Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija NAJ SE VAM PRIDRUŽIM

NAJ SE VAM PRIDRUŽIM

Pozdravljeni vsi skupaj!

Dovolite mi, da se vam na kratko predstavim in vam opišem svoje težave oz. problem. Stara sem 22 let in sem študentka, moje težave so se zečele približno 4 leta nazaj, in sicer imam hude probleme s črevesjem, nenehno odvajam sluz, sem napihnjena (kot da bi bila noseča). Skozi sem dala že vse preiskave od kolonoskopije, gastroenterelogije, ultrazvoka, alergijskih testov,… – vse je pokazalo, da je ŠE VEDNO v mejah normale. Tudi moja osebna zdrvanica je mnenja, da ni z menoj nič narobe in da sem samo malo živčna. Kar pa seveda zanikam, saj sem študij uspešno zaključila, loči me le še diploma, kateri pa ne pripisujem nepotrebnega živciranja. No v glavnem zdravnica je mnenja, da mi ni nič in da bo to samo prešlo.
Jaz pa vem, da nekaj ni vredu z menoj, saj sem napihnjena, odvajam sluz, izmenjujejo se driska z zaprtjem, na splošno slabo počutje, razdražljivost, bolečine v trebuhu, utrujenost, ki je vsa večja. Sedaj se mi ne da nič več ukvarjati s športom, prej pa sem vsak dan pretekla do 7 km. Postala sem zamorjena in depresivna, saj se vsak dan nekeko spopadam sama s sabo in svojim počutjem.
No, nekako sem zašla na vaš forum in danes zjutraj opravila test za K. Bila sem presenečena, saj je moja slina ostala čisto na dnu kozarca, motna in vlaknasta, in to takoj po parih minutah. No, potem je najbrž to to.

Zato vas prosim za pomoč. Kaj zdaj? Kako naprej? Kaj mi svetujete? OK vem, da bo potrebno korenito spremeniti prehrano, zato VAS prosim za pomoč. Se mi zdite kar strokovnjaki, saj ste že vsi nekako uspešno premagali to bolezen, če lahko temu sploh rečemo bolezen?

PROSIM ZA VAŠO POMOČ!!!

Hvala in lep pozdrav vsem!

TINA

Pozdravljena,

pa da najprej jaz začnem. Že 20 let imam probleme z želodcem in sicer s spahovanjem. Po vsaki hrani, ki sem jo zaužila, se mi je spahovalo, včasih tudi po 3 ali 4 ure skupaj. Največkrat pa ponoči. Vetrovov nisem imela, vsa ta leta pa so bili problemi tudi s slabo prebavo. Pred približno mesecem dni sem na tem forumu odkrila test za kandido. S tem sem seznanila tudi mojo zdravnico, ki pa mi očitno ni verjela in je rekla, da naj si informacije o zdravljenju kar na forumu najdem. Aha, še to. V teh 20 letih “trpljenja” sem opravila sigurno 5 gastroskopij in 3 kolonoskopije, pa še različne druge preglede, pa je bilo vse več ali manj OK. Vsi so mi razlagali, da je to sigurno “psihične” narave. Tako, zdaj vsaj vem, s čim se moram spopadati. Takoj sem si nabavila tablet DIDA in začela z dijeto, sicer ne tako zelo rigorozno. Ukinila sem vse sladkarije, alkohola že prej nisem pila, kruh si pečem sama in sicer brez kvasa. Takoj po začetku uživanja tablet DIDA se mi je stanje popravilo. Razmišljam pa vseeno, da bi šla na samoplačniški pregled za candido.

Aha, še to. Če greš na iskalnik in vtipkaš besedo candida, dobiš precej informacij o tej bolezni.
Želim ti čimprejšnjo ozdravitev!

LP

Tina ali pa kdo drug – kako se opravi test s slino? (iskalnik mi namreč ne najde teme). Zelo me zanima, kako bi tudi sama lahko ugotovila, kaj se zadnje čase oziroma leta dogaja z menoj, ker me pestijo zelo podobne težave, kot jih opisujete v temah, povezanih s kandido.
Vnaprej se zahvaljujem za pomoč!

