Najdi forum

NAJBOLJ ZANESLJIVA DIETA

GLEDE NA TO, DA OBSTAJA RES CEL KUP DIET, JE ČUDNO, DA SPLOH ŠE OBSTAJAJO LJUDJE Z ODVEČNIMI KILOGRAMI.
ALI STE VEDELI, DA EN KG TELESNE MAŠČOBE VSEBUJE ~7700 kCal ? KAR POMENI, DA ČE DNEVNO ZAUŽIJEMO 550 kCal MANJ, TO PRAKTIČNO POMENI IZGUBO NAŠE TELESNE MAŠČOBE 0,5 kg NA TEDEN?
HITRE REŠITVE NE PRINAŠAJO REŠITEV, VSAJ DOLGOROČNIH NE! Verjetno se strinjate, da je veliko lažje shujšati, kot pa obdržati telesno težo. In pri hitrih dietah v glavnem ne izgubljamo maščobe, pač pa vse drugo. Da ne omenjamo, da je pri takih dietah treba dan za dnem jesti eno in isto hrano ( celo 90 dni!!!), pa čeprav je ne maramo. In naše že tako pomanjkljivo prehranjeno telo takoj po koncu take diete, začne nabirati vse, kar ste mu pomagali izgubiti med samim hujšanjem.
Rešitev torej ni v hitrih dietah. Take diete so popolnoma neresne, saj ponavadi človeka izčrpajo do konca in mu vzamejo vso voljo do življenja, saj prav v kratkem času pridobi oseba vso težo nazaj ( ponavadi pa še več).
Rešitev je drugje. Če drži, da je lažje shujšati, kot obdržati telesno težo, potem se boste gotovo strinjate, da je vzdrževanje telesne teže en izmed najpomembnejših členov vsake resne diete.
Iz vsega napisanega in iz svojih lastnih izkušenj se verjetno s to ugotovitvijo strinjate. Dobra dieta je več kot le nasvet, pri resni dieti, se človek ne sme počutiti slabo, telesu mora dati prav vse sestavine, ki jih telo dnevno potrebuje! In kako boste vedeli, kaj vaše telo potrebuje in koliko? In ko oseba shujša, svojo željeno težo tudi obdrži in to brez težav! Hujšanje ni prav noben hec in marsikdo si je uničil zdravje z nepravilnim hujšanjem.
Priprava dobre diete je kompleksna zadeva, ki jo lahko obvladajo le resna podjetja. Ki imajo v svojih vrstah vrhunske strokovnjake in znanstvenike s področja zdrave prehrane, srca in ožilja. Zakaj pa mislite, da se vrhunski športniki prehranjujejo po njihovih navodilih?
Vsak, ki ne želi le shujšati, ampak tudi obdržati željeno težo, predvsem pa, da želi zdravo shujšati, ima sedaj priložnost.
Pa lep pozdrav. VITKA [email protected]

Ok, vse lepo in prav. Zdaj pa še napiši, koliko stane ta priprava dobre diete?

Mogoče bi napisala celo kašen jedilnik, da bi videli kaj vsebuje ta vaša dieta.

Lp, Ela S

Po moje je to spet *********. Ker se s to mešanico vsake toliko časa kdo oglasi.
R.

He he he. A to pa ni 90 dni iste hrane? Vsak dan se basati s praškom – kako grozno zdravo!!!

Sicer pa tiste ***** stanejo od 21 do 45 jurčkov. Odvisno za koliko te “nategne” zastopnik in kakšno provizijo pobere.

Lp, Ela S

kako lepo napisano. kot bi rožce sadila… samo škoda, da je resnično življenje malo drugačno in se vsak bojuje s svojimi problemi (kilogrami) kako ve in zmore, bolj ali manj uspešno. in marsikdo je precej bolj uspešen v svojih prizadevanjih po svojih lastnih metodah (pa naj bo to tudi ta 90-dnevna dieta, ki resnično deluje) kot “resna podjetja. Ki imajo v svojih vrstah vrhunske strokovnjake in znanstvenike s področja zdrave prehrane, srca in ožilja”. pa še precej ceneje je, nenazadnje.

ampak vsak po svoje, seveda. živela demokracija!

lp, vanja

Draga Vitka!

Vsako reklamo je treba plačat! Zato prosim, da Primožu nakažeš petsto tisoč za tvojo objavljeno reklamo.

Lahko bi ti še verjela, če ne bi na koncu reklamirala svoje podjetje, ki prodaja razne praške za hujšanje, ki naj bi jih jedli vsak dan celo življenje.
Hvala, NE!

Lp,
Marjanca

Poznam ja. Sem bila na eni predstavitvi, kjer so me celo prepričevali, da 3MD dieta full uničuje železo in da si bom z njo uničila zdravje (po 3,5 mesecih je bilo moje železo 136!!! – ne spomnim se, kdaj je bil tako visok).
R.

Vitka! Očitno reklamiraš. Ker pa ne poznaš 90 dnevne diete. Vsa hrana vsebuje beljakovine, OH, škrob, itd. To se pravi, da pri tej dieti lahko ješ vse vprek, le vedeti moraš kaj gre skupaj, tako da tako raznolike diete teško dobiš.

Vse je v glavi!

