Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina najbrž že 100 postavljeno vprašanje-kakanje

najbrž že 100 postavljeno vprašanje-kakanje

Lahko jih dobis. Zato pa, poleg skrbi za njihovo zdravje, pse in macke razglistimo. Vzreditelj tega ni naredil, bos pa zdaj ti. In razglistenje ponavljas vsake 3 mesece, pa bo vse ok.

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

Aha,pa recimo da jih dobiš.So kkšni znaki?So to navadne gliste?
Ful me je panika prjela zdaj,ker mamo mejhnga otroka pa se je prej ful špilo z psom.

upam da res ne bo kaj narobe

christin@, ce te skrbi, odnesi otrokovo blato na analizo. V kolikor se je nalezel, bo dobil sirup in pa pa gliste. Naj te ne prijema panika. Gliste lahko dobis tudi na vrtu, otrok na igriscu ipd. Vse bo ok, ti zdaj poskrbi za psicka tako kot je treba in se ne sekiraj prevec. Vsi smo dali taka vprasanja skozi, ukrepali kot je treba in smo se vedno tukaj 🙂

Ma, prehitro poslala…
Vazna je osnovna higijena – umivanje rok.
Da te pomirim, moja hcerkica mi je npr. pomagala ze pri ogromno zavrzenih zivalih, tudi takih, ki so bili zares polni glist. Pa se ni nikoli okuzila. Umivala si je roke po vsakem negovanju in ukvarjanju z njimi in to je to.

Saj ti je že Yo lepo povedala, ma sam to bi ti rada rekla, da je pes krdelna žival, kot smo ljudje. Predstavljaj si, da bi otročka dali nekam na samo in ga pustili, da je sam celo noč. To je s psom enako!

jutro vsem!

sem nardila dans tak ko si mi rekla, yo.in res se ni polulal v škatlo.cvilil je samo enkrat in takrat sm ga hitro nesla vn in sma tam opravila potrebo.potem sem ga pohvalila priden lulal si itd.:)

no zdajle zjutraj sm ga pa vn iz škatle spustila pa je kr sam šou kakat&lulat na papir.Sicer ne vem zakaj na papir ker ponoči sm ga vn nesla,papir pa mam za vsak slučaj še notr prpravlen.nevem,mogoč je vedo da je to wc:D

lp

No vidia, da bo slo. Mladicki ne marajo biti na umazanem, ampak ce jim damo prevec prostega prostora, potem pac kakajo in lulajo stran od postelje ali hrane. Z omejevanjem prostora mu bo prej “potegnilo”, kje se lahko in kje ne. Vsekakor vztrajaj na tem, da hodi opravljat potrebo ven.

Lp, Yo

Za pasjo šolo bo vredu spomladi, ker jih zdaj itak ni, tudi zato lahko poklices v vase kinolosko drustvo in ti bodo iz prve roke povedali vse, ravno tako veterinar..jaz sem vsi vsa vprasanja zapisala in ko smo prisli tja sem vse sprasevala, ni mi bilo nerdono, kajti raje vprasam in potem delam kot je prav, kot da ne vprasam in nekaj po svoje in skoda je tu.

Psicek joka zato, ker je spodaj sam, baje bo jokal se par noci in potem se bo navadil, tako pravijo…mi tega nismo prakticirali, ker nas kuza bo vecina notri, ker je manjse pasme in ker smo ga ze tako vzgojili, kot sem ti opisala, da nam ni tezko, ponoci spi v boksu,je mir… cez dan je ob nas, ko pa res nekam gremo za par uric, ima svojo sobo, ki meri veliko in tam svoj mir, raj…ko potrebujemo nekaj miru, pa kombiniramo boks, teraso,njegovo sobo… kjer je tudi povsod rad, nikjer ne cvili…Skratka kot sem dejala, mi smo se vsi skupaj prilagodili in tako sedaj uzivamo, zato je res najbolje, da poslusas malo to, malo ono, nato pa po lastnih obcutkih po svoje, kar je dobro za vas skupaj, kajti vi zivite in dnevno preživljate vse to in boste že vedeli kaj je okej in kaj ne. Uživajte!

Cristina, ne vem ali se mal hecas ze z nami, jaz sem ti zelo lepo na široko opisala vse korake nase vzgoje, mislim da ni bila zgresena, kajti uspelo mi je zelo hitro strenirat nasega kuzka na cistoco in mir..seveda mu kdaj se uide, to je normalno, saj je se mladicek, preberi si se enkrat moje izkusnje…in jaz sem ga na zacetku hranila 4 x z eukanubo, samo s tem, kajti vse ostalo je velik rizik, da se mladicku kaj zgodi…Ker kasneje eukanube ni vec maral, sem mu dodala zraven zlicko meska, ribic, da je vsaj pojedel, nato pa sem se odlocila za “hilsove brikete”, ki jih sedaj z veseljem je. Danes pri skoraj 6 mesecih ga hranimo 2x na dan,ker je vmesni obrok zacel zavracat, smo ga opustili.Seveda pa cez dan dobi priboljsek, kajti saj ves, če zelis psa kaj nauciti, tudi lulat, kakat, sedi, pridi sem, besedo ne, to ga ucis vse od prvega dne dalje..potrebujes priboljske,in ga s tem motiviras, pohvalis in pes ni neumen, če ne drugega bo ubogal zato, ker ve kaj ga caka…dobra papica;))!

