Najdi forum

Najlepše pesmi so napisane

Pozdravljeni-e bralke in bralci
Bil je moj prvi fant in jaz zaljubljeno mlado dekle, ki je verjelo vsem obljubam,ki niso bile nikoli izrečene…Poroka, otroci, hiša…
Konec sveta, sanj,upanja,življenja. Konec smisla, nenadoma sama za vse, zaznamovana—ločena, v meni pa toliko bolečine, jeze,razočaranja,obupa,sovraštva,da nisem verjela, da je možno preživeti vse to.
Toda čas celi rane. Naj se ta fraza sliši še tako izpeta, je resnična. Počasi začneš postajati spet oseba, kakršna hočeš bit.
Če te vse hudo, ki si ga doživel, ne napraviboljšega,potem je bilo vse trpljenje zaman.Ni časa za dolgčas, ko ustvarjaš nov način življenja, začneš ceniti vse dobre stvari, ki ti jih prinaša življenje, predvsem pa sebe.
Pa vendar prebiraš rubrike Zakaj sem osamljena, Brez sramu, Ženitne oglase Irc, ker si želiš topline,človeške bližine, ker veš, da je to čisto naravno. Želiš se nasmejati s kom, potolažiti koga…
A so ljudje kljub veri vanje-neodkrit, sebični, lažnivi. Poglejmo na primer oglase… Iščem prijateljico, ni važen videz, pošlji sliko…
Pedesetletni želi 40-letno, da mu rodi otroka!(egoizem),… Situiran avto hiša… Kaj pa osebnost? Kako zaupati, kako verjeti, kaj iščejo ljudje, ki tega ne znajo povedati odkrito in pošteno? Zakaj ni v oglasih ali na ircu kaj podobnega: Moški pri pedesetih, ki mu je uspelo ohraniti nekaj otroško igrive, nagajivega, se rad nasmeji, zapleše, pa četudi le po stanovanju, zna ceniti tudi veselega duha in ne išče le lepote in mladosti, da jo bo raskazoval…So najlepše pesmi že napisane? So najboljši fantje že poročeni?
L. P. Elida

OPROSTITE SEM DVA KRAT KLIKNILA
HVALA ZA RAZUMEVANJE Elida

Že urejeno

🙂

primož

Za tako lepim pisanjem se zagotovo skriva nežna, romantična, pogumna in zrela oseba. Odgovora, zakaj ljudje niso vedno iskreni, najbrž ne ve nihče. Moje mnenje je, da je tudi to eden od poskusov, da bi našli srečo, ki pa je zaznamovan s strahom, nezaupanjem in premajhno samozavestjo. Mislim, da ne iščeš na pravih mestih. Skozi časopisni papir in računalniški oglas ne moreš videti človeku v oči. Draga Elida, pojdi med ljudi! Na kopališče, v park, v hribe, na vlak…Saj nimaš kaj izgubiti. Morda bo le lep pogovor, morda le bežen nasmeh, ki ti bo olepšal dan, pa vendar je to več, kot črke, ki te bodejo v oči.
Najlepše pesmi niso nikoli napisane. Nekje jo nekdo prav ta trenutek morda piše zate…
lp :))

Se strinjam! Pravega človeka boš spoznala med pravimi ljudmi.
Saj veš tisto – “papir vse prenese”? In to, žal, še prevečkrat popolnoma drži! Pusti tiste strani časopisja, kjer so leporečni oglasi! Včlani se v kakšen klub ljubiteljev gora, pojdi na kaka srečanja (ne vem sicer koliko si stara), predavanja, pridruži se kaki humanitarni orgnizaciji (med temi dobrimi ljudmi je sigurno tudi kakšen prost moški, ki ima veliko prostega časa, ker je sam). Nikoli ne veš, kje boš srečala sorodno dušo oz. človeka, ki te čaka, pa te zaradi takšnih in drugačnih ovir še ni srečal. Nikar ne obupaj in dobro odpri oči! Morda celo že poznaš tega človeka. V svoji bolečini in zaprtosti vase morda sploh nisi uspela opaziti, da te morda nekdo že dolgo občuduje. pa se ti ne upa približati. Morda čaka, da boš prebolela razočaranje?