Sem že našla, jutri ga opravim…
uspešno okrevanje in dobro počutje vsem!

Pozdravljena sotrpinka,

no vsaj nekdo, ki me razume, mislim da se mi bo kar zmešalo. Se mi zdi, da mi telo kar ni nekako več prav, po mojem je prepravljeno s strupi kot sam vrag.

Ali te lahko prosim, če mi poveš, kje se opravi samoplačniški test, ali to misliš pregled blata, ali bicom terapijo?

Tudi tebi želim čimprejšnje okrevanje.

LP
T

Pozdravljena, Tina! Če izhajam iz lastne izkušnje, vidim možnost, da vam težave morda vendarle povzroča alergija – ste se kaj samoopazovali, če se težave poslabšajo po določeni hrani? Omenjate alergološke teste, ki niso pokazali ničesar. Katere teste ste opravili?

Moja osebna izkušnja:
Pred letom in pol se mi je začel kar čez noč pojavljati hud obrazni dermatitis, ki mu nikakor nismo našli vzroka. Klasični alergološki testi ( s “pikanjem”v kožo in preko testiranja krvi ) so pokazali samo alergijo na hišni prah, pršico v moki, čebelji pik , … no, na sonce pa se mi je tudi pojavljala zadnjih nekaj let. Ni pa bila potrjena nikakršna alergija na hrano(!).
Zaradi zelo motečih obraznih sprememb sem se skoraj leto dni zdravila klasično s protialergijskimi zdravili ( Atarax, Telfast, Medrol … ). Žal, brez vsakega uspeha, kot da ne bi jemala ničesar…
V brezizhodnem položaju sem se odločila (še) za komplementarni diagnostični pristop z bioresonančno metodo (BICOM) pri specialistki alergologinji. (Poudarjam, da v preteklosti nisem bila pristaš alternativnih pristopov zdravljenja in sem se za to pot odločila iz stiske in spoznanja, da mi klasično zdravljenje z zdravili ne pomaga.)
Bioresonančno testiranje je pokazalo poleg prekuženosti s kandido tudi močno alergijo na h r a n o (vse vrste sladkorjev, mleko in mlečne izdelke, sojo in sojine izdelke, vse vrste sadja … in ne vem, kaj še vse … )
Sedaj pa bistveno: po začetnem medikamentoznem zdravljenju kandide, strogi prehranski dieti in po petih terapijah z bicomom, so se mi alergije na hrano povsem umirile (!) , obrazni dermatitis pa izginil (!), kot da ga nikoli ni bilo. Takšno stanje je sedaj že nekaj mesecev, tisti, ki so videli moj obraz pred enim letom in danes, kar ne morejo verjeti!
Sedaj lahko že jem vso hrano, seveda nikakor ne pretiravam (npr. s sladkorji, mlekom, kruhom, testeninami …).
Moja pozitivna izkušnja s komplementarnim diagnosticiranjem in zdravljenjem alergij je presenetila tudi mene samo.

Morda bi bilo smiselno, da preizkusite še to možnost.

Prijazno vas pozdravljam z željo, da bi vam naše informacije lahko kaj koristile.

Veronika

Živijo,

zdravnica, pri kateri je možno opraviti tudi preglede na aparatu BICOM, je dr.Alenka Kafol, tel. 01 429 80 00, e mail: [email protected], naslov ambulante: Zeljarska 2, Ljubljana.

LP

Veronika,

ali lahko prosim sporočite, kje ste opravila te teste?

Če kliknete zgoraj na moje ime, se vam prikaže moj e- naslov. Pošljite mi svojega, da vam odgovorim na mail.

Lepo vas pozdravljam!

Če vas lahko dopolnim: prednost priporočene ambulante vidim v možnosti bolnikove i z b i r e (ali pa kar kombinacije!) med klasičnim pristopom terapevtske obravnave, ki ga izvaja specialistka alergologinja, in alternativnim pristopom, ki ga izvaja terapevtka, specializirana za delo z bioresonančno metodo.

