Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina najcenejša kvalitetna hrana

najcenejša kvalitetna hrana

lep pozdrav
zanima me katera briketirana hrana -kvalitetna je najcenejša.
Starši imajo psa in ga hranijo delno z briketirano hrano. Ker imata bolj skromne prihodke bi jima rada našla kako hrano ki je še kvalitetna vendar med cenejšimi..
hvala

Propac ali sportmix v Tukanu. 15 kg te pride okoli 30 eur za osnovno varianto, se pravi kura. Kupujem že redno dalj časa in nobene alergije.

TehniCal

kaj pa vem, naša MAČKA je samo tiste iz Eurospina, drugih noče. cenovno je za nas ugodno. je pa res da bi naj bili tako za prebavo, kot zobe, sklepe in dlako.

A ni Technical 40-45 eur za 15 kg…?

Meradog ni draga.

Na sosesdnjem forumu je odprta tema kjer je zbranih nekaj podatkov o cenah hrane.
lp, m.

------- www.kosovir.si

To dvoje ne gre skupaj – poceni in kvalitetno. Imaš samo dražje in kvalitetno in poceni in manj kvalitetno. Med kvalitetne spadajo Nutro Choice, Hills, Eukanuba, Royal Canin…Od teh najbolj priporočam Nutro po mnenju večine strank pride 15kg nekje 42 do 52 €, odvisno od velikosti psa in če vzameš z jagnjetino, ki je boljša za alergijo in kožo in dlako, ali pa piščanca ki je malo ceneje. Dejstvo je, da ima velika pasma teh 15 kg za cel mesec, to pride v povprečju nekje 1,7€ na dan. To pa že daš za svojega psa, če ga imaš rad. Jaz nimam neke hude plače(350€) pa vseeno svoji psički kupujem Nutro, ker hočem da je zdrava…
Potem imaš malo slabšo kvalitetne Technical in Bosch, ki pride nekje 5€ ceneje, spet odvisno od okusa in teže psa. Kar se dobi v vseh trgovinah (Tuš, Špar, Mercator, Eurospin, Hofer,…) je navadni šrot, cena je temu primerna (15€ na 15 kg), notri pa dobiš samo vodo, sol, sladkor, mesa pa minimalno…žleza se bo polnila, in plačali boste toliko več pri veterinarju, kot bi dali za kvalitetno hrano.
Žal dejstvo je, da so psi vedno bolj občutljivi, zato je kvalitetna hrana še toliko bolj pomembna.

Jaz imam pa z Nutro hrano slabe izkušnje, Tehnical npr. se je pa super obnesel pri kužkih. Tudi če primerjam recimo brikete za muce RC in Tehnical, hairball varianta … pri RC ni bilo nič od nič, Tehnical se je pa tudi tu super obnesel. Ni vse najdražje najboljše. Najbolj kvalitetna hrana pa je Canidae oz. Felidae in Natures Variety. Nutro je daleč zadaj.
Eukanuba pa sploh ni kvalitetna.
Bi pa morali imeti kužki vsaj 4 vrste briketov in na ta način bi se tudi izognili alergijam.

Enega od psov imam na Boschu, zakelj pride okrog 35 evrov. Glede na to, da ima po ostalih hranah tezave s prebavo, me niti ne zanima kako visoko se uvrsca bosch po kvaliteti. Pes ima lepo dlako, zelo malo zobnih oblog glede na starost in nobenega zadaha, kompaktne iztrebke, pa zivahen je tudi. Jaz sem s to hrano zadovoljna, pes pa tudi. :)))))

Samo za primer: po hillsu se je naziral trave in na koncu skoraj vse izbruhal, po RC je imel drisko, evkanuba mu ni sla ravno v slast, se najbolj se je obnesel nutro, ki ga tudi zdaj obcasno dobi. lp