Recimo ko sva hodila ven in je lulal, sem zacela priden, lulal si, joj kako si priden in seveda je dobil se mali piskotek…ves kako se je hitro tega navadil, naucil…
In še enkrat ponavljam, lula bo nenehno, imela bos obcutek da ne delas drugega kot ga lovis in nosis ven lulat..ampak tako je, če ga bos opazovala ti bo hitro jasno kdaj hoce lulat in takrat ko bi ze zacel mu reces odlocno nE in da das lulat ven ali v gajbo z peskom, kot zelis ti..če ze lula proti koncu je brez veze delat paniko, ker si prepozna, pusti ga v miru in pospravi kot da se ni nic zgodilo, drugic pa bodi bolj pozorna. ja hudo je res, ampak to je del vzgoje, imeti psa ni hec, sploh ce se tega zavedas in zelis zanj vse najboljse, seveda pa lahko po liniji najmanjsega odpora, ven v pesjak in čao…ne razumi narobe, to ne leti nate, ampak na tiste, ki to počnejo in takih ni malo…

Beri nas Cristina, ne povrsno, printaj si nase besede,nato sestavi skupaj kar je zate okej in potem to upostevaj, ne pisemo brez veze, vsak na svoj nacin, bistvo pa je vsem eno, da zelimo za kuzke vse najboljse, ne obtozujemo, le pisemo svoje obcutke, izkusnje, ti pa bos itak sama naredila kot ti paše…

jaz pa bi rada omenila se enkrat tole, da ne kupuj na svojo roko karkoli, lepo klici veterinarja, zmeni se z njim kdaj gres lahko k njemu in tam bos dobila izvedela vse!!

ne vem zakaj se mi cedalje bolj dozdeva da se mal hecas iz nas, res, sploh tisto, če je lulanje in kakanje od psicka strupeno…mislim..se zezas al kaj???pa brez zamere, samo mal neumno se mi ze zdi, vsi pisemo veliko, na koncu pa se ponavljas in spet nic ne ves…pa brez zamere…ampak tako te je brati..

kužka js se ti res opravičujem da tolk sprašujem in da postavljam vprašanja ki so vam,ki imate pse že dolgo al pa mal majn dolgo, zdijo neumna.js se nič ne hecam,ampak me resno zanima.
Dobili smo psa,imamo ga prvič,mladiček je.Seveda sm že velko brala knjige,sam ko dobiš pravega majhnega kužka v hišo je vse čist drugače.vse se obrne:)(v dobrem smislu)
Js hočem kužku vse najboljše.Zato pa tudi postavljam vprašanja.
pa brez zamere kužka(nism tak dobra vzgojitelca ko ti):)

lp

Ti kar sprasuj, pa ne obupuj prehitro. Navajanje na cistoco in vse ostalo, pac nekaj casa traja.

Lp, Yo

ne zameri ti, ampak ponavljaš se, veliko smo ti napisali, pa kot da ne bereš in potem človek dobi občutek, da se mal hecas…sam tako je bilo moje mnenje, ne oziraj se na njega…in od kje ti ideja, da sem dobra vzgojiteljica…sem začetnik kot ti…mogoče sem le “boljše brala in prej dojela nekatere stvari” ki so jih ljudje tule pisali…pustiva to..kakor sem dejala vsak na svoj način…želim ti veliko lepih dni z svojim kužkom!
Pa brez zamere, nisem želela biti nesramna ali te prizadeti…

Evo, vidiš, da je takšna metoda sobivanja in navajanja na pravila igre uspešnejša kot tista bolj neusmiljena.
Glede razglistenja – ko ga boš peljala cepit, ti bodo najbrž dali tudi tableto proti glistam (seveda za psa, ne zate:). In ti povedali, ali moraš cepljenje ponoviti oz. kdaj. To le naredi, da se bo psiček potem v miru lahko igral tudi z drugimi psi. Veterinarja še vprašaj, kaj mu dati proti bolham in klopom.

js sm danes klicala veterinarja,mu povedla vse o kužku,pa sm ga prašala kako je s ceplenjem,razglistenjem itd.
Pa mi je reku da psa prpelem cepit ko bo star 3 mesece(ga bojo cepli za kar pač mora bit) pa tut takrat naj bi baje dobil tablete za razglistenje zraven.Zaj pa nevem,a naj jih vseeno sama kupim?

