Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Najceneje je v …… trgovini

Najceneje je v …… trgovini

Živjo,

Mene pa zanimajo vaše izkušnje glede primerjav cen, ki ste jih naredile za primerljive proizvode ( po kvaliteti, …. ) med različnimi trgovinami. Kje ste kupovale poceni oz. kje ste naknadno videle, da je ceneje in vam je bilo žal ker tega niste opazile. Imate mogoče kakšne pohvale ali graje glede cen ?

Trenutno me zanima, kje najceneje dobiš kvalitetna:
– oblačila za novorojenčka,
– nedrčke za dojenje,
– razno kozmetiko ( lekarne ali trgovine ),
– plenice ( industrijske prodajalne ali kje drugje ),
– plenice za enkratno uporabo,
– …..

Upam, da vam nisem zatežila in, da bo to vprašanje še kateri prišlo prav.

lp,
Silva

Jaz sem za vse najceneje zasledila v Leclercu, modrček pa v Mullerju. Sicer nisem še vsega kuovala, ampak samo primerjala cene. Vem, da je Baby center najbolj drag.

tud v Sparu imajo veliko izbiro bodyev, pa majčk, pa hlačk po ugodnih cenah… drugač je pa podobno kot v Leclercku… pa v Arielu tud najdeš kaj ugodnega – vsekakor boljš kot Baby center…
modrčke za dojenje sem pa jest po katalogu naročila – quelle, pa mislim da jih ima otto tud precej ugodno.

Jaz sem opazila, da s npr. Tosamine stvari cenejse v Baby centru kot pa ce gres v Tosamino malo stacunco. Plenice za enkratno uporabo sem pa jaz kupila vDM – odvisno, ce so kje akcije – preracunaj na komad, pa bos videla, kje so trenutno najcenejse. lp

Jaz sem vse nakupila v Baby centru, oblačila pa tudi v Jutranjki. Modrčke sem si kupila v Liscini trgovini.

Lep pozdrav, Marjeta

Jaz bom zdaj enkrat šla v Dm in probala tam najt čim več stvari (tud flaške) ker non stop nekaj tam kupujem in imajo ravno zdaj akcijo. Ko nabereš vse nalepke od novih pristopnic v EU ti dajo na vse kar kupiš 20% popusta. To je pa kr nekej, če tam pustiš 20 ali 30 jurjev.
Sem pa tud jaz ugotovila, da je Babycenter ful drag. Tam me ne bojo vidli. Tud v Šparu lahko najdeš stekleničke NUK ali Chicco, pa cunjice, ki so v Šparu glih tko kvalitetne. SEj otrok pa res ne bo vedu al nosi Sparky body al pa OshKosh body za 3 jurje…

No, jaz bom tudi zacela kmalu nakupovati bodije in podobno (koncno sem se psiholosko pripravila na to). Ve, ki ste ze nakupovale – kaksna je razlika med temi cunjicami iz Spara, Leclerca itd. in temi iz specializiranih trgovin (Chicco itd.)? A je razlika potem obcutna, ko stvar uporabljate? Se mi zdi, da majhni otroci zelo hitro prerasejo te cunje.
Lp!

Po mojih izkušnjah je pa Ariel kar nekaj dražji od Baby-centra. Določene stvari se ugodno dobi tudi v Emporiumu – trgovina Mothercare (tako za otročke, kot tudi nosečniško perilo).

