Najdi forum

najemnica, ki mora iz stanovanja

Pozdravljene!

Najemodajalka mi je prejšnji mesec poslala odstop od najemne pogodbe. Pogodbo imave sklenjeno pri notarju.
Naslednji teden se ta odpovedni rok izteče, z majhno hčerko sve sami, nimave kam, ne najdeve nobenega stanovanja, pa po pravici povedano, ga tudi nimave. Najemodajalka ima v hrambi varščino za tri najemnine, tako da sem res suha. Pogodba je sklenjena za eno leto, ker pa sem po 7 mesecih rekla, da je stanovanje vlažno in da je plesnivo vse, mi je prekinila pogodbo predčasno. Vso opremo v stanovanju sem kupila, pobelila preden sem se vselila, uredila zidne obloge (opaž), znižala strope, montirala rolete, gospa pa noče nič slišat o teh stroških. Kaj naj storim????? Na koncu sem z živci….

Vprašanje: Ali me lahko najemodajalka “vrže” iz stanovanja, čeprav ve, da z majhnim otrokom nimam kam in da dokler mi ona ne vrne varščine nimam ničesar???

Samo nasvete bi prosila, kaj lahko storim

Spoštovana Ančabanča!

Sama se kot socialna delavka ravno ne spoznam na pogodbe, Priporočam vam, da se obrnete na pravnike. Morda bi se lahko obrnili tudi na PiC (pravno informacijski center), kjer vam prvi pravni nasvet dajo brezplačno.

Suzana Gliha Škufca

Zavod Pelikan - Karitas Materinski dom 01/366 77 21 [email protected]

New Report

Close