Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Najprej driska, zdaj zaprtje

Najprej driska, zdaj zaprtje

Ponovno pozdravljeni!

3-letnik je prejšnji teden prebolel virozo (malce spominja na adenoviroz), odvajal je zelo mehko, vodeno, čeprav morda količinsko ne toliko, da bi lahko rekli, da je šlo za tisto pravo drisko. je pa bilo blato res vodeno. Trebušček ga ni bolel, vročine je bila blažja. Diete nisma uvajala, razen mleka, pa tudi jogurt mu ni sedel. Kolikor le lahko ga “nacejam” z tekočino, predvsem vodo. Dala sem mu tudi Linex.

Zdaj pa se je zgodilo ravno obratno, namreč že 4 dni kaka zelo malo, skoraj nič, pa še to zelo trdo blato, takšne bobeke ali kako bi jih opisala. Trebuh ima napet, trd in zgleda napihnjen (spominja na trebušček otroka s celiakijo). Prehrana je res pestra, sadje, zelenjava, edino gibanje ima omejeno, ker smo imeli ponovno epizodo prehodnega sinovitisa. 2 krat na dan jemljema Naprosyn sirup.

Ali bi mu lahko dala sirup za mehčanje blata? Ali si brezveze delam skrbi? Najbolj me muči to, da pravi, da je lačen, po drugi strani pa skoraj nič ne odvaja, spušča smrdeče vetrove, in ima zelo napihnjen trebušček. Je pa nič kaj manj kot ponavadi.

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

Zaprtje je po driski kar pogosta zadeva. Dajajte probiotične mlečne izdelke (kefir, jogurt), morda tudi še Linex, da si črevesna sluznica opomore in začne čim prej primerno prebavljati hrano.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Hvala! Danes je bilo že malo bolje, zgleda, da bo. Sinoči sem bila na robu solz, ker je trebušček zgledal kot pri visoko noseči ženski.

Se vidi, da sem “začetnik” na področju raznih viroz. :))

Lp

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

Verjetno je moral malo izpustiti vetrove, se dobro pokakati (torej je izločil pline in blato), sedaj pa bo verjetno bolje.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close