Zakaj je tak problem obdržati težo po dieti? Ne zaradi nepravilnega hranjenja ali kaj podobnega. Če sem sposobna obdržati 76kg, sem jih sposobna obdržati tudi na 72kg. Če zmorem držati dieto 14 dni in shujšati 3kg, potem takem bi morala tudi to težo obdržati. Ampak ne.
Zato, ker je v času diete točno določeno kaj in koliko, po dieti si lahko privoščiš kaj drugega in kakšno žlico hrane več. Pa še kakšno sladkarijo povrhu. Pa še kdaj utrujenost in velike oči, pa na dolgi rok prinese od časa do časa kak kg nazaj. In to je to!! Vse ali skoraj vse mi je jasno, poznam se skoraj v vsak dekagram, ampak sem samo človek! Take so moje izkušnje in spoznanja.
Z nedeljo zaključujem 14 dnevno dieto po Montignacu. To je že petič v 1.5 leta. Vsakič si bolj trdno rečem, sedaj pa ne bo šlo nazaj. Upam, da bo tokrat bolje. Dokazala sem si, da tudi z manj hrane in veliko tekočine zmorem premagati kratkotrajne krize lakote. Volje in odločnosti imam ogromno.
Shujšala sem 2.5 kg, lahko bom oblekla svoje kratke hlače naslednji teden na dopustu. In želim si, da se me bo taka odločnost še dolgo držala.
In vsem ostalim želim to prav tako.

Lep dan, Mikica

Draga VITKA. Vsak si najde tako dieto, kot mu najbolj ustreza. Nočem delati kake reklame, ampak po 3MD dieti sem pri 55 letih edina v firmi (splošen služben pregled) in najstarejša med ženskami, imela idealen izvid krvi. Res idealen. Zaradi tega ne verjamem, da bi bila ta dieta (ne glede na to, da jo priporočajo tudi zdravniki), kakorkoli neprimerna. Mislim, da je potrebno stvari preizkusiti (diete..), zdravniško potrditi (ali dokazano nepotrditi) in šele potem javno nekaj trditi, ali o nečem dajati svoje mnenje.
LP!!!!!
Mačkice, me že vemo, koliko je ura :-))))))))))

Draga VITKA!

Lepo napisano, lepo povedano. Le da na žalost znaš malce slabo poslušati (oz. brati). Tukaj ženske na 3 md izgubljajo kilograme in jih več ali manj ne pridobivajo nazaj (vsaj tako drastično ne kot opisuješ ti). Po mojem mnenju s to (že omenjeno) dieto prav nič ne izgubljaš, ampak zgolj pridobivaš (seveda se odloči vsak posameznik za sebe). 90 dni je izredno dolga doba, da človek spremeni in ohrani določene prehrambene navade.
In 90 dni naj bi bila hitra diete? Lepo te prosim! 90 dni!!!!!
Če to primerjaš z večnostjo, ali vsaj življenjsko dobo posameznika, da….

In tisto o izgubi 0,5kg maščobe tedensko je tudi malce za lase privlečeno. Pri samo za 10 kg povečani telesni teži in ko v enem mesecu izgubimo (ob dieti) 5 kilogramov, izgubimo zgolj 250 gramov trebušnega maščevja. Levji delež odpade na izgubo vezivnega tkiva in mišičnih beljakovin(nekje okoli 2700gramov), vode, mineralnih snovi in pa glukoze. V enem mesecu!

So krize in krizice -kot pač povsod in vselej. In ko govoriš o volji do življenja, spet ne znaš poslušati: Kajti toliko kot jo imajo 3 md-jevke jo ima malo kdo.
In po končani dieti? Kje pa se konča tvoja dieta in človek spet zaživi kot si želi in misli da je dobro zanj? Ali pa če se mogoče odloči, da kar vse življenje ostane na 3 md? To je pač stvar odločitve vsakega posameznika. Vsaka dieta se nekje konča, če nečesa močno, močno ne spremeniš v svojem življenju. Le redke so izjeme, ki jim je to prihranjeno.
Vidiš, prav vse je dvorezni meč, le da so nekje ljudje srečni, nekje pa ne. In predvsem imajo “nekje ” možnost spoznati in se ob dieti učiti novih prehrambenih navad.

Pozdrav Marika

V VSAKEM PRETEŽKEM ALI PREDEBELEM ČLOVEKU ŠE VEDNO TIČI VITKO BITJE. LE ZBUDITI GA JE TREBA. Pozdravček Marika

Draga Mikica

Očitno malce slabo razumeš knjigo Montignaka, če misliš da je to nekaj česar se človek drži 14 dni in aloha. To ni dieta!
In prav nič pri njem ni tako določeno, da se moraš tega držati, če le malce razumeš, je vse popolnoma v tvojih rokah. Priti mora do klika v tvoji glavi.

Čestitke za izgubljene kilograme, le še kdaj pa kdaj preberi knjigo in mogoče tudi knjigo Proč s sladkorjem. In konec koncev smo vsi zgolj ljudje (kot praviš) in vsak za sebe išče najboljše možno popotovanje skozi nam dano življenje.

Lep dopust in še veliko odločnosti naprej

Marika

V VSAKEM PRETEŽKEM ALI PREDEBELEM ČLOVEKU ŠE VEDNO TIČI VITKO BITJE. LE ZBUDITI GA JE TREBA. Pozdravček Marika

New Report

Close