najboljša ginekologinja
Imam tudi dr. Jerman – Kačičevo, v osemnajstih letih, kar hodim k njej, ni bila še niti enkrat groba, razlaga res ne veliko, če jo vprašaš, pa tudi pove, kar te zanima. Meni je čisto v redu, malo pogrešam sestro Ireno, ta je bila res kot ena mama, pa saj si je zaslužila penzijo, upam da jo bo zdrava še dolga leta uživala.
Pozdravljene vse,
Z zanimanjem berem vaše dobre in manj dobre izkušnje, saj moram tudi sama čim prej zamenjati ginokologinjo. Že nekaj časa jo v LJ iščem zaman, saj so vsi prezasedeni, in se sprašujem, kaj naj sploh naredim, da bi me kdo vzel. Zato bi vas prosila za kakšne kontaktne podatke zgoraj navedenih ginekologinj iz LJ – dr. Colja Lovšin, dr. Tul-Mandič, dr. Geršak, dr. Šubic itd. ali pa katere druge, če jo poznate in veste, da je ok (tel. št., kje delajo, če veste, ali mogoče še jemljejo nove pacientke). Globoko vam bom hvaležna za kakršnekoli informacije!
tlaptilou – ali si ti prešla k dr- Tul-Mandičevi brez težav – še jemlje nove pacientke?
Res vam najlepša hvala za info in vsem želim še naprej same pozitivne izkušnje z ginekologi/njami!
Ariana
Ko sem jaz morala zamenjati ginekologa in sem povprasala za mnenje, so mi rekli … Ce mislis imeti otroke, potem izberi Pusenjaka. In sem ga.
Tul in Geršak delata v Leonišču. Za Geršak vem, da je precej polna, vendar načelom pacientk ne zavrača (jih pa včasih zavrnejo na naročanju!!). Moraš pa vedeti, da ima Leonišče tak sistem, da dokler hodiš h G preventivno, hodiš v popoldanski ambulanti in preglede deloma plačaš (okoli starih 5.000 SIT, včasih manj, včasih več), če pa zboliš/zanosiš, te prestavijo v dop. amb. in ne plačaš ničesar. Čakalna doba je od 1-3 mes.
Najboljša ginekologinja kaj to pomeni:
– prijazna, si vzame čas, objektivna, strokovna, odločna, v stiku z novostmi.
Dokler ni nobenih težav so običajno dovolj lastnosti kot prijazna in vzame si čas, razloži, ko gre kaj narobe takrat lahko človek reče kdo je resnično v svoji stroki dober.
Tudi to če je nekdo hladen oziroma je pregled nekoliko boleč mi je vseeno, če je strokoven in zna zagovarjat svoja stališča in ni le naučen. In seveda da sprejme odgovornost.
Vse to in še kaj zraven, npr. človeška, z iskrenim zanimanje zate, otroka, ki ga nosiš, ni žal časa, recepta, preiskav. Ko padeš v hud zos, te pokliče domov – ob 22,30, ker ve, da čakaš odgovor in si sam ne znaš pomagat. Do 22h ima pa pacientke na mizi. Tudi ko te eno leto ni, pri vsej hordi ljudi, ki se ji obrnejo 2 x tedensko v ordinaciji, pa še 2 x tedensko na genetiki, točno ve, iz katerega filma si, po 5 letih ti odservira podrobnosti iz prve nosečnosti, ki si jih že sam pozabil ipd. Ko ležiš na oddelku, te pride vsaj 3 x tedensko obiskat, čeprav uradno nima “svoje sobe” (za katero je pristojna) na oddelku in bi se ji lahko gladko fučkalo, ker zate ni dogovorna. To in še več je prof. dr. Ksenja Geršak. Človek res rata cukrast, če jo hoče samo realno opisat. Pa se nikoli nisva osebno poznali ali bili kako drugače povezani, nobenih “vez in znanstev”. Ona taka je. Je ČLOVEK in ZDRAVNIK z velikimi črkami, ne samo z veliko začetnico, pa izreden strokovnjak na področju genetike. Hkrati pozna meje svojega znanja in je ni sram rečt “A veste, da ne vem! Se bom pozanimala in vas obvestim!” To tudi vedno naredi, kljub preobilici dela, ki ga ima. Tudi ko sem samo pojamrala, da otroka od pregleda za NS nisem videla (UZ v patološki je trajal v povprečju 8-10 sek, otroka niti slučajno nisem videla), me je naročila v času svojega kosila in mi naredila res podroben UZ, za katerega je porabila še več, kot tistih 45 min za svojo malico. Edina slaba stran je, da kot porodničarka ne dela več in je ne moreš imeti ob sebi v porodni. Če bi bilo več takih ljudi v LJ porodnišnici, potem bi pa mogoče tisto “prijazna porodnišnica” še res vsaj približno držalo,
Jaz sem tudi pri Jerman Kačičevi. Res je, da se ne cedi od prijaznosti, mi je pa všeč, da ne komplicira, ne pridiga, ne soli pameti, pove tisto, kar je treba, med UZ hoče mir in tišino, da najprej sama natančno pregleda, ali je vse tako, kot mora biti. Groba pa vsaj pri meni ni bila nikoli, bolelo me ni niti med jemanjem brisa – če pomislim, kaj vse so že moje prijateljice doživele na pregledih… Po 35. letu pa pridige, kaj čakajo, ali mislijo rodit ali ne in take. Tega pri Kačičevi ni. Moja materinska knjižica je bila vzorno izpolnjena in če bi bilo med nosečnostjo kaj nujnega, bi točno vedeli, kaj in kako je s plodom (veliko mojih prijateljic je imelo materinsko samo za okras).
Meni je njen način všeč, ker o podrobnostih lahko klepetam s prijateljicami ali tukaj na forumu, od zdravnika pa pričakujem nekaj drugega.
Tudi jaz sem pri dr. Jerman Kačičevi. Kot so že druge napisale. Ni ravno pocukrana in gostobesedna, je pa strokovna. O kakšni grobosti ni ne duha ne sluha. Že med prvo nosečnostjo sem ji 100% zaupala, zdaj v drugo pa sem videla, da res skuša pomagat, če se kaj zakomplicira oziroma ve, kaj dela. In takrat vidš, kaj je dejansko najpomembnejše. Se pa zadnje čase celo nasmehne:). Jaz sem se je navadila in jo jemljem takšno kot je. Če pridem v ordinacijo nasmejana in prijazna, je tudi njen odziv pozitiven. Pred kratkim se mi je celo zgodilo, da je dala duhovito pripombo:)).
Ne morem verjet. Takoj ko sem zanosila sem se prestavila od nje, ker me je skor “zašuštrala”. Imela sem IMN in to sem bila noseča že 9-10 tednov, ona me pa domov pošlje, češ da nisem noseča in da so bili vsi testi lažno pozitivni. Halooooo! Kot da še ni nikol slišala za IMN, ker sem ji povedala tudi za čudne izcedke, ki sem jih imela. Pa ne da bi mi dala Bhcg preverit. Ne, ona me pošlje domov. In ker sem vedela, da sem 100% noseča, smo začeli mrzlično iskati drugega ginekologa. Čez 3 dni sem nato imela pregled pri dr. Korenu iz celjske bolnice, ki je res strokovnjak. Še isti dan me je sprejel na oddelek in operiral, ker se mi je že kri nabirala v trebušno votlino.