Najboljši položaj postelje v spalnici
Najboljši položaj postelje v spalnici in/ali otroški sobi
Postelja se postavi na mesto, ki ima zaščiten zglavni del, najbolje direktno ob steni brez okna in vrat in to tako, da je v smeri nog čim več praznega prostora, to je čim manj omar in pohištva, energija rdečega Feniksa. Levo in desno ob posteljo postavljene omarice so zelo primerne, pri čemer je idealno, da je višja omarica (ali skupina pohištva) postavljena levo ob postelji (energija zelenega Zmaja), gledano v smeri: vzglavje proti nogam. Nižja omarica je postavljena desno ob posteljo (energija belega Tigra).
Ni priporočljivo, da postelja stoji na črti prepiha med vrati in oknom. Idealno je postaviti posteljo čim dalj od vrat in diagonalno glede na vrata. Najbolj harmonična spalnica je, če vsebuje le posteljo in nočni omarici.
Kako usmeriti posteljo?
Usmeritev postelje je najpomembnejši način zagotavljanja primernega spanca, oziroma pridobitve svoje či energije med spanjem. Smer postelje zmeraj določa položaj glave spečega.
To pomeni: stojimo pri nogah spečega in gledamo v smeri njegove glave, potem je to smer postelje.
Najbolje je najti preferenčno/glavno smer postelje, ki je skladna (enaka) Zvezdi rojstva, ali Zvezdi sreče posameznika, določena je v Osebnem Feng Shui (KUA in/ali DZK).
Vsa oprema in motivi v zakonskih spalnih prostorih naj bodo umirjeni (3/5 Jin) in ne aktivni (2/5 Jang), saj gre za spalnico. V spalnici je zaželena lepa slika z motivom umetniškega akta.
Dobro je zagotoviti takšno Jin energetsko možnost, ki bo sprejela našo dnevno aktivnost, ki je Jang. To je predpogoj in nam omogoča, da se napolnimo s či energijo, ki nas hrani in podpira. Nahaja se v naših barvah, teksturah, oblikah, materialih, hrani in tudi v energetsko najbolj primernem intimnem partnerju.
Izogibamo se rastlinam v tem prostoru, suhim rožam (mrtva energija), odprtim policam, energijah dveh elementov, ki nas uničujejo ali kontrolirajo in izčrpavajo, izogibamo se tudi ogledalom v spalnici!
Najbolj koristni izvori energij, ki nas hranijo in podpirajo v spalnici se dobijo, ko se določijo koristne barve, teksture/oblike in materiali po Osebnem Feng Shui iz izračuna KUA in DZK.
Smer sedenja pri: učenju, branju, gledanju tv, za računalnikom, v službi …
Najbolj primerno smer neba dobimo, ko gledamo v svojo preferenčno/glavno smer neba, izhajajoč iz fs centra vseh bivalnih prostorov.
Če to ni možno, izberemo eno od treh ostalih smeri neba, ki so harmonične z Zvezdo rojstva. Vse glavne in dobre smeri neba za osebo so definirane v elaboratu, “Osebni feng shui”.
Pozabila drugo vprašanje:) Ta je pa dobra:)
Drugo vprašanje se nanaša na energiji zelenega Zmaja in belega Tigra. Ali ti energiji pridobimo z nočnimi omaricami, ali s skupino pohištva na levi (gledano od vzglavja)in desni strani od nočnih omaric. S tem, da levo postavimo višje omare, desno pa npr. komodo? Kako je v tem primeru,če imamo oboje?
Zdravo!
Na tem mestu te želim pohvaliti, draga 30Soncek, za vprašanje, ki zahteva razumevanje tematike fs modrosti, ti si jo pa že zelo osvojila, pa še lepo je oblikovano. Na odlični poti si, da sprejmeš modrost do mere koristne uporabnosti v vsakdanjem lastnem življenju, v vsej njeni večplastni lepoti, ki je, kot si se sama enkrat izrazila, “nedokončana lepa zgodba”. Na tej svoji poti, imaš mojo popolno podporo.