LP, Veronika

Tudi jaz imam na novo postavljeno diagnozo (SKU).
Zanima me, kako si lahko pomagam sama? Ali bom še lahko opravljala izmensko delo?
Sara sem 40 let in poleg vseh mogočih diagnoz imam še SKU. Sedaj sem že 8 mesecev v bolniškem staležu.

Ali vam lahko kaj koristi odgovor tukaj: ?

Prisrčen pozdrav, še se oglasite!

Veronika

Najlepša hvala za odgovor.
Meni je postavila diagnozo nevrologinja. Ovrgla je diagnozo skleroza multiplex. Več let že imam sideropenično anemijo, ki jo bolj ali manj uspešno premagujem. Že 10 let se zdravim zaradi hašimoto tireoditisa. Imam tudi osteoporozo. Helikobacter pylori je pozitiven in ga ne morejo uničiti, ker sem alergična na penicilin, na ostale antibiotike pa je bakterija rezistentna. Jemala sem tudi zdravila za sindrom nemirnih nog, vendar me je želodec zelo bolel in sem morala prekiniti s terapijo, ker imam tudi gastritis. En teden jemljem tudi antidepresiv Cipralex zjutraj in Helex 0.25 mg zvečer. Naročena sem tudi pri psihiatru, vendar šele oktobra (depresija?). Endokrinolog me je napotil na dodatne hormonske preiskave, ker sumi, da gre za prezgodnjo meno. Grem tudi h ginekologu, ker se mi je Mirena maternični vložek vrastel.
Trenutno sem tako zelo utrujena, da mi je napor kuhanje kosila ali kratek sprehod.Leva noga in roka sta delno paralizirani, motnje spomina so hude, tako da si moram vse pisati. Bolijo me sklepi in kosti obeh nog do stegnenice, roki z ramama in hrbtenica. Stopala močnopečejo in mravljinčijo, enako dlani. Trudim se, da čez dan ne poležavam.
Še enkrat hvala za odgovor. Prosim, če mi lahko svetujete katero knjigo naj preberem, da bom še kaj več izvedela o tej bolezni.
LEP POZDRAV!

Svetujem ti knjigo Helmuta Wandmakerja – Hočeš biti zdrav? Proč s kuhinjskim loncem
Dobiš jo v knjižnici.

Hvala, Emina za hitri odgovor. Najslabše je, ko ne veš nič o bolezni in ne veš kaj te čaka.
LEP POZDRAV!

Ali ste si že ogledali spletno stran Društva za FM/SKU (tukaj:)?
Izbirajte iz menuja na levi strani.
Priporočam, da si ogledate tudi rezultate raziskave, ki smo jo izvedli med bolniki (tukaj:).
Če lahko preberete tudi v angleškem jeziku, priporočam še English version – v menuju spodaj:

Zaenkrat bo kar dovolj, kajne?

Srečno, se še beremo!

Hvala, Veronika.Vsaka informacija pride prav.
Vsem želim čimveč sonca.
LEP POZDRAV!

Svetujem ti, da se obrneš na dr. Alenko Kafol, ki ima ordinacijo na Zeljarski ulici 2 v Ljubljani. Meni je v zvezi s to problematiko zelo pomagala. V roku enega meseca sem drug človek, spet po dolgih letih uživam v življenju.

Pozdravljeni,

mene pa zanima kako poteka terapija na bicom aparatu. Ali si po njej kaj utrujen? V popvrečju koliko časa traja? Ali so rezultati kmalu vidni? Kdo od vas je bil pri dr. Kafoljevi? Ali ste zadovoljni z njo? Jaz sem se tudi odločila da poizkusim. Koliko terapij ste imeli v povprečju?

Hvala za odgovore in lep pozdravček

tina

Lahko me pokličete na telefonsko številko 07/ 496 41 79 in se o vsem pogovoriva.

Lepo vas pozdravljam!

Veronika

New Report

Close