Najbednejša imena
Sedaj pa povejte še, katera imena so vam najbolj bedna oz. za katera ste veseli, da niso vaša.
Zakaj jih pa ti ne našteješ?
Vesela sm da nism Matilda, Genovefa:)
Bedna imena so mi tista, ki jih slišim vsak dan po 10x.. Standardna pač.. mislim da folk izgublja domišljijo pri dajanju imen otrokom.. ah..
Vsa imena na tri črke
meni so pa ravno bedarija neka eksotična imena ker ljudje več ne vedo kaj bi radi da bi iztopali!!
Meni fuuul nista všeč imeni Maja In Nina, obožujem pa “stara” imena v stilu: Rozalija, Klotilda, Brunhilda…
Ne maram “kmečkih” imen v stilu Jože, Marija, Jožica… :)) Pa pol kakih ultrakičastih oz. kaoinovativnih…npr. tko kot je dala Pika Božič ime Liu, pa pol zakonca Čop Ruby…menim da so to samo ene preserancije in mi je to čist mim.
Bedno je ko Sovenci dajemo imena po filmskih likih:
Megy (Pesem ptic trnovk)
Roky,..
Tudi tuja imena, se pravi ki niso slovenska.
meni isto niso všeč vsa imena na tri črke,
vsa ameriška imena (Cindy, …)
imena ko moraš pojasnjevati kako se jih napiše ali prebere.
Aja, pri treh črkah so izjeme: Iva, Vid, Črt in še kakšno.
Angelca, Tončka, Valerija, Samanta, Biserka, Zvezdana, Marija, Breda, Zdenka, Svetlana, Majda, Lidija, Renata, Nada, Dragica, Dušanka………………..
Meni pa se smilijo tiste deklice, ko so jim glupi starši dali ime Esmeralda. Baje jih pa ni maloin na živce mi gre, ko starši poimenjujejo svoje otroke po sebi ali po starih starših, kao iz roda v rod
Lojzka, Emanuela , Venio ……..
Tole vse skupaj, kar ste našteli, še ni nič hudega.
Meni se zdijo malce hujši primerki imen npr.:
Jugoslav, Srboljub ali celo Slovenko
Pa da ne govorimo o osebnih imenih, ki so jih dajali v SZ za časa Stalina,
npr. Traktorina (!), Artaka (Arteliričeskaja Akademija) ali pa Malesta (= MArx, LEnin, STAlin)….
PS: zadeva je čisto resnična…
Ja, imena s tremi črkami sux. Pa se neki, Norah_ – Renata je čist kul ime!
LP, R.
Forum je zaprt za komentiranje.