sinko. So ga spregledali. Jaz ga blazno dolgo nisem… me je dobro obracal. Zdaj bi svetovala vsem: ko zagledate ali posumite na maminega sinka – hitro proc!

Cimprej spokaj stvari in si nadi boljsega. S tem ne bos srecna. Ti bi mu morala biti na prvem mestu-koneckoncev si ti tista s katero bo zivel. Ne pusti se. Ce ti ne bo dokazal nasprotnega, je tvoja edina resitev, da gres ter najdes takega, ki je dovolj odrasel in se ne bo drzal mame za krilo. V taki situaciji kot si zdaj se ti ne pise nic dobrega

Zakaj ti fant samo govori da te ima najrajši na svetu? Zakaj ti ne pokaže z dejanji?
Stopi naj na tvojo stran in tako mu boš lahko verjela, da te ima res tako rad kot pravi.
Dokler pa bo na mamini strani, kar pozabi na vajino skupno srečo.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close