Se strinja, Ariel je večinoma dražji od Babycentra, ki je tudi drag, z izjemo akcij Babyclub. Samo v zadnjem času je v teh akcijah manj oblačil ali pa niso toliko znižana kot v začetnih. Edina stvar, ke sem jo tam opazila kar ugodno so benkice in hlačke (stil oblačenja v porodnišnici). Katera ve, kje so še cenejše?
Leclerc je poceni, vendar je treba večkrat tja. Zdaj iščem številke recimo 62 za prihajajočega člana in sicer hlačke z naramnicami ali kakšen bombažen pajac, pa ni…
Bodiji: skoraj vedno imajo v Leclercu kakšne poceni, tako kot v Šparu ali navadne bele s kratkimi ali brez v DM (1500 za dva). Tudi Lumpi v mercatorju je imel večkrat ugodne cene. Splača se spremljat akcije.
DM ima plenice, ki so med najcenejšimi (mislim da so tako poceni še Merkatorjeve lumpi, pa Huggies veliko pakiranje, Linostar ali pampers veliko pakiranje tudi ni dosti dražje), kašice od Kolinske so cenejše kot v Merkatorju (najcenejše verjetno v ind. prodajalni), poceni je tudi kozmetika babylove.
Na začetku smo v lekarni kupovali hladilno mazilo in ugotovili, da pride zelo drago, zato smo prešaltali na Bubchen kremo za ritko. Najcenejša velika okrogla škatla (500ml) je bila v Muellerju. Tam so po mojem ugodne tudi kašice, ki se pripravljajo z vodo. Za adaptirana mleka pa je najbolje k uvozniku (npr. v Kolinsko industrijsko).
Modrček: Mueller (malo pod 3000)
Vlažni robčki: babylove dvojno pakiranje 999 za 160 kom)
Aja, glede oblačil, pa že za malo starejše (od recimo 2 ali 3 let naprej): v Draveljskem centru, kamor po neovem deremo k Pušenjaku na UZ je prodajalna, kjer sami šivajo (imena se zdajle ne spomnim, nekaj na S) in imajo skoraj vedno kakšna oblačila v akciji. Luštna in poceni.
Z oblačili, ki sem jih kupila v akcijah imam dobre izkušnje, niso se trgala, obledela ali kaj podobnega. So vsa še popolnoma OK za naslednjega otroka (z izjemo kakšnih sadnih pack, ki se jih nikakor ne znebim).
Ma še kdo kakšen “poceni” nasvet?
Aja, v Šparu so imeli včasih v akciji tudi otroško posteljnino, sploh jogi rjuhe ipd.

A.

Za Jasno: moja mami je pred tremi leti rodila punčko (ja 23 let razlik eje med nama) in je v glavnem kupovala Šparove bodije in pajacke. Zdaj je te cunjice mami dala meni za našega brcača in moram rečt, da nisem po natančnem pregledu cunjic našla nobenih luknjic, strganih delov ali obnucanega. Jaz bom tudi v bodoče kupovala tam. So pa žabice recimo v šparu okrog 1000 tolarjev, pajacki pa okrog 2ooo.

Cestitam mami:)
No, saj to me je zanimalo, jaz sem namrec cisto na zacetku, ponavadi pa so v teh centrih zadeve zapakirane. No, se bo treba kar izobrazevat:) Zdaj delam diplomo iz vozickov;)))
Lp!

Ja, tudi meni se zdi price/performanse najboljši Mothercare.
Drugače pa se meni Sparky bodiji ne zdijo najboljši. Ne vem, tako tanki so nekateri, pa niso mi všeč bodiji, ki se od zgoraj pri ramenu zapenjajo s pritiskači. Najboljši bodiji za otročke se meni zdijo tisti, ki se ob ramenih ne zapenjajo, ne vem, kako se boljše izrazit, npr. Schieeserjevi so taki. Shiesserjevi so ziher najboljši, so pa dobri tudi eni od ene francoskega proizvajalca, ki se dobijo v trgovinah Belfor in so cenejši od pregrešno dragih Schieeserjevih.

Jaz sem tudi nekaj časa mislila, da je Ariel cenejši od Baby centra, no sedaj po nekaj izkušnjah to ne mislim več. 🙂

Kakšne so konkretno te nove izkušnje z Arielom?

A.

Na primer kupim ene nogavičke v Arielu, potem še isti dan zavijem v Baby center in vidim, da so tam iste cenejše in to procentualno gledano kar nekaj.

In takih primerov je bilo še več.

za Ariela bi jz neki komentirala – majo pocen, samo kvaliteta je mnogo slabša kot v Leclercu – vsaj 4 leta nazaj je bla

pa dost pocen bodiji so tud v Emporiumu v Mothercare, kvaliteta pa daleč najboljša – je tud tam za pogledat čeprav človek nebi mislil, ampak zanč sem pajacka za novorojenčka za 2300 tam kupla tacga poletnega bombažnega – daleč najcenej kar sem vidla

Iz špara bodiji so se men strgali ko sem jih prala – uni za mal večje otročke že ko jih dlje nosi in večkrat peres – tko da je kvaliteta nekoliko slabša, v leclercu sem bila pa nad njihovimi ki niso bistveno drazji zelo navdušena
daleč najboljši so od Mothercare – tko dobri da so že 3 otroke zdržal pa smo jih po 4 letni uporabi zdej dobil nazaj za našega drugega, pa so še kot novi:) Pa tud niso dragi, sploh če je kaka akcija kdaj je zlo pocen loh

Meni so najboljši od Bonuttija pa čeprav so malce dražji

Oi,

jaz nisem tko zlo gledala na ceno. Kar sem pretehtala je blo, kaj dejansko potrebujem in kaj ne…sicer bo pa mali sam pri kozmetiki in plenickah povedal kaj mu najbolj pase..

