Najdi forum

najden ptiček

Neki idiot (oprostite izrazu) je danes na Rutarjevi ulici odvrgel v kontejner dva živa golobja mladiča, večjega in manjšega. Na srečo jih je tam opazila gospa in ptičke so rešili. Ptička sta sedaj pri nas. ker še ne znata sama jesti, bomo poskusili z ročnim hranjenjem. Upam, da nam bo uspelo in bosta nekoč prosto odletela. To mi je z golobom že enkrat uspelo in se je potem še več let vračal. Tistemu, ki ju je zabrisal v kontejner pa želim, da se mu pokvari avto sredi največje vročine, na prometni avtocesti ter, da se mu zataknejo vrata in okna de se bo malo kuhal na vročini. Mogoče bo potem razmislil, kaj je naredil.

Upam da nam bo z golobčki uspelo.

Mali bojevnik se je po štirih dneh poslovil od nas in odšel v večna lovišča. Upam. da uspemo vsaj z večjim.
Še vedno bi rad dobil v roke brezsrčneža, ki je ti ubogi živalici 26.8. na Rutarjevi v Novi Gorici, Živi vrgel v kontejner.
Slabo bi se mu pisalo.

Pozdravljeni,
Sem iz Maribora in sem včeraj našla malega ptička še čisto brez perja. Včeraj sem mu nalovila nekaj muh, potem sem mu dala mačjo hrano. Tako nadaljujem tudi danes, vendar nisem prepričana, če bo s takšno hrano preživel. Mi lahko kako pomagate?
Lp, Tanja

Zlatko Golob, vet. ambulanta za male, divje in eksotične živali, Muta, 02/876 12 85, 041/518 939

Pozdravljeni !
Danes sem našla ptička pod drevesom blizu naših vhodnih vratih. Ne vem ali padel s drevesa ali je samo tako nizko letel, ampak naša mačka ga je napadla in poškodovala. Poškodovala mu je krilo in mislim, da je zlomljeno. Perut ni ravna in ne vem ali mu naj fiksiram s čim da bi se zlom prav zaceli, da bi lahko potem letel. Če kdo ve kako mu naj fiksiram perut in če mu sploh naj prosim napišite. Ali ga naj pelje živino zdravniku?

Lep pozdrav

Za čisto vsakega ptiča enaka vprašanja, kot da ni že samo v tej temi vseh potrebnih odgovorov.
Perut lahko naravnaš, če imaš doma RTG in jo fiksiraš, če imaš primerne šraufe in znanje, ja.

Pozdrav,

Bi prevzela goloba?..ima poškodovano krilo, pa ga nimam kje imet…

Pozdravljeni

od vašega odgovora je že zelo dolgo, pa vam vseeno pišem. Hčerka je našla vrano mladiča. Bil je konaj še živ a smo ga uspeli rehabilitirati. Ima Pa kot kaže zal izpahnjeno krilo. Prhuta, “leti” pa bolj navzdol. Imate kaksno idejo kaj narediti? Obdržati ga ne moremo ker nas pogosto ni doma in imamo 3 mačke.

hvala lepa.

simon.

Tako se je zgodilo meni.Samo mi smo nasli zelenca in ostal je pri nas doma in zdaj je ta glavni pri hisi :)) Ce bi ga spustili nazaj zagotovo nebi prezivel,ker nas je bil prevec https://zanositev-coach.si/kako-poteka-umetna-oploditev  imam pa se pse in se je ze od zacetka igral z njimi,nismo mogli prepreciti  https://estela.si/

New Report

Close