Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Najlepši vs. najgrši voziček?

Najlepši vs. najgrši voziček?

Mislim, da močno pretiravate nekatere, kako moreš reči, da bruhaš, ko vidiš trikolesnik, že ko vidiš dete v vozičku pa naj bo še tako nevšečen, ne moreš reči, da te sili na bruhanje??? Menim, da je tako z vozički, ali ti je všeč, zelo všeč ali pa ti sploh ni. Tudi jaz prisegam na trikolesnike, zame so zakon, po izgledu in uporabnosti. Štirikolesniki mi niso tako všeč, razen marelce.

Tudi jaz… pa otrok sploh ni bil živahen. Mamica je čakala pred prehodom za pešce, s prvim kolesom zapeljala na cesto in po nesreči spustila ročaj… voziček je šel okoli in okoli. Na srečo je voznik pravočasno zavrl.

A ima kdo link do kakšnih varnostnih ocenah trikolesnikov?

Je pa tudi res, da imamo karavana in nikoli ni bil problem voziček spravit v prtljažnik.

No kar se tice varnosti v trikolesniku, predvsem na raznih visinskih razlikah..stopnice, p

Sem prehitra…trikolesniki so cisto ok, samo treba je znati z njimi upravljati. Saj ni znanstvena fantastika ampak ce gres s plocnika, res ne opres vozicka na prvo kolo..vedno na zadnja dva.
Sama sem preizkusila vec vozickov (sem jih imela) in sem najbolj zadovoljna s sedanjim. Jane Slalom PRo. Lahek, zelo lahko vodljiv, prostoren..

Trapast primer, tukaj je bila očitno kriva mama. Če je tako nerodna in nepazljiva, bi se ji kaj podobnega zgodilo tudi z drugačnim vozičkom.

Jaz sem imela trikolesnik in nikoli ga ne bi zamenjala za 4 kolesnika. So mi tako kmetavzarski da me kar strese, ko vidim uboge otroke notri. Nikoli v 2 letih kar se je vozil v njem ni padel iz njega, pa je zelo živahen fant. Imela sem Traxxsa z napihljivimi kolesi in zelo težko sem se odločila da ga prodam, ker smo vsepovsod prišli z njim. Ma sploh ni bil problem z njim voziti ovinkov, na pesku in po travi je šel kot za šalo…..

Ja, tudi štirikolesnik bi ji lahko ušel iz rok, ne bi pa se prevrnil.

Najlešpi Stokke. Takega bo moj bejbi imel. Drugače mi je še bugaboo všeč. Ostali pa mi niso najbolj.

jaz imam oba tri-in štiri kolesnik.Trikolesnik mi je zakon.

Meni je pa ravno Stokke tako ogaben voziček, ma ga ne bi imela če bi mi ga dali zastonj.

JAz sem sicer čsita nula za firme, ampak stokke in bugaboo sta mi ostala globoko v spominu – to je nekaj, kar niti zastonj ne vzamem.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

na koncu koncev je važno le to, da je voziček lahek, lahko vodljiv, da ga hitro zložiš in spraviš v avto. Ko ene 100-tič voziček daš not in ven iz avta, potem videz vozička sploh ni važen, ampak hitrost zlaganja vozička in teža vozička. Če imaš pa enoprostorca, potem je pa važno, da je voziček lahko vodljiv.
Mi imamo drugače 3-kolesnika, Buzza: sicer vodljiv ni tako, kot sem si predstavljala, je pa lahek, v avto gre ok, za zlaganje je nekje na sredini. Da bi otroka lahko z njim prevrnila – to se še ni zgodilo.

Dva živahna fantička sta “preživela” rano mladost v Jane slalom pro-ju(trikolesnik). Nikoli se nista zvrnila ….prej bi rekla da sta bila čist zadovoljna. Še bolj pa mami. Lahek, okreten…

ti stokke vozički pa mi niso najbol no….