In redko je bilo izpostavljeno, tu na forumu, vprašanje položaja postelje, je pa nekaj zelo pomembnega za vse nas, kako optimalno namestiti ležišče, saj se čez noč, med spanjem, moramo napolniti z dobrohotno či energijo, ki nam omogoča, da smo aktivni in harmonični cel dan ter ne na zadnje, da smo dobre volje in ostanemo ves čas vzradoščeni.
Običajno in pogosto krat se zgodi, da sta oba pravila lahko upoštevana in to je najboljše za osebe, kar se jim lahko “zgodi” pri ureditvi spalnice, oz. namestitvi postelje in ostale opreme.
Če prištejem še pravilo principa jin in jang, ki pravi, da je v spalnici zaželeno 2/3 jin-a, potem je to maksimalno, kar si lahko privoščimo, glede same namestitve postelje v spalnici.
Na stotine “srečnežev” v Sloveniji uživa harmonijo omenjenih pravil, in še več, če upoštevamo izvore či energij iz pastelnih barv v spalnici, bodisi sten, zaves, posteljnine, opreme in ne na zadnje tudi pižame, smo dosegli to, kar nas fs modrost uči.
Prvo pravilo nekoliko bolj pomembno od omenjenih dveh, bi lahko opredelili, da je preferenčna smer neba, glede na KUA.
Nikakor ne smemo pozabiti, da obvezno upoštevamo pravilo šole oblik, ki je takoj za prvim pravilom.
Še bolj realno bi bilo reči: oba pravila sta si zelo blizu po pomembnosti.
Upam zadovoljna z odgovorom.
Do naslednjega vprašanja.
Simpatično, ni kaj.
Dovoljeno ti je, ker, pogledal sem tvoj bioritem, vedno me pritegne ob naših majhnih kiksih, razlog, recimo, zakaj si pozabila, kaj lahko izvemo, da je vplivalo na pozabo.
In realno možen odgovor je, ker imaš jutri kritični dan fizičnega cikla, ki se je že začel, pa še intelektualni ciklus je v minus fazi…
Eto, morda logična in kar racionalna razlaga, zato tisto, dovoljeno ti je!
Braaaaaaaavooo!
Oboje je pravilno in zeloooooooo zaželeno.
Najprej zagotovimo celovito harmonijo v celi spalnici – torej globalno in sicer tako, da visoko pohištvo, recimo omare, namestimo na levo stran – Zmaj, na desni je postelja – Tiger.
In potem zagotovimo, recimo temu lokalno harmonijo, če ob posteljo namestimo dve enaki nočni omarici in na levo damo, za vse nas, zelo zaželeno fs zdravilo za: odnose, ljubezen, čustva… recimo umetniški kip dveh v objemu – Zmaj in na desni omarici je najbolj, da ni nič, običajno je pa nižja budilka – Tiger.
Prebudila si svoje speče talente, čestitam!
Na odlični poti si k razsvetljenosti.
……..
…………
Nagrada “spešlforyu”, odlična izvedba, mojster na trobenti, uvod, štirje odlični kitaristi in za spremembo, pevec je bobnar…, pa še nekaj, valjda dobro razpoloženo občinstvo, ki poje kot eden in se dobro zabava:
Eagles – Hotel California
http://www.youtube.com/watch?v=ea0CDieb4yM
Lepo si to rekla, pa hvaležni za vse skupaj smo lahko, da se nam tako fajn godi.
