Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Življenje, ah to življenje Najnižja izhodiščna plača za 7. stopnjo

Najnižja izhodiščna plača za 7. stopnjo

Zanima me koliko je osnovna izhodiščna plača za 7. stopnjo izobrazbe v javni upravi? V številkah. Za začetnike?
Je pripravništvo v javni upravi obvezno?

ni takšne plače. to pomeni, da se lahko na primer s svojo izobrazbo zaposliš npr. na delovnem mestu administratorja IV, in za to dobiš eno bedno plačo. lahko pa seveda, če izpolnjuješ pogoje, dobiš tudi boljše delovno mesto in malo manj bedno plačo. pa ne pričaku preveč.

PRIPRAVNIŠTVA NI VEČ!!!!

delodajalci to le ikoriščajo, da ti lahko potem dajo le 70% plače, delaš pa itak isto!!!

Od začetka lahko pričakuješ kakšnih 170 000 max!

Točno tako, če pa te vzamejo kot pripravnika pa je plača okoli 134 000 sit. Pripravništvo je obvezno samo za univ. dipl. pravnike in zdravstveno osebje.

Zdaj mi je pa še manj jasno.
Preko študenta delam že dobro leto. Imam univerzitetno izobrazbo (že dve leti, ampak redne službe nisem dobila tako, da moram delat prek študenta – imam status).
Zdaj pa naj bi me zaposlili na delovnem mestu (tam kjer sem že ves čas), kjer je zahtevana univerzitetna izobrazba.
Pripravništvo vem,da ni več obvezno, ampak za vse, ki jih poznam v javni upravi, vem, da so morali opravljati pripravništvo oz. imamo kar nekaj pripravnikov.
Očitno bom morala biti tudi jaz pripravnica, kljub temu, da sem tu že preko enega leta. Zgleda, da se ne da temu ogniti.
Zanima pa me izhodiščna plača. Sem pa malce v dvomih v zgoraj napisane številke. Kolega s sedmo stopnjo namreč zasluži 153.000 SIT (na delovnem mestu, kjer je zahtevana sedma stopnja). Pa ima tri leta delovne dobe. Se pravi, da bi bila plača za pripravnika dobrih 100.000?
To se mi zdi zelo malo. (Čeprav pa sedaj zaslužim še bistveno manj).
Je v katerem zakonu zapisano koliko znaša izhodiščna plačaž? In to v številkah in ne v kar enih količnikih, ki mi nič ne pomenijo, če ne vem s koliko pomnožiti.

Za začetek si preberi Zakon o javnih uslužbencih.

Plača, ki jo boš dobila je 70% osnove neto, ki jo dobi nekdo na istem delovnem mestu kot si ti in s 7. stopnjo izobrazbe

A ste prepričani, da tudi javna uprava nima obveznega pripravništva? Kot imam jaz v spominu, je to obvezno poleg pravnikov in zdravstvenega osebja tudi pri javni upravi. Lahko pa, da sem kaj pobrkala.

Ne v javni upravi ni obvezno opravit pripravništvo.

Justi,
eno so zakoni, drugo pa je kar delodajlec zahteva. Jaz namreč ne poznam nobnega, ki bi doštudiral in ga bi potem kar takoj zaposlili za polno plačo. Pač čeprav je že prej kako leto tam delal prek študenta.

Ko sem bila jaz na razgovoru (občina), sem dobila info, da je izhodiščna plača za VII stopnjo 120.000 neto. Pripravništvo pa 70% in da je obvezno.
Bolj kot primerjam različne državne službe, večje razlike najdem pri delu na različnih koncih Slovenije. Ne samo pri plači. To bi bilo zanimivo raziskat.

________________________________________________________ <http://matjer.moj-album.com/>

Pepelka, v katerem delu Slovenije pa si doma?
Saj si mislila tako: 120.000 – 30% za pripravnike?
V javni upravi tako ali tako raje najprej zaposlijo studenete (najraje take z diplomo). Da delajo tam leto, dve in potem še skoraj eno leto kot pripravniki.

Ko smo že ravno pri tem me zanimajo še osnovne izhodiščne plače za učitelje, če slučajno kdo ve.
Kako je pa zakonsko določeno? Kakšen je minimum?

Osnovna izhodiščna plača je vedno podana v koeficientu, kajti izhodiščna plača 1 se spreminja iz meseca v mesec glede na poprečne plače, kot jih izračuna statistični urad.

MimaŠ,
a mogoče veš koliko je za ta mesec?

Ne, na žalost me to ne zanima več. Če bi vedela, bi bila že prej napisala.

Pojdi na (elektronsko) oglasno desko organizacije, kjer delaš, poišči področje “Pravilniki, predpisi”, najti bi morala tudi področje sistematizacija. Tukaj poišči DM, na keterem te bodo zaposlili. Če te bodo zaposlili na primer na DM svetovalec II, bi moglo zraven pisati količnik, to je npr. 4.

Izračun:
1 količnik = 54.000 in nekaj sit

(4 + ostali količniki, ki so zabeleženi med dodatki) x 70% x 54.000 SIT
malica: 21 x 717 sit (če delaš vseh 21 dni)
potni stroški: 7500 sit (bonament; če prestopaš trolo) ali 21 (če delaš vseh 21 dni) x 190 sit x 2 (če imaš direktno trolo do službe)

Torej višina plače ni odvisna od izobrazbe, ampak od DM. Nekdo je lahko zaposlen na DM svetovalec II (za katero je pogoj visokošolska ali univerzitetna izobrazba) in dobiva večjo plača od tistega, ki je koordinator II (za katerega je prav tako predpisan pogoj visokolšolska ali univerzitetna izobrazba).

LP

New Report

Close