Elida, vsekakor, za vsakim dežjem je posijalo sonce! Tudi tebi bo! Morda boš videla mavrico in NJEGA!

Draga Elida…
Prosim, ne delaj te napake, da iščeš moškega svojih sanj na ircu!! Ti ljudje so poročeni z računalnikom in edino, ko imajo ekran pred samo, da se za njim skrijejo, povejo kaj si res mislijo. Počasi se zgodi, da ne znajo več komunicirati normalo v družbi, ampak da se počutijo dobro le za računalnokom… Seveda in hvalabogu so izjeme, ampak ne pozabi: IZJEME!
Zato se pridružujem nasvetom ostalih… pojdi ven, med ljudi… Na tečaj kakšnega jezika, prostovoljna dela in humanitarne dejavnosti, fitnes, sprehodi po praku, tek… in še in še je možnosti, samo ne se zateči k oglasom in sploh pa ne k IRCU!
Veliko sreče! (Pa sporoči nam ko bo kaj napredka;) )

Papa

Primož
Hvala ti lep pozdravček Elida

Spoštovani Papa
Hvala ti za nasvet, če se bo pa kaj dogajalo vam bom pa pisala.
L. P. Elida

Pozdrav Elida

Napisal bom svoje mnenje o problemih spoznavanja v srednjih letih.

Kot praviš,da so pravi moški že vsi poročeni,kar je čista resnica. Kakšen je lahko neporočen moški v srednjih letih ? Kdor še ni poročen je v glavnem mamin sinko. Ločeni pa imajo že veliko problemov za sabo. Veliko je alkoholikov,zato so tudi ločeni. Pomisli kaj si mislila.ko si bila mlada. V bistvu nič, bila si vsa v idealih, zato lahko dobiš primernega partnerja. Sedaj teh idealov ni več, imaš popolnoma druge, zato pač ne gre tako lahko. Najbolje,da se sprijazniš z samskim stanom, greš ven v družbo,na tečaje,v hribe itd.,pa mogoče boš srečala pravega, vendar si tega ne smeš želeti kar za vsako ceno. Frej moški v srednjih leti so že navajeni biti frej in tega ne spustijo kar tako iz rok. Zato počasi in z primerno taktiko.

LP

In sicer tisti, ki kasno dozorevajo. Jaz pravim, bolje kasno kot nikoli.
Marsikdo zaradi različnih vzrokov (najbolj pogosto neustreznega družinskega okolja v mladosti) enostavno ni čustveno zrel in je bodisi mačo in menjava dame po tekočem traku, ali pa se je na hitro poročil, oziroma vzdržuje eno neperspektivno zvezo, kjer se ga oklepa ena trpeča dama on pa trpi v svoji ujetosti, pa ne najde poti ven…
Kakorkoli, niso redki primeri ko nekdo 10 ali 20 let “narobe” živi. Ali pa celo življenje.

Vendar reči eni dami, ki ji urca tiktaka, da ima malo upanja, da si dobi solidnega frajerja pa je malo neumestno ozrioma nerealno. Po mojem je v vsakem časovnem obdobju življenja dovolj kandidatov in kandidatk, paziti moramo le, da pri sebi negujemo tiste pozitivne lastnosti, ki jih pričakujemo pri partnerju, da izločamo neperspektivne partnerje in da nismo pri tem preveč strogi (idealov ni), da iščemo pri partnerjih lepe stvari in ne napake, da znamo biti srečni tudi sami, da imamo odprte oči… in da ne izgubimo upanja, samozavesti in občutka za realnost.

Prešern prelepi pesnik slovenski je lepe pesmi pisal
za vsakega človeka posebej .
Le v ljubezni do Urške njegove ljubezen se vanj zatreskala rada .

najlepše pesmi so že napisane

https://www.youtube.com/watch?v=k5Gy0nA_PLA

New Report

Close