… in nadaljujemo s tem občutkom v vsakdanjem življenju v lepih vibracijah pridobljenih iz lahkih not naslednjih glasbenih mojstrov in entuziastov, od katerega ne veš kateri je boljši, temperamentni veselo plešoči dirigent, ali posameznik na odru, vsi, en boljši od boljšega, kot celota pa full scena, Mike pa car – top of top, valjda,… ma, uživijmo v čarobnosti lepih melodij, ki nas utirijo nazaj…devet minut užitka…
Mike Oldfield – Tubular Bells II Premiere
http://www.youtube.com/watch?v=5BSGdX7eNn4&feature=PlayList&p=83C7A5FFA8CB6378&playnext=1&playnext_from=PL&index=51
Prosim za mnenje o razporeditvi moje spalnice in za vpliv na odnose.
Splanica gleda na severno stran. Ob vstopu v splanico je v ospredju na sredini, z glaviščem ob steni, postelja. Na obeh straneh sta nočni omarici, ob vznožju komoda, na levi od postelje (tudi levo od vrat/vhoda v splanico) pa velika omara z ogledali. Oprema spalnice je črna, barvi drobnih predmetov in tepiha sta modro-bela. Ker mi rob omare (puščice) bije v vzglavje, sem med vrati in omaro postavila plastično, v stojalu stoječo rožo oranžne barve, taiste barve je tudi pregrinjalo na postelji.
Prosim za vaše mnenje. Hvala.
Severna stran je najbolj jin, hladna, pasivna… in je, prvič, primerna za Vzhodno skupino, in drugič, za starejše ljudi, recimo starejše od 50 let.
Središče mora biti prazen prostor in je večina spalnic prikrajšana za to harmonijo!?
Želvo, Zmaja in Tigra imate v redu iz vašega opisa.
Ogledala so jang in jih dejte proč iz spalnice, niso zaželena!!
Črna in modra sta med najbolj jin in je morda preveč “mrtvo” vzdušje v spalnici, glede na vse našteto, preveč je jina, saj potrebujemo še 2/5 janga, za vajino strastno intimno življenje v spalnici!? http://med.over.net/forum5/read.php?167,4398154
Lepo to, da ste se intuitivno zaščitila pred takoimenovano “ša či”, ampak nisem prepričan da je material (plastično stojalo je Ogenj 9) pravilno izbran, je možna ena pomanjkljivost, in druga je ta, da rože ne sodijo v spalnico, kljub temu, da so plastične, dejte jih ven.
Oranžna barva je tudi energija Ognja 9 in glede na to, da niste napisala vajinih KUA in DZK http://med.over.net/forum5/read.php?167,3433449, kot tudi vajine starosti, vam ne morem natančno odgovoriti.
Pa še nekaj, niste napisala kakšne barve so vaše stene v spalnici, ki je največja oddajajoča površina či energije v prostoru in potem predvidevam (!?), da so vse štiri stene bele, kar je dodaten minus k harmoniji v spalnici, ki je potem vprašljiva tudi, glede vajinih odnosov, morda kaj škriplje iz navedenih pomanjkljivosti, a vi2 to ne vesta!?
Zadovoljna z odgovorom?
Pozdravljeni.
Najlepša hvala za odgovore, ki so bili tudi moja predvidevanja.
Stene v spalnici so bele, kot pravilno predvidevate. Pravilno ste tudi namignili na “škripanje” v odnosu, saj v stanovanju stanujem sama in nimam partnerja. Imam pa 29 let.
Stanovanje sem poskušala urediti po načelih feng shuia, a mi ni uspelo, predvsem na področju partnerstva, predvidevam pa, da mi je uspelo na področju kariere.
Zanimam me, kako mi lahko osebno svetujete o ureditvi mojega stanovanja?
Lep pozdrav.
Tako, da se srečava, bodisi v LJ., ali pri vas v MB, recimo:
1. Eno urno svetovanje v Lj.,
2. Tri urno svetovanje v Lj, dobite svoj priročnik “Osebni feng shui” http://med.over.net/forum5/read.php?167,3433647,
3. Celodnevno svetovanje v vašem stanovanju v MB, tudi dobite svoj “Osebni feng shui”, pa naredim kompleten energetski pregled stanovanja in sproti dobivate nasvete o namestitvi pohištva in ostale opreme, barve za stene vam predlagam, razložim v detajle vse iz elaborata…
Potrebujem vaše rojstne podatke in tloris stanovanja.
