Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Najboljši položaj postelje v spalnici

Najboljši položaj postelje v spalnici

Spoštovana gospa!

Hvala za vašo podrobno razlago vaših občutkov do okolja in dojemanja energij, ki vas obkrožajo, kot tudi za razlago o trenutni ureditvi vaše spalnice. Vendar mi vaša razlaga ne zadošča, da bi si predstavljal celotno energetsko sliko in vam konkretno svetoval. Kot sem že nekajkrat napisal tu na forumu, moj način dela je zelo konkreten in praktičen. To pomeni, da se nekaj časa pripravljam in zbiram nujne informacije, bodisi iz tlorisa vašega stanovanja urejenega po fs načelih, kot tudi izračuna vaših Či/Ki energij ter nujnega pregleda vaših bivalnih prostorov.

Če želite lahko me pokličete in se pogovoriva o vsem.

Ubrane energije.

Mirza Terzimehić, inž. svetovalec za feng shui Telefon: 01 50 71 856 GSM: 041 768 571 feng shui je enostavna, čudovita modrost http://www.mirza.si

Pozdravljeni.

Primer: Posteljo obrneš na ustrezno smer. Kaj pa, če je spalnica na SV in imaš kua 4 – les, ta smer pa je katastrofalna zate … Kako to omiliti, kaj sploh lahko narediš, če smeri – prostora pač ne moreš zamenjati? Ali fs daje kakšne ukrepe, nudi odgovore za to?

Hvala za odgovor.

Zdravo!

Valjda fs zahteva ukrepe (iz tega razloga ni priljubljen pri ta hitrih osebah) in nudi ustrezne odgovore. Po končni realizaciji le-teh, pozorno opazujemo naše počutje, glede na ponujene nasvete.

Pri tovrstnem primeru nujno iščemo za vas optimalno rešitev opazujoč več virov priporočljivih informacij za dosego najbolj ugodne vibracije v spalnici, recimo:
– opazujemo tloris stanovanja urejen po načelih fs,
– opazujemo osnovno energetsko shemo “Pet tokov jin in jang“,
– iščemo prav določeno či iz vaših štirih KUA energij,
– zagotovimo nujnih 3/5 jin-a,
– skrbno izberemo rešitev o 2/5 jang-a

Skratka, vse to dobimo le na fs delavnici!

Mirza Terzimehić, inž. svetovalec za feng shui Telefon: 01 50 71 856 GSM: 041 768 571 feng shui je enostavna, čudovita modrost http://www.mirza.si

Pozdravljeni!

Z možem imava majhno spalnico (3,6 x 2,8m), v kateri bo postelja in dve nočni omarici, mogoče še kakšno stojalo za obleko. Leži na vzhodu hiše. Okno je točno na sredini sobe in gleda na vzhod, nasproti so vrata, tako da je postelja na črti med vrati in oknom.

Postelja je lahko obrnjena tako, da imava glavo lahko proti severu ali pa proti jugu (lahko jo obrnemo). Na obeh straneh je za glavo stena.
Zanima me ali moram iz postelje gledati proti vratom (moteče je, ker je majhna soba in takoj, ko stopiš vanjo, si že pri vzglavju postelje)?

Svetovali ste mi srebrno in roza barvo in me zanima katera je bolj jin?

Hvala za odgovore.

Zdravo!

Glede na to, da sta oba z možem rojena v letu Vode 1, nikakor ne smete imeti vzglavje proti jugu! Ker iz te smeri neba permanentno prihaja či energija Ognja 9, ki vaju bi izčrpavala med spanjem.

Zaradi tega je smotrno imeti vzglavje proti severu, ki je vajina preferenčna smer neba. In zaradi tako preveč umirjene či ter upoštevajoč vajina leta, smo določili obe barvi jang, vendar v zelo pastelnem odtenku, če se še dobro spomnim najinega delovnega srečanja v Ljubljani.

Ne vem natančno, kateri kodi dveh barv roza in srebrno bele smo določili skupaj, ki jo imate le vi zapisano, da bi zdaj primerjal in vam odgovoril, katera teh je bolj jin. Recimo, da je srebrna bolj jin in to je spet odvisno od količine lesketa doseženega na steni v primerjavi z intenziteto roza barve. Ampak, to niti ni ravno toliko bistveno.

