Najbolj perspektivni mladi odhajajo iz Slovenije
Da se začne študij plačevati. Delavci z minimalcem plačujejo za šolstvo, mladi pa popokajo ven.
Vzeti kredit, kar takoj zmanjša število vpisanih na programe “študiram kar me veseli”, potem pa ostalih, ki doštudirajo niso več kot listja in trave, ampak bistveno nižja številka, ki bo lazje zaposljiva. Akademske naslove pa naj si placajo v tujini, kjer jih bodo zaposlili.[/quote]
Kako neumen predlog! Ali ne bi raje izobražence, ki jih imamo, zadržali s kako stimulacijo? Na primer s solidno plačano službo, kar bi moralo biti normalno!
Nobena pametna država ne škrtari pri študiju in izobraževanju, ker se zaveda, da je v izobrazbo treba vlagati![/quote]
Tudi v nobeni pametni drzavi ne studira cisto vsak.
Pri nas pa vsaka povprecna bejba leta in leta vedri na programu ” cvetlicni vplivi na umrle crve”…
Tudi v drzavah, kjer je solanje placljivo, imajo isti problem. Ko odides iz drzave, ti ni treba placevati studijskega posojila.
seveda mladi odhajajo. kaj pa naj tukaj?
sam sem odsel in sem v tujini vsaj posteno placan za posteno delo. tudi sam sem hvalezen drzavi, ki me hrani in drzavi v kateri placujem davke in prispevke.
je moje znanje vsaj cenjeno tam in delam tisto kar znam in hocem.
Forum je zaprt za komentiranje.