Sploh nisem rekla, da je nujno Nutro, samo pravim, da ima večina strank v trgovini kjer delam, zelo dobre izkušnje, zato sem posebej poudarila Nutro. Eukanube sploh ne priporočam nobeni naši stranki, ker vem da ni ok, samo pač po kvaliteti se uvršča na vrh glede na sestavo. Seveda pa jo bolj malo psov dobro prenaša. Tudi Hills ni tako v redu kot priporočajo veterinarji, tiste tri pa ne poznam ker jih ne držimo. Glede na to kako Nutro stranke hvalijo (pa ni malo strank), se tudi slučajno ne strinjam z vami da je daleč zadaj. Moja psica je prinašalka in ji dlaka sije od zdravja, tako da….ne morete šinfati hrane če imate pač vi z njo slabe izkušnje, mnogi imajo pa dobre…
Tehnicala tudi prodamo ogromno, tako da je glede na to, da je v nižjem rangu, zelo v redu. To, da bi moral pes imeti 4 vrste briketov, se pa še najmanj strinjam. Ko se pes končno navadi na eno hrano in jo dobro prenaša, naj ostane pri tej, edino pri mucah je v redu, ker lažje prenašajo mešanje hrane.

LP

Vsak pes se slej kot prej naveliča enih in istih briketov in psa posiljevati le z eno vrsto hrano je bolano. Sicer pa ni mišljeno, da se briketi mešajo skupaj … To, da bi moral imeti pes vsaj 4 vrste briketov, pravijo strokovnjaki, sem tudi jaz že brala o tem, tako da dam več na njihovo mnenje kot na mnenje neke trgovke. Pa brez zamere.
Mi smo našega prvega kužka hranili z najslabšo hrano (nevede seveda), pa je kljub temu dočakal 16 let. No, pa ne bom kot stranka priporočala te hrane :-))

Mi imamo hils in vem, da je ta hrana vredu enako kot neka drazja. K briketam pa vedno kaj dodamo, obrok le za kzka, enkrat malo ribe, drugic meso, riz, makaroncke, sadje, zelenjavo, vse kar pes lahko je in nas potem te brikete z veseljem pohrusta, seveda je dodana hrana le v mali količini zmesana z briketi. Tvoja starša lahko kupite kake brikete hilss bo kar vredu, dragi pa tudi niso toliko in naj data en obrok teh brikletov, en obrok pa kuhane hrane, ki jima ostane, toda naj dasta hrano pred soljenjem in začinjenem malo stran za kuzka, da bo čisto naravna in šele nato dokončata zase kosilo in bo tak obrok veliko boljsi kot neki briketi. Iz knjiznice pa jima prinesite kako dobro knjigo o domači kuhani hrani za kuzke, čas imata…in taka hrana bo najbolj zdrava in najbolj poceni!

Dog Club Premium – premium briketi za odrasle, aktivne pse. Vsebujejo Omega 3 in Omega 6 maščobne kisline, naravne probiotike … in kar je pomembno NE VSEBUJEJO KONZERVANSOV,BHT, BHA IN ETHOXYQUIN-A !!! Več vrst in okusov, ugodna cena!

Moja psa teh briketov nočeta niti povohati.

Jaz svojo psičko hranim z Nutro Choice (vedno vzamem ovčetino in riž), s Canidae ali s hrano Bosch. Pri hrani Bosch je treba paziti, ker sta dve vrsti kvalitete. Jaz vedno kupim boljšo (ponavadi lamb and rice sensitive). Sedaj ima Bosch še bio program. Sta pa Nutro Choice in Bosch zelo podobne kvalitete, vendar ker Nutro pripeljejo z ladjo iz Amerike, je dražji.Bosch je pa nemška hrana. S Canidae imam pa tudi same pozitivne izkušnje. Ta hrana ne vsebuje nobene koruze, soje, odpadke žitaric ali konzervansov. Jaz ji hrano ponavadi zamenjam približno na dva ali tri mesece. Moja psica ima sijočo dlako, normalne iztrebke,je vitalna… Cene teh hran so pa tudi zelo ugodne. Najcenejši od teh je Bosch. Najkvalitetnejša je pa za moje pojme Canidae.

New Report

Close