jaz sem kupovala tkole:
-oblacilca sem skoraj vsa kupila v h&m, ker so cenejsa, po mojem mnenju kvalitetnejsa in tud bolj cute kot pri nas ( vse sem preracunala in bi za tako kolicino pri nas porabila skoraj se enkrat vec denarja…sem pa kupovala tudi nekaj v casu razprodaj )
-nedrcka sem kupla v mullerju, res sta fina, mehka in prakticna ( cena okrog 2200sit za komad, kar se mi ne zdi drago )
-kozmetiko sem tud kupla v mullerju, ker sama uporabljam vse od penatena bomo poskusil tud pri malem, ce ne bomo menjali potem, nekaj tudi v lekarni
-plenice sem tudi kupovala v toysu, ko so bile akcije…zaenkrat imamo nekaj pampersk, bomo pa tudi v prihodnje videl kaj mu bo pasalo

Baby center se mi zdi kar drag, sploh oblacila…po arielu mi pa se ni uspelo hodit prevec pogosto…tko da sem se odlocila, da bom le najnujnejse stvari kupovala pri nas, za ostalo si bomo pa vzeli cas in se odpeljali v avstrijo :))

lp, teja

Živjo punce,

Zadnja dva dni sem bila malo v nabavi pa sem primerjala cene v različnih trgovinah. Moje zapiske vam posredujem, če bodo mogoče kateri v pomoč.

Vse cene so preračunane na 1 kom

TETRA PLENICE
DM: 279,80 ( po pranju na 90°C se je na vsaki plenici pokazalo približno po 5 nitk )
ARIEL: 439,00

POVIJALNE PLENICE
ARIEL: 990
BABY CENTER: 489,60

KRPICE ZA UMIVANJE
DM: 149,83

BOMBAŽNE ROKAVICE
ARIEL: 490

BOMBAŽNA TETRA MAJČKA
ARIEL: 890

BODY NA PREKLOP – DOLG ROKAV
SPAR: 790
ARIEL: 1890
BABY CENTER: 990

BODY KRATEK ROKAV
ARIEL: 990

ŽABICE:
SPAR: 2490

BOMBAŽNA KAPICA
ARIEL: 550
BABY CENTER: 330

NOGAVIČKE
SPAR: 263,33 ( cena za 1kom če vzameš tri v kompletu)
ARIEL: 390
BABY CENTER: ca.400-600 SIT

SLINČKI
SPAR: 212,85 (cena za komad, če jih vzameš 7 v kompletu)

PLENICE PAMPERS ŠT.1
BABY CENTER: 54,52
MULLER:52,91

PLENICE PAMPERS ŠT.2 ( pakirani po 38 kom oz. 80 kom)
BABY CENTER: 36,24 ( v paketu z 80 kom)
MULLER: 44,19 ( v paketu 38 kom)

NEDRČEK ZA DOJENJE
ARIEL: 3790
MULLER: 2200

PRSNE BLAZINICE
ARIEL: Avent 39,80; uvožene iz Poljske 29,75; Tosama 31,67
DM: Babylove 21,63
BABY CENTER: Tosama 27,66; Johnson 38,24; Fixis 16,63; Avent 33,43
MULLER: Muller 11,93; uvožene iz Nemčije 15,93; Johnson 40,29

Evo, to so zaenkrat moji izračuni. Verjetno se že kar na daleč opazi, da je moj poklic povezan z ekonomijo. Še na dopustu ne morem mimo tega…

Če ima katera mogoče kakšne primerjave bi se jih prav razveselila.

lp,
Silva

Mi imamo triletnega mulčka in zanj po pribl. 1 letu nisem več kupovala v Sparu ali Leclercu.

Sparovi bodyji so sicer ok, vendar ne vemo, kar zgubijo neko obliko itd.

V glavnem kupimo v Avstriji in Italiji, ker je ceneje, obdrži oblekica neko obliko-zgleda enako tudi po 100 pranjih. Tudi, če upoštevam bencin, je bilo za cca. pol ceneje kot bi bilo pri nas ( za do dveh let), zdaj za starejšega je malo manj razlike, ker so za večje dražje stvari v Avstriji.

Robčke, izključno pampersove, blazinice za dojenje izključno Fixies (ima jih Baby Center)-preverjeno najboljše med vsemi, tudi najdražjimi. So najcenejše, mehke, se ne lepijo na dojke, vpojne-v glavnem super zame.

Chicco je po moje dokaj drag glede na kvaliteto.

Zelo zadovoljna sem bila s Prenatal v Italiji-Center Carefurr (nekaj takega).

Lp, Srči

New Report

Close