Najina punčka je umrla
Draga Rainbow
Tvojo “zgodbo” poznam in sem jokala že takrat, ko sem jo prvič slišala: KO pa sem izvedela, da je tudi tvoje stanje resno sem se velikokrat spomnila nate in na tvojega dragega in molila za vaju.
Vem, da vama vajine štručke nihče ne more nadomestiti, ampak bodita močna, bodita si v oporo, pogovarjajta se in upajta na najboljše.
Saj sploh ne najdem besed s kateremi bi vaju lahko potolažila in vama vlila upanja.
Mislim na vaju.
LP, S.
Zdravniki so kot BOGOVI v belih haljah.Proti njim se ne moremo boriti.
Malce sem pozna ,a moram nekaj dodat.Uhhhh,kako sem jezna.Jaz mam dve hčerkici 2,5let in eno 6mesečno ,ki se še vedno nekako z muko prebija skozi vse to v kliničnem centru.Ima namreč trisomijo 21 oz.Downov sindrom.Hudo črevesno okvaru ,ki so jo pozdravili komaj sedaj in še zelo hud defekt na srčku.Operacija bo takrat ko bo dosegla težo 5-ih kg.Ima pa komaj 3kg in to pri 6mes.
Tud jaz sem nepopisno besna,saj sem imela morfologijo max.3minute v 22tednu in to je moj zadnji uz.Niti približno nisem slutila ,kaj se dogaja z mojo srčico.No coment.
Tija ti pa se moraš zelo močno zamislit nad sabo.Zato imaš možgane.Očitno ti je v življenju preveč lepo z rožcami postlano.
Iskreno sožalje!
Tudi pri meni je bil UZ opravljen v 5 minutah.Dr. Pogačnik je enostavno rekel:se ne vidi zaradi trebušne stene.Ni videl polovice organov .Čez en mesec je Dr.Jurca “približno” videl organe.Tako da smo celih 9 mesecev samo upali in bili v strahu če bo vse ok .Hvalabogu je bilo.Toda ne morejo kar ugibati!!!Saj gre vendar za otroka!!!Če ne znajo opravljati dela strokovno,pa naj zaprejo vse skupaj!Barabe!
Še enkrat iskreno sožalje.
draga rainbow – mogoče se me še spomniš – zadnjič sva se celo srečali na pošti v Trbovljah in sem te pozdravila, šele danes pa sem prebrala tvoj post in moram reči, da sem se zjokala….kar ne morem verjeti kaj se ti je zgodilo. Ne najdem besed z katerimi bi te lahko pomirila – ker jih verjetno ni….
lahko pa ti nekaj napišem…sama sem sicer uspešno prestala porod in bila z babico Jasmino v Trboljah zelo zelo zadovoljna, sem pa bila razočarana nad sledečim – rodila sem dober teden po roku, s tem da mi niti en dan po njemu niso naradili pregleda za pregled plodovnice – delaliso le CTG-je. Ko sem končno rodila, sem opazila na listu napisano, da je bila plodovnica že mekonijska – to pomeni, da bi se moj otrok lahko zastrupil, pa tega ni nihče videl, ker niso redno delali pregledov….žalostno – lahko sem le vesela da se je vse končalo OK, kljub temu da sem imela porod vakumski in da deklica ni takoj zadihala (tudi to sem prebrala kasneje).
drugače sem bila z porodnišnico zadovoljna – prav tako s sestrami – so pa bile vmes napake, ki se jih šele kasneje zavedaš, da bi lahko bile usodne….
Tudi ko jih boš položila na zatožno klop zdravnike mislim, svojega angelčka ne boš pozabila. Zatožna klop ne bo odrešila tvoje bolečine. tvojo bolečino bo odrešilo žalovanje za tvojim otrokom in zavestna odločitev, da otroku pustiš oditi med angele,kjer bo vedno v stiku s tabo.Moji trije angeli so….z mano.. vsak dan.
mOJE ISKRENO SOŽALJE!
Tudi sama sem izgubila PRVOROJENKO ROJENO V 34 TEDNU, PRAVTAKO ZARADI ZDR.MALOMARNOSTI, PA SE NIMAM KOMU TOŽITI. sPOZNALA BOŠ, da zdravniki in kasneje tudi odvetniki hudičevo skup držijo in na žalost boš v boju slej ko prej izgubila. Itak pa si izgubila že največ kar si lahko
Želim ti veliko moči v času žalovanja, kajti potrebovala jo boš
Iskreno sožalje in topel objem
Kethy-
čudno, da omenjaš ravno gin. iz Zagorja, ki ima najmanj izkušenj, in je v vsakem smislu najmanj strokoven, in najslabši-če ga primerjaš s trboveljskimi gin. seveda se tu in tam zgodi tudi kakšna tragedija v trb.bolnici, pa vendar od vseh primerov, ki jih imajo, od vseh operacij na ginekologiji in na porodnem oddelku, so ti-VSI ginekologi tam res srokovno dobro podkovani, in po mojem eni izmed NAJBOLJŠIH v Sloveniji!!!!!
tako, da primerjava z enim ‘gin. iz Zagorja’, ki je čisto povprečje, sploh ni primerna. Si ga vprašala, kaj sploh on razume pod besedo ‘nevedneži’…kajti on osebno je bil zelo ‘neveden’ v mnogo primerih…
Je pa en opravljivec, prepotentnež, ki misli, da vse ve, pa je hkrati na zadnjem mestu med vsemi gin. iz BT.
pa ne blebetat o nekih ‘malomarnih ljudeh’ , saj sploh ne veš, kaj pišeš!!!!Nimaš pojma koliko otročkov so rešili! (ob porodu, ob krvavitvah v nos. itd…)
Ljuba Rainbow,vajin primer je podoben našemu.Meni je ginekolog preglede obavil v treh minutah,verjetno,ker ni bilo dovolj plodovnice.Šlamparija,nič drugega ne morem rečti.Če nebi šla na samoplačniški uz,še vedno nebi vedeli kaj se dogaja.Prva dva otroka sem rodila v Švici in moram rečt,da je vse čisto drugače-vsi pregledi…vem kako vama je hudo,jaz ne vem kako naj živim naprej.Pogrešam ga,pogrešam njegove gibe,vsak trenutek ga pogrešam.Naš sin je imel Potter2.Pregledalo me je 7 zdravnikov,vsi so iskali ledvice nobeden jih ni nasel,mislili so da so tako male.V bistvu so bile tako velike,da jih zato niso vidli.Poleg tega pa še srček in pljuča.Res sem si iz vsega srca želela tega otroka.Pravijo,da čas celi rane,je res tako?
Strah me je,ker ne vem kako se bom držala,zelo sem depresivna.Želim si še enega otroka,a me peče vest,kot da bi ga hotela nadomestit,čeprav vem,da ga nič nebo nadomestilo.Bojim se,da bom pozabila,kako je izgledal.Zelo ga pogrešam…
te popolnoma razumem kaj si prestajala.. pri meni ej bilo vse bp celo nosečnost..ampak v 26 tednu sem dobila popatke ki tut nisem vedela da so popadki..z rešilcem so me peljali v lj, kjer sem rodila v 26 tednu, vendar sta otroka preživela. jaz mislim, da je pri tebi kriv tvoj ginekolog, to bi mogo opazit na morfologiji ali pa že prej na nuhalni… v ljubljanski poronišnici na intenzivni pa vem, da se potrudijo maksimalno..res kapo dol pred eint lj prodnišnice.