Zakaj je tako pomembno, katera je bolj jin?

Izbrali smo srebrno X134 in roza G141.

Predlagali ste naj v roza barvo prebarvamo steno, kjer so vrata in steno proti severu. Kjer je okno in južno steno pa srebrno. Sedaj sem premišljevala, da bi tudi južno steno prebarvali v roza in na sredini dala 4-5 m2 tapete v srebrni barvi. Na steno za posteljo pa poročno fotografijo.

Kakšne so barve (jin ali jang) sem spraševala zato, ker bi potem imeli tri stene v roza barvi.
Kaj pa menite glede vrat, ki so zelo blizu postelje?

Hvala in lep dan!

G141 je dokaj intenziven odtenek za vaju in spalnico, zato zadoščata le dve steni.

Če res oba želita še tretjo steno, ki je južna, imeti v roza barvi, potem vam predlagam nekoliko bolj nežnejši odtenek in milejšo vibracijo za spalnico, vendar zadostno za vajine strasti, ki je v roza odtenku F141. Ker je to južna stena, torej či Ognja 9 je v sobi na tem mestu, zaradi tega energijo ne smemo še stopnjevati, ker potem obstaja nevarnost prepirov.

Tapete morajo biti iz papirja – energija Lesa, in ne plastificirane – energija Ognja!!! Srebrni odtenek naj ne bo premočan, brez tekstur Ognja (zvezdice, trikotniki, vse kar je “špičasto”), ne sme biti intenziven – ta je bolj primeren za dnevno sobo. Naj bo zmeren in mat, ne sme se videti človeška silhueta torej, izključen učinek ogledala!

Fotografirajte vzorec tapete iz prodajalne ali mi pošljite iz kataloga po mailu vajino ožjo izbiro dveh, treh vzorcev tapet. Da analiziram, glede vajinih či, in vam bom svetoval, katerega energetsko najbolj ustrezajočega za vaju izbrati.

Vrata blizu postelje!
Ne dajo potrebnega miru, ker je postelja delno na jang področju.
Pač pomanjkljivost majhnega prostora. Glede na vajine osnovne značilnosti prilagodljivosti, ki jih voda ima dovolj, morda ne bo moteče. V drugačnem primeru – obvezno pišite!

Poročna slika v spalnici je zaželena.

Pozdravljen Mirza!
S fantom imava manjšo spalnico (4×5 m) + zagrajen balkon 1,5 x4 m)
(Rojena sva jaz 30.09.1984 on 08.03.1977) (Podgana in Kača)
Vhodna vrata se odpirajo iz leve na desno stran, ko prideš v sobo je na levi strani raztegljiv kavč na katerem trenutno spima, čez dan pa je samo kavč. Poleg je manjša steklena mizica na desni strani ko prideš v sobo pa je čisto v kotu za vrati visoka rdeča omara in še malo naprej TV (ki ga ne prižigava pogosto).
Ker se oba ukvarjava z glasbo imava trenutno v sobi še pisalno mizo z računalnikom,na levi in desni strani pa zvočnika (cca 20 cm x20 cm) ker nama je glasba hobi sva večino časa s v tem in za računalnikom. Za pisalno mizo je še notranje balkonsko okno in vrata, sledi zaprt balkon z zunanjimi okni v rjavi barvi (na balkonu je dolga rjava miza na kateri so rože).
Stene v sobi so blage rumene barve, po tleh je laminat (imitacija les) kavč je bež oranžne cvetlične vzorčaste barve, omara rdeča.
Spiva tako (js ne levi strani on na desni) glave imava obrnjene trenutno proti jugu večinoma pa prosti vzhodni strani sobe (okna in pisalna miza so obrnjeni proti severu). Prilagam še shemo sobe in vas prosim, da mi pomagate pri tem kako naj postavima pisalno mizo in posteljo in kako barvo priporočate v najino spalnico (moja ideja je bila vijolična z rumeno ali pa vijolična z zeleno). Prilagam še shemo sobe in se vam vnaprej lepo zahvaljujem za vašo pomoč.

http://i53.tinypic.com/2nm2ah1.jpg

Zdravo D&M!

Hvala za obširen mail.

Sorry, a ne svetujem na ta način – “na daljavo”, pa še za tako pomemben, oziroma najbolj pomemben bivalni prostor od vseh v stanovanju!