Eto, prosto po izbiri, predlagam vam svetovanje po 3. točki – celodnevno, najbolj kakšno soboto, ker je zelo intenzivna delavnica, da v nedeljo lahko počivate, če ste čez vikend frej in imate tak delovnik, če vam je vseeno kdaj, potem kul, delam vse dneve, praznike, vikende, tudi na Silvestrovo sem delal par let nazaj na Dolenjskem!
Za več informacij pa na Zasebna sporočila/ZS ali pa kar po telefonu, vsak dan od 11:00 do 21:00.
p.s. Jutri zjutraj bom imel na TV SLO 1, ob 8:31, feng shui intervju, če se takrat lahko spravite pred mali ekran, ste dobrodošla!
Srečno!
Pozdravljeni,
lepo prosim za pomoč. Pred časom sem prebrala knjigo Feng Shui v stanovanju in poiskala svoje magično število (5). Nato sem zgroženo ugotovila, da imam ležišče prav na mestu, ki je bil v knjigi napisan kot katastrofa.
Med drugim naj bi zaradi tega imela težave z zdravjem in pravne probleme. To sem mi letos kar naprej dogaja.
Naj povem, da v novi hiši živim z družino tretje leto, da imam dnevne prostore na idealnem področju s pravimi barvami, vendar pa se spalnice ne da zamenjati s kako drugo sobo. Tudi postelje ni mogoče prestaviti. Sicer je postavljena s hrbtom proti vzhodni steni. Vrata so nasproti, vendar ne direktno, bolj diagonalno, okno je na levi strani postelje (J).
Postelja je pastelno zelene brave, te barve prevladujejo tudi na zavesah (skupaj z roza). Na obeh straneh postelje sta enaki starinski nočni omarici (material les, kamen), nasproti nje pa je v istem stilu komoda brez ogledala. Stene so bele. Garderobne omare so v posebni sobi, vrata vanjo so drsna in so desno od postelje.
Ali se da kljub temu, da postelje ne premikamo, kako izboljšati moj “katastrofalni” položaj za spanje?
Hvala lepa za odgovor in pomoč!
Zdravo!
Težave z zdravjem in pravni problemi, to je le nekaj težav, da se je nujno lotiti svetovanja šele po celoviti analizi vseh vpletenih dejavnikov.
Nasvet preko maila je nemogoč, da bi bili zadovoljni. Mnogo tega ste našteli, ampak iz vašega zornega kota. Moram videti spalnico ter ostale prostore pregledati, narediti analizo in šele potem dobiti dober odgovor.
Ja, “rumena petka” prej ali slej udari na svoj način, to so moje izlušnje pri fs svetovalnem delu.
Pokličite me.
Hmmm…ko to berem, mi je mogoče malo več jasno, zakaj so stvari takšne, kot so.
Sem popolna novinka na področju feng šuja. Tako da prosim, da mi ne zamerite morebitnih napačnih razmišljanj.
Namreč, ugotavljam, da imam v spalnici čisto preveč janga. Spalnica leži na severovzhodu. Okno in vrata si stojita nasproti, desno od vrat so visoke garderobne omare, levo pa zakonska postelja z nočnima omarica. Postelja je obrnjena z glavo proti severni steni, z nogami pa proti omaram. Bojim se, da energija, ki pride skozi okno, zbeži skozi prehod med posteljo in omarami naravnost skozi vrata ven.
