Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Najlepši vs. najgrši voziček?

Najlepši vs. najgrši voziček?

res je lep!
sama imam mothercare s 3-mi kolesi, full luštn ampak v živo rdeči barvi … zelo upadljiv
http://www.mothercare.com/gp/product/B000IESW1C/sr=1-7/qid=1214826837/ref=sr_1_7/202-4225008-8523054?ie=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42805041&mcb=core

Full je lep. Videvam eno mamico, ki ga ima. Drugače imam pa jaz ogledanega podobnega v Harrodsu. Mojemu je všeč tak, meni pa Stokke=) Čisto drugačen okus.

Mi bomo jutri kupili Stokke Xplory. Z velikim veseljem, ker nama je obema všeč v več pogledih, tako vizuelno kot v smislu uporabe. Po Ljubljani sem doslej srečal že kakšnih pet staršev s Stokkejem in vsi so potrdili tisto, kar reklamira tudi prodajalec – voziček je izjemno vodljiv, otrok je visoko, kar zanj(o) pomeni dober razgled, bližje je staršu, križ ne trpi toliko pri vzdigovanju kot pri nižjih vozičkih, je lahek, uporaben pri stopnicah (ker se zadnja kolesa zložijo) itd.

Pomemben argument pri nakupu je tudi izgled in ker nama je (na srečo) obema všeč, sva se po dveh urah preizkušanja vseh vozičkov, ki so bili na voljo v Baby Centru odločila, da vzameva Stokkeja.

Cena – je obupno visoka, pravzaprav nesramno visoka. Toda ko poslušam druge starše, ki so prav tako kupovali nov voziček, vidim, da je v vseh primerih potrebno odšteti več sto evrov. 100 ali 200 tako ne predstavlja tako orjaške razlike … sploh glede na to, koliko denarja sicer zmečemo skozi okno za druge, povsem nepomembne stvari.

Kar dve mamici sta rekli, da redno hodita na Rožnik (v Ljubljani) in je Stokke tudi v tem pogledu povsem primeren, ne drži torej, da bi z njim ne bilo mogoče v naravo ali kam, kjer ni asfalta.

Želim se odzvati na vse tiste mame (ali bodoče mame), ki tako grdo govorijo o izbiri drugih staršev. Verjetno še niso slišale za osnovno oliko in za to, da se o okusih ne razpravlja. Predvidevam, da gre pri ljudeh, ki tako grdo psujejo in ne najdejo dovolj navzdravžnih besed, da bi opisale en navaden voziček za otroka, pravzaprav za nezrele ljudi, ki smatrajo svoje odločitve (in izbire) za najboljše, o vseh drugih pa ne najdejo prijazne besede.

Pravi bi bilo, da na takem forumu kot je tale, debatirate o kvaliteti in izkušnjah, ne pa da razpravljate o okusih. Ljudje smo pač različni in tako tudi naši okusi. Kar je bistveno, je naša skupna želja, da otrokom priskrbimo in omogočimo tisto, kar kot vestni in ljubeči starši zmoremo in želimo. Vse drugo ni primerno, saj smo tukaj tudi taki, ki bomo Stokke voziček kupili zato, ker nam je všeč. In prav nič prijetno ni slišati, da bomo za svoje prihajajoče dojenčke po mnenju nekaterih (nesramnic) kupili fuj in grde in navzgravžne vozičke!

Lep pozdrav in obilo varnosti in lepih trenutko z vašimi dojenčki/otroki. Pa ne glede na to, v kakšnem vozičku jih vozite ali jih boste vozili!

Simon, kupita voziček ki vama odgovarja. Tudi jaz sem bila nora na Mutsy-a. A vsa resnica je v tem, da boste ta voziček uporabljali dobrih 7,8 mesecev, potem pa boste z velikim veseljem in olajšanjem preklopili na marelo. Mi smo kupili Mc.larnovo in ti ne znam opisat filinga ko iz tistega velikega preideš na lahkega kot papirček, da se z njim zrineš med vsako nakupovalno polico, med avtomobile parkirane po pločnikih, na Rožnik ga rineš z eno roko ipd.

Kaj hočem povedat? Da starši za prvega otroka nismo razsodni. Naš Mutsy je koštal pravo malo premoženje,…no zdaj nobega ne bi več kupila. Se ne izplača. Res ti da to ogromno veselja, ampak se bosš spomnil name ko bo tvoja mala ali mali dopolnil/a pol leta.

Tudi mene je ponovno zdražilo pisanje v zgornjih postih.
Kako lahko, tako kar počez, kritizirate nekaj kar nimate in kujete v nebesa nekaj kar ste si pač kupili?!
Hkrati pa me preseneča da, po mojih ugotovivah, kupujete vozičke brez da bi se prej kaj dosti poglobili v njihove tehnične značilnosti in materiale iz katerih so ti vozički narejeni. Glavno da je nekaj kar je ta moment in oz. da je kao boljši kot sosedov. A vas res nič ne moti da vozički vagajo celo tono ali pa da je blago v vozički iz čiste plastike, šuškavci kot pri škifo trenerkah ali anorakih?! In kako se voziček zloži, koliko prostora zavzame v avtomobilu. Kakšni so nakloni naslonjala, podpora za noge (ali je pregibna ali ni). In še bi se lahko naštevalo.
Skratka, vam gre samo nekaj na bruhanje. Pa lepo vas prosim, ne bodimo tako omejeni. Že res da je naslov “Najlepši vs. najgrši voziček?” ampak menim, da bi tako kot pravi malo nazaj Simon, lahko na tem forumu debatirali o tehničnih in podobnih primerjavah med vozički ne pa kaj je nekomu za bruhat grdo in za popiz…. lepo. Dajte naslednjič kakšni bodoči mamici in očku prišparat kakšno minuto časa z letanjem od štacune do štacune in surfanja po netu in postrežite s kakšno pametno primerjavo in razlogi za ter proti.
Vsem tistim, ki ste v fazi izbiranja svojega “ferrarija” obilo sreče, ostalim pa obilo lepih in neproblematičnih sprehodov.

He,he. Prijazne besede. No, da sporočim novico – Stokkeja nisva kupila, ker je bil edini produkt na zalogi razstavljeni model, že precej zjeban od vseh kupcev, ki so ga doslej preštimavali. Kljub dobremu popustu italijanskega trgovca sva se raje odločila da namesto nakupa preostanek dneva nameniva izletu po Italiji …

… pa še časa za ponovni premislek sva dobila nekaj. :))

lp, Simon

najlepša sta mi klasična inglesina
http://www.inglesina.com/us/products/details.php?itemid=382&sectionid=22

in bugaboo frog.

Imela sem bugabooja in bila sem absolutno navdušena tudi nad njegovo funkcionalnostjo.

Zelo všeč mi je tudi roza zeleni quinny trikolesnik.

Noben voziček mi ni grd (en kup jih je takih ki mi niso všeč), morda mi je še najbolj nenavaden in ne ravno posrečen Stokke. Ne zdi pa se mi grd… Nič kar je namenjeno prevažanju otroka ne more biti grdo…

New Report

Close