Potrudili ste se v mailu, to je ok, imate željo in žejo po harmoniji. Ampak, vaš opis in pomanjkljiva shema spalnice mi ne zadoščata, da se lotim resne strokovne analize. Polovično pa nikoli ne delam. Moja vest me potem ne pusti pri miru in sem zbegan. Vse mora “klapat”, takšne “sorte” je ta čudovita modrost. V bistvu neverjetna, kot lepa in zahtevna krasotica dama, ki dominira.

Prostor moram videti, biti v njem in začutiti vibracije! A, tega mi ne morete nikoli detajlno in strokovno opisati, mar ne. Ker pri svojem fs svetovalnem delu uporabljam hkrati dva načina intuitivni fs in analitično-računski. Btw. in skoraj nepomembno pa vendarle, za vas je majhna spalnica 4 x 5 m, v mailu prej od gospe barike pa 3,6 x 2,8 m – hmmm, kako je to relativno, a ne.

p.s.
Za vse odgovore iz maila, ki jih želite predlagam 3 urno fs delavnico pri vas. Ta zahteva mojo poprejšnjo vsaj celodnevno pripravo, raje več. Gre za enkratno-trajno iskanje najbolj optimalne rešitve za ubran prostor, ki vaju spontano pritegne in vedno podpira, je mil, prijeten in v oporo.

Spalnica je končana in izbrane barve (G141, F141 in X134) so res lepe. Zdaj moram še v trgovino s tapetami in vam pošljem vzorec. Ne smem prehitevati, da me mož ne bo imel poln “kufer”, ker sem hotela tri različne barve (+ strop bela), zdaj pa še tapete.

Sedaj imava v spalnici posteljo, nočni omarici še moram kupiti. Rada bi imela še majhno komodo, vendar je problem v tem, da je lahko samo na desni strani postelje in je potem višja od leve.
Imate kakšen predlog?

Lep pozdrav!

Dve nočni omarici ob postelji morata biti (in sta po navadi) enaki.

V vašem primeru komoda odpade!
Na desni, kot višja ustvarja neravnovesje blizu postelje.

Me veseli, da ste zadovoljni z vibracijo izbranih barv.

Pozdravljeni,

našla sem samo en vzorec tapete, ki mi je všeč (je iz papirja). Kupila bi eno rolo, to je 5m2 in bi jo nalepili na sredino stene v spalnici (južna stena na barvo F141).

Prosim za vaše mnenje.

Lep pozdrav !

Lepa.
In, da vas mož ne bo imel “poln kufer”, mu obvezno pokažite ta vzorec še preden jo zalepite.

Ne bo problema, samo da eno stvar dokončamo, potem si lahko izmislim novo, ne pa vse naenkrat.
Kakšen je vaš predlog: v spalnici bo na steni tudi TV, predvsem na željo moža, pa tudi jaz nimam veliko proti. S čim bi jo ponoči pokrila, da je čimmanj moteče?
Pa še to, spalnica deluje prazno. Ali lahko dam na desno stran postelje nižjo omarico, kot je nočna? Kaj pa stojalo za obleke (verjetno na levi strani postelje)? Imate kakšen predlog, mogoče za na steno?

Lep pozdrav!

Vaših vprašanj je čedalje več, torej za drugo fs delavnico, bodisi v Ljubljani ali na vašem koncu.

Tu lep in sončen jesenski dan.

Gospod Mirza, pozdravljeni!
Zdi se mi, da bi lahko cel dan preživela pred računalnikom na Vaših forumih 😉 Toliko koristnih nasvetov!! Lahko vprašam še nekaj za sebe? Mansardno stanovanje bomo spremenili v podstrešno, torej izravnali poševnine. S tem bomo v spalnici in dnevni sobi pridobili več prostora, zanima me, kam v spalnici postaviti posteljo (16ox200) in omaro glede nato, da soba gleda na zahod in vstopaš vanjo direktno s pogledom na okno. Spalnica meji levo na dnevno sobo in desno na otroško sobo. S partnerjem sva rojena 18.o8.1974 in 27.06.1975.

Hvala vnaprej za odgovor!

MIhaela

Spoštovana gospa Mihaela!

Hvala za lep in iskren mail.
Prosim vas, da me pokličete.

Ubrane energije.

New Report

Close