Najbolj perspektivni mladi odhajajo iz Slovenije
Nikogar to ne zanima. V Sloveniji ni prihodnosti za delavne, ki bi radi zaslužili za dostojno življenje.
Iz 24ur.com
‘V tujini je 1. januarja 2015 prebivalo nekaj več kot 13.000 (3 odstotki) državljanov Slovenije, starih 25–39 let, ki so bili rojeni v Sloveniji. Vsak tretji od teh je imel terciarno izobrazbo. Več kot polovica se jih je odselila v zadnjih štirih letih. Od teh jih je imelo terciarno izobrazbo 41 odstotkov (od žensk celo vsaka druga), med temi pa je bilo več kot 300 magistrov ali doktorjev znanosti. Za dve tretjini odseljenih iz Slovenije je bil naslov v tujini znan; največ jih je prebivalo v Avstriji (vsak četrti), v Nemčiji (vsak šesti) in na Hrvaškem (vsak osmi)’
Študira se tako preveč in tako niso vsi dobri in perspektivni.
Pa naj gredo! Pol se jih tako vrne drugo polovico pa moramo in jo mi uvozimo.
Oni, ki so odšli bodo tam gori večni Yugoviči. Vsaj 20 let
a ni EU moj doma .. torej niso daleč
Ja, kdo pa bo živel v skorumpirani državi? Tudi jaz se počasi odpravljam, ker imam še poln kufer tega sranja. Tudi pri nas v podjetju ta zadnje mesece ni več tako, kot je bilo. Katastrofa!
še … = Že poln … (lapsus)
pa službo po zvezah
slovenija je ena najbolj nepoštenih držav na svetu, upravljanje z delovnimi mesti so pokradli rdeči direktorji v gospodarstvu in negospodarstvu,
preživetje imajo zagotovljeno le tisti, ki znajo tej gospodi globoko v rit lest,
ostali pa bodisi sreča bodisi tujina
če ne želiš kamnov jest
sem globoko hvaležna avstriji, da me hrani, čeprav tam nisem imela nobenih zvez in vedno z večjim gnevom gledam dogajanje v sloveniji, ljudje ne živijo mirno in svobodno, spet bo treba na cesto, prvi kmečki upor tudi ni uspel, vaja dela mojstra…
Vsaka uspešna država ve, da je pametno vlagati v znanje in v mlade. Mi jih pa izpuščamo iz rok. In ne, naši izobraženci v tujini niso Yogoviči, ampak jih zelo cenijo.
Namesto njih nas bo eu prisilila sprejeti neizobražene migrante!
Vsaka uspešna država ve, da je pametno vlagati v znanje in v mlade. Mi jih pa izpuščamo iz rok. In ne, naši izobraženci v tujini niso Yogoviči, ampak jih zelo cenijo.
Namesto njih nas bo eu prisilila sprejeti neizobražene migrante![/quote]
Nihče nas ne bo prisilil, ne bomo imeli izbire ker nam bodo manjkali
če je 13.000 ljudi 3% vseh državljanov, potem je vseh državljanov slovenije 433.000?
če je 13.000 ljudi 3% vseh državljanov, potem je vseh državljanov slovenije 433.000?[/quote]
Matematično nalogo si pravilno rešila. Za marsikoga je to pretrd oreh. 🙂
če je 13.000 ljudi 3% vseh državljanov, potem je vseh državljanov slovenije 433.000?[/quote]
prehitro bereta..govora je o prebivalcih določene starostne skupine
Meni je čisto jasno zakaj je tako. Srbi, Bosanci so živeli v pred-srednjem veku pod Turki….. sedaj je že vsak ta drug v Sloveniji tujec. Niso šli čez reforme, kot so šli Slovenci,…. V Sloveniji so vladali 50 let, dovolj, da so uničili vse, kar se je uničiti dalo in Slovenijo pripeljali nazaj v nerazvitost in srednji vek.
Ne moreš prehitevati razvoja in ne moreš, zato se ta pametni izselijo….. Slovenci to že izkušamo, Avstrijci in Nemci oziroma cela EU, pa še bo, ker majo toliko migrantov. Meni je to jasno, njim pa ni.
Kar poglejte Jankoviča, vsi so vedeli, da donacija pomeni izsiljevanja, vsi so o tem govorili, na leta je bil nedotakljiv, sodni spisi pa izginjali iz predalov, direktorice davčnega urada pa padale v nezavest zaradi prejetih groženj. To je turški način (Srbija je bila Turčija dobro stoletje nazaj, Janković vzgojen v Srbiij….)…. večno beda in revščina, večna goljufija v korist parim oblastnikom….
Pa nič ne moreš narediti, ker majo tako mentaliteto….
se ne moreš vsaj za trenutek postaviti v čevlje ene družine z otroki? v funkcioniranje sistema? ah ne da se mi
90% mladih s terciarno izobrazbo ki so odšli, je neuporabnih družboslovcev. Ki tudi v tujini ne delajo tistega kar so študirali, ampak prevažajo viličarje po skladiščih, delajo na blagajnah supermarketov in brišejo rit avstrijskim starčkom. Zato ne govori o odlivu možganov, ker temu ni tako. Ni pa krivec za odhod država, ki ne zmore zaposliti 55% študentov, ker so se odločili za družboslovje. Krivi so izključno sami, ker so šli študirat popolnoma nezaposljivo smer, ki jo lahko naredi vsak dripac z IQjem 85.
Da se začne študij plačevati. Delavci z minimalcem plačujejo za šolstvo, mladi pa popokajo ven.
Vzeti kredit, kar takoj zmanjša število vpisanih na programe “študiram kar me veseli”, potem pa ostalih, ki doštudirajo niso več kot listja in trave, ampak bistveno nižja številka, ki bo lazje zaposljiva. Akademske naslove pa naj si placajo v tujini, kjer jih bodo zaposlili.
Tokrat se pa s teboj strinjam.
kateri faks imaš pa ti?
Da se začne študij plačevati. Delavci z minimalcem plačujejo za šolstvo, mladi pa popokajo ven.
Vzeti kredit, kar takoj zmanjša število vpisanih na programe “študiram kar me veseli”, potem pa ostalih, ki doštudirajo niso več kot listja in trave, ampak bistveno nižja številka, ki bo lazje zaposljiva. Akademske naslove pa naj si placajo v tujini, kjer jih bodo zaposlili.[/quote]
Kako neumen predlog! Ali ne bi raje izobražence, ki jih imamo, zadržali s kako stimulacijo? Na primer s solidno plačano službo, kar bi moralo biti normalno!
Nobena pametna država ne škrtari pri študiju in izobraževanju, ker se zaveda, da je v izobrazbo treba vlagati!
Forum je zaprt za komentiranje.