Pa veste kaj me še zanima.Baje če preveč razvadiš psa je potem ko je starejši bolj žleht.na kaj moram pazit da ne razvadim psa preveč?

tnx:)

Christina, napisala si, da imaš tudi otročka. Torej, otročka ne razvadiš, če ga imaš rad, ga crkljaš, ljubkuješ in ga non stop nekaj lupčkaš, ampak če nisi dosleden pri vzgoji, če mu ne privzgojiš pravih vrednot, če mu popuščaš, ko ima trmaste izpade iz trgovine, če mu hitiš kupiš novo igračo, ko staro pokvari iz objestnosti, samo zato, da ne bi tulil… In isto je pri živalih. S pozornostjo in ljubeznijo jih ne razvadiš, pes bo nevzgojen, če bo enkrat lahko sedel na kavču, drugič pa ne… Če mu boš enkrat dala kak grižljaj, ko bo prosil, medtem ko boste vi za mizo, naslednjič ga boš pa spodila. Kar je prepovedano, naj bo vedno prepovedano. Mislim, da v bistvu sploh ne gre za razvajenost, ampak za slabo oz. neprimerno vzgojo.
Jaz imam psičko, staro okoli 7 mesecev (kot sem že napisala). Ja, najbrž bo zelo razvajena, ker sem doma in uživa zelo veliko pozornosti, pa nenehno je kje kakšna roka, moja ali pa od otrok, da jo malo počoha… Sem pa dosledna in je hitro dojela, da kavč ni namenjen njej, da med našim kosilom ne bo dobila priboljškov, da dobi hrano izključno v svoji skledi in da gre na prostor, ko je res ne potrebujemo nalepljene na naša podplate (nekajkrat bi kmalu padla čeznjo, človeku sledi kot senca). Kateri prostori so off-limits, da morska prašička lahko voha in liže, ne sme pa ju ugrizniti… Iz avta ne skoči, dokler ni na povodcu ali je ne primem za ovratnico in tako naprej…. Ko ji za kakšno stvar rečem “ne”, me pogleda tako žalostno in se počasi odvleče na prostor, kot bi bil konec sveta, da se človeku res kar srce trga ob pogledu na to prežaljeno, ubogo bitjece… Ampak na take finte ne smeš padat.

christin@, katerega oz. kakšnega veterinarja pa si klicala, da ti je rekel, da psa cepiš šele pri 3-eh mesecih??? In če boš čakala do 3. meseca na razglistenje, ti pes lahko pogine, vi boste pa resnično vsi glistavi. Takoj zamenjaj veterinarja. Kot sem že napisala najdi veterinarja za male živali in ne sprašuj o oskrbi mladiča okoliških živinozdravnikov!

Program cepljenja za psa:

– za mladiče mater, ki so cepljene: pri 8-ih tednih cepljenje proti pasji kugi, nalezljivemu hepatitisu psov, leptospirozi in parvovirozi, pri 14-ih tednih ponovitev cepljenja in pri 16-ih tednih cepljenje proti steklini

– za mladiče mater, ki niso cepljene ali to ni znano: pri 6-ih tednih cepljenje proti pasji kugi, nalezljivemu hepatitisu psov, leptospirozi in parvovirozi, cepljenje ponovimo pri 10-ih in 14-ih tednih. Pri 16-ih tednih cepljenje proti steklini

Točno tako, ja kakšnega veterinarja pa imate??? Mi smo psa peljali takoj cepiti pri 9 tednih, nato vsak mesec ponovili, dokler pri 4 mesecih ni dobil še čip, bil cepljen proti steklini, dobil potni list , se enkrat tabletke proti parazitom in sedaj je mir do drugega leta.

Mogoče je pa veterinar razumel, kot da je že bil cepljen? Sicer se je pa christina verjetno pogovarjala z nekom na recepciji, tam pa res ne vedo vsega. Jaz sem morala na Gorkičevo poklicat trikrat, da so mi povedali, ali psička potrebuje revakcinacijo ali ne, v zavetišču mi pa tudi niso znali razložit, ali jo moram še enkrat peljat cepit ali ne – ker je menda to odvisno tudi od cepiva.
Torej cepljen bi že moral biti, razglisten pa sploh. Tablete dobiš v lekarni.

Psička imej vsaj kakšne štirinajst dni pri sebi in ne nekje samega. Ptoeg ga pa postopoma navajaj na samoto. Mi smo našo v roku meseca dni navadili, da je bila lahko sama. Navajaj ga pa tako, da ga daš postopoma malo na samo. Najprej samo za kakšno minuto, nato pa čas podaljšuj. Pazi edino, da prideš k njemu ko je miren in ga zelo pohvališ. Kmalu se bo navadil.

Glede lulanja pa kakanja so pa ful različni nasveti. Jaz se nisem ubadala s tem in se tudi nisem šla nobenih metod. Preprosto sem jo pogosto vodila ven (pa čeprav je bilo polno lužic tudi notri, ker se je en dva tri polulala) in jo vedno pohvalila, ko je opravila svoje. No potem se je pa naenkrat kar sama navadila in se notri ni več polulala ne pokakakala (razen, če je imela težave). Tudi ponoči, ko spi v sobi, me pride zbudit, če jo kaj matra.
Tako da jaz ti svetujem samo potrpežljivost in bo. Živali so že po naravi zelo “čedne”.

Na svetu sem zato, da ljubim! (iskreni.net)

New Report

Close