čau

kaj naj rečem, ko smo kupovali mi (pred 8 leti) je bilo pri nas malo izbire. kake kombinacije športni ki je primeren od rojstva naprej in je možno gor dat še avtosedež ni bilo, z izjemo Evenfloa, tega smo tudi imeli. sicer pa je bilo treba čez mejo po kaj lepega in funkcionalnega. no naš je dal od sebe vse kar smo zahtevali in smo bili z njim zadovoljni imel pa je eno napako; zložen je zavzemal preveč prostora, tako je bil prtlažnik vedno poln samo od vozička.
če bi sedaj izbirala, in tega ki smo ga imeli ne bi imela doma, bi ponovno iskala tako kombinacijo, le z izjemo da se mora zložit v marelo.

drugače pa trikolesniki niso tako slabi.

Meni najlepši voziček je Pegg Perego, klasika, na srednje velikih kolesih, idealen za po mestu. Dovolj ozek, da prideš skoz vsaka vrata ali gnečo, pa še res lepi so!! No, sem pa tudi jaz ena izmed tistih, ki ne bi nikoli imela 3 kolesnika. Moja prijateljica je svojo punčko ven stresla, ko smo bili na morju, ker je po pomoti zapeljala čez eno večjo korenino, ki pa je ni videla – torej lahko bi se zgodilo vsakemu. S to razliko, da se 4 kolesnik ne bi prevrnil, 3 kolesnik pa se je.

Ko prebiram tale mnenja o vozičkih, se mi je samo potrdila teza, da so otroški voziček nek statusni simbol, podobno kot avto. Skratka nekaj, s čimer se pokažeš. Ko gledam zdajšnje ˝vesoljske˝ vozičke, se mi kar stoži po romantičnih starih časih in vozičkih oldtajmerjih z rožicami, medvedki, vzorčki, seveda na 4 kolesa.

Po mojem mnenju je varnost na prvem mestu, glede dizajna pa poglejte z otroškimi očmi in mislim, da si boste že sami odgovorili. Otrokom je ponavadi všeč vse kaj drugega kot staršem. Je pa tudi res, da se komaj rojeni dojenček žal še ne more odločati o svojem vozilu.

Dober izbor.

Se popolnoma strinjam. Jaz pri moji hčeri sploh nisem razmišljala o vozičku. sem ga podedovala od 10 let starejšega nečaka in prav veselo uporabljala par let (še zdaj ne vem znamke). Je pa bil unikaten – tak, kot ga opisuješ: velika bela kolesa (4 seveda), moder z rožicami, spodaj pa kovinska ravna bela košara.

Otrok mora biti v vozicku privezan, pa naj bo to 3 ali pa 4 kolesnik.

Pri matematiki pa so vas zagotovo ucili, da je ravnina lezi na treh tockah, torej za stabilnost potrebujes 3, cetrta je odvec. Praksa: vsedite se na stol s tremi nogami. Vedno bo stal na vseh treh. Ce je pri stolu s 4 nogami ena krajsa, bo vedno v luftu, ve se boste pa guncale.

SAMO TO PA JE SLOVENSKO:
SKRITIZIRAT VSE, KI IMAJO DENAR DA KUPIJO DRAGE VOZIČKE (STOKKE, BUGABOO).
IN POHVALIT VSE, KI IMAJO VOZIČKE VRHUNSKE MODE PREJŠNJEGA STOLETJA.

NISEM PREPRIČANA ALI SMO SLOVENCI RES TAKO FAUŠLJIVI ALI SAMO TOLIKO LET ZADAJ (TAKO V TEHNIKI KOT MODI…)

MOGOČE SEM PA KRIVA JAZ: SEM PO ZAHODU POTOVALA IN SI VERJETNO MALO DRUGAČE IZOBLIKOVALA OKUS, STIL IN MIŠLJNJE KOT PA ČE BI PO ROMUNIJI IN BOLGARIJI HODILA. PA NE GOVORIM LE O VOZIČKIH…

Topsy to pa ne bo držalo:)))
Vozički, ki imajo spredaj eno kolo se ob robnikih, v naravi ko so kakšne korenine recimo ipd. obremenijo na tisto eno samo kolo in takrat je velika nevarnost, da se prekucnejo. V resnici je to posledica tega, da so ta kolesa slabo postavljena. Če bi bila v pravem razmerju bi tvoja teorija bila bolj verjetna. Seveda govorim o vozičkih:)

New Report

Close