Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Otroško in mladinsko zobozdravstvo najboljši zobozdravniki na Gorenjskem in kartoteka

najboljši zobozdravniki na Gorenjskem in kartoteka

Prosila bi, če mi lahko kdo predlaga dobrega zobozdravnika na Gorenjskem.. in hkrati vprašala ali je moj trenutni zobar (imam ga par let in je brez koncesije) dolžan poslati oz. oddati mojo kartoteko mojemu novemu zobozdravniku?

SPoštovana zobna_miska,

o dobrih zobozdravnikih vam bodo pisali drugi, jaz le o kartoteki.
KO boste imeli izbranega novega zobozdravnika, lahko vi ali pa nov zobozdravnik s tem seznanita prejšnjega. Ta potem kartoteko pošlje k novemu zobozdravniku.

Hvala za odgovor! Zanima me še, če je tako tudi v primeru, če je moj zdajšnji zobar privatnik vseeno dolžan kartoteko npr mojemu novemu zobraju, ki je prav tako privat?

Spoštovana zobna_miška,

v bistvu gre pri kartoteki za to, čigavi so podatki, ki so v njej zapisani in v vaši kartoteki so zapisane informacije o vaših zobeh. Teoretično je tako ,da je podatek vaš, papir pa zobozdravnikov in to ne glede kakšne status ima zobozdravnik in kakšno je/ni njegovo pogodbeno razmerje z zavarovalnico. V najslabšem primeru vam mora izročiti fotokopijo kartoteke.

New Report

Close