Najdi forum

Naj se že neha

Pozdravljeni!
Že šesto leto boleham za bulimijo.Vmes sem bila tudi na zdravljenju odvisnosti od alkohola in sicer lansko leto,kosem pri 21 letih doživela delirij tremens.Zdravljenja nisem končala,vendar ne pijem več.Pila sem približno 3 leta.Visoka sem 157cm in imam 35 kg.Zanima me ali je fizična šibkost povezana s tem,da sem po tako kratkem času doživela delirij ali so tu še drugi dejavniki?!Kot sem že rekla,sem v glavi s pijačo razčistila…s hrano še zdaleč ne.Zaživela sem na novo,vendar bulimija ostaja.Ali tukaj drži rek: alkohola ne rabim za preživetje,hrano pa in je zato z bulimijo toliko težje?Res bi rada da se to konča,saj zadnje pol leta živim res povsem na novo,hodim v poklicni tečaj predšolske vzgoje in sem po dolgem času srečna,le ena črna pika z imenom bulimija še izstopa in to zelo močno!Lepo se zahvaljujem za odgovor!

Pozdravljena,
fizična izčrpanost seveda vpliva na toleranco do alkohola in do z njim povezanih težav. Tudi vaša sedanja teža govori za hudo podhranjenost in za prisotnost anoreksije, glede na vaš opis bulimičnega tipa. Svetujem, da najdete ponovno strokovno pomoč in nekoga, ki bi vam bil ob tem lahko v oporo. Motnjo hranjenja se lahko uspešno premaga, tako kot alkohol In ena dobra izkušnja za sabo je lahko razlog več za pogum in ponoven poizkus. Vendar prva bo dvig teže vsaj rahlo proti območju normale.

Kar pogumno,
m andelruh

ko zanosiš,se zadeva konča.

In zdaj bi naj vse ko hocjo to koncat morale dobit otroka?Mislim,da ne,mislim,da je po mojih znanjih tudi zelo težko za nekoga ki ima tovrstno bolezen dobit otroka.Po drugi strani pa bi se ta oseba morala po mojem mnenju resno vprašat,če je sposobna skrbet za tako nebogljeno bitje,saj očitno ni niti sama s sabo še zdaleč razčistila.Tako da se mi zdi,da je to zelo neprimeren odgovor,če je sploh bil mišljen resno.

živjo!
upam, da ti bo uspelo.
praviš, da si razčistila z alkoholom, s hrano pa še ne.
mislim, da če ti je res uspelo z alkoholom nehat, potem boš lahko tudi s hrano.
predvsem moraš razčistiti v svoji glavi, pa saj sama to veš.
vprašaj se, zakaj se res tako malo ceniš; oziroma se sploh ne.
začni s svojim mišljenjem, pogledom na svet, osebnim razvojem.
lep pozdrav

Lep pozdrav!
Na začetku se najlepše zahvaljujem za lepe želje,upam,da bo res tako. Hotela sem povedati,da sem v ponedeljek 7.3 na prvem programu gledala oddajo Osebno in moram reči,da mi je vlila mnogo upanja in pa novega pogleda v prihodnost.Zelo mi je bilo všeč,da sta bili v ospredju dve osebi,ki vesta kako to je in da je strokovna oseba,Dragica Sternad,zelo lepo povedala,kako si v Sloveniji vse preveč zatiskamo oči pred tem.Moram povedati,da sem tudi enkrat osebno obiskala gospo Sternad in mislim,da ve o čem govori.Zelo dobro je,da je vse več oddaj tudi na nacionalki,ki nam oz.vsaj meni veliko pomenijo.
Tudi o oddelku za motnje hranjenja je bilo govora in super se mi zdi,da je nekdo kljub visoki strokovnosti na tem oddelku upal spregovoriti o negativnih izkušnjah,ki jih je tam nabral.Mislim,da ta oddelek še zdaleč ni primeren za tiste,ki so res pripravljeni nekaj storiti zase.

New Report

Close