Pohištvo je krem barve s črnimi dodatki. Stene so vanilijeve barve in prazne – brez kakršnih koli slik. Vso posteljnino imava v oranžno-rdeče-vijolični barvi. Vzglavje postelje se nadaljuje v poličko, na kateri so razni okrasni predmeti (svečke, dišeč potpuri…) in prah 🙂
V spalnici so tudi 3 rožice. Bonsai in dve zmajevki. Nikakor se jim ne bi mogla odreči. Ali je res tako napačno imeti rožo v spalnici?
Kako je s slikami? Vedno bolj razmišljava, da bi se dala fotografirati – umetniški akt, in bi te slike obesila v spalnico. Namreč, stene so zelo prazne in dolgočasne.
Kul!
A, da vam ne zamerim?
Kje pa, mi je vseeno!
Lep opis vajine intimne sobe.
Ja, znate se potruditi – na tipkovnici!
Kaj pa, če bi kaj realizirali pri ureditvi spalnice?
Pobrskajte tu na forumu in morebit najdete to, kar vas zanima.
Mnogo potrpežljivosti želim pri iskanju.
Srečno!
Našla sem en fajn članek na to temo – preberite si ga! Mogoče je še kaj novega za izvedeti 😉
Lep pozdrav!
S fantom živiva v garsonjeri in že nekaj časa imava oba občutek, da bi bilo treba posteljo prestaviti, saj se ne spočijeva dovolj. Kolikor sem sama izračunala je njegov kua 6, moj pa 2. Zase nisem ravno prepričana, ker imam roj. dan proti koncu januarja. Torej je najboljša skupna smer SV? Pravzaprav ne vem kako bi jo v stanovanju sploh določila? Hvala
Zdravo!
Lepo je slediti občutku in če sta dva enotna v doživetjih, potem je morda intuicija kul. Zato ji je fino slediti. Da se jo pa tudi preveriti in dopolniti s pomočjo fs modrosti oz. iti v konkretno akcijo. Najprej pa moramo dobro in sktrokovno analizirati vso zadevo.
Opredelimo lego garsonjere, glede umestitve v bloku, potrebujemo tloris bloka.
Potem izdelamo tloris garsonjere po fs načelih – le na ta način se določijo preferenčne smeri neba v garsonjeri, primerjajoč z izračuni KUA.
To je šele osnova za nujno analizo iz katere dobimo natančne informacije o tem, kaj je za vaju dobro takoj spremeniti, morda dodati in čemu se je nujno izogibati, da sta v harmoniji.
In vse skupaj dorečemo v konkretne in praktične nasvete na fs delavnici v vajini garsonjeri, prav?
Lepo bodita.
Pozdravljeni!
Pred kratkim smo se vselili v novo hišo. Ker sem začela slabo spati me zanima vaše mišljenje, drugače imam svojo intuicijo zelo dobro izraženo in se vedno poslušam, čutim svojo dušo, bi rekla, če me razumete. Vse kar delam delam z občutkom in ker tudi taščo zanima feng shui, in ima že več znanja o tem kot jaz je videla da nekatere stvari avtomatsko obvladam. Vse v naši hiši je ok tudi vhodna vrata na jug, v dnevni imam rastline katere so pomembne, tudi kuhinja je srce doma, skratka vse je dobro, problem je nastal pri spalnici.
Ker imamo vsi mož, jaz in sin isto število 2 bi nam odgovarjalo zahodna stran spanja, tako imamo postavljeno posteljo. Zdaj je tako, ko vstopiš skozi vrata, ki so na vzhodu je nasproti postelja torej na zahodu z vzglavjem in nogami proti vzhodu, na vzhodu so komode,na jugu je okno, torej na desni strani postelje, na moji levi strani postelje je pa otrokova postelja, ker je star 3 leta spi še pri nama, ampak v svoji postelji, strah me je samo ker njegova postelja gleda direktno na vrata, postavljena je na zahod in sever torej v kot, ampak z nogami gleda direktno v vrata.
Lepo bi vas prosila za vaše mnenje in se vam že vnaprej zahvaljujem za odgovor.
Hvala