Najdi forum

Ima manjši problem, za katerega nisem čisto sigurna, kako se ga lotiti.

In sicer gre tako: moja kolegica je malo več kot eno leto v razmerju s fantom, ki na prvi pogled deluje kot v redu oseba. Z njim sedaj razmišljata o nakupu skupnega stanovanje..Vse lepo in prav. Toda, problem nastane, da je ta fant nekaj mesecev nazaj meni pošiljal seksualna sporočila..v smislu kako ga je rajcala obleka, ki sem jo imela na sebi, ko smo se nazadnje videli, kaj vse bi počel z mano, če bi bila zainteresirana za to in tako dalje..

Moj odgovor je bil, naj gre v 3pm. Njegov odgovor, je bil da je bil malo pijan, ko je to pisal.

Kolegici takrat nisem nic rekla, ker v bistvu nisem želela delati drame in tudi njuno razmerje še ni bilo tako resno..

Toda sedaj sem začela razmišljati, da bi mogoče morala kaj reči..predno se z njim spusti v kakršno koli finančno naložbo, začne ustvarjati z njim dom…itd..

Mislim, če je meni pošiljal taka sporočila, jih je gotovo tudi kateri drugi, kdo pravi da to še vedno ne počne .. in vprašanje je tudi, če pri drugih dekletih, tudi dobi zavrnitve.

Naj ostanem tiho ali kaj rečem?

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Pozdravljena Melika 264,

Predstavljaj si da bi ti imela takega fanta in da take piše naokoli ti sigurno nebi bilo prav.

Takrat ko je poslal to sporočilo bi morala pokazati svoji kolegici, pa ne zaradi tega da bi rušila to kar pač imata ampak da vidi kakšna oseba je, preden investira karkoli z njim.
Ker se da narediti da bo v prihodnosti skočil čez plot, to je moje mnenje.

Lp.

se strinjam z zgornjim postom.

Spoštovana melika264,

zelo dobro in prav je, da ste postavili vprašanje in se sprašujete kaj storiti, saj sicer nekako ne najdete miru v sebi. Meni se zdi nujno, da kolegico na to opozorite, ji poveste kaj se je zgodilo, potem se bo pa že sama odločila kaj bo s tem. Lahko ji poveste podobno kot ste tu navedli, da sprva stvarem niste dajali pomena, ker vam ni do takšnega partnerja in ste ga sami zmogli v štartu zavrniti. Da pa sedaj razmišljate in vam je malo nelagodno govoriti z njo in posegati v njun odnos, vendar ji vsekakor to želite dati vedeti, preden gre v skupno stanovanje z njim, naj pa sama presodi kaj to pomeni zanjo. S tem boste razbremenili sebe in naredili to, kar je prav storiti, sicer vam bo to neizrečeno vedno znova hodilo na površje.

Imate prav, da če človek deluje na nek določen način torej vzpostavlja stik preko zapeljevanja in spolnosti (v tem primeru na perverzen, nespoštljiv način), bo verjetno na podoben način nadaljeval. Zdaj, ko sem šla še enkrat brati vaš post, sem videla, da je bil medtem ta fant v razmerju z njo in je vam pisal takšne stvari, torej gre za njegov poskus prevare, kar še bistveno spremeni situacijo. Predvidevala sem namreč, da je to z vami poskušal še preden se je spustil v razmerje s kolegico. To glede njegovega poskusa nezvestobe bi bilo zelo dobro, da bi ta kolegica vedela. Pri tem opitost ni olajševalna okoliščina. To je zame kvečjemu znak, da je treba biti še bolj pazljiv glede fanta, saj gre za vprašanje njegovih meja na več področjih in ne-sposobnosti samokontrole, verjetno pa tudi nekih vzorcev neodgovornega vedenja, ki jih sploh ni lahko spremeniti. In tako kot ste sami napisali, vprašanje je, če s tem fant ne nadaljuje ali ne bo nadaljeval čez čas, in kako je, če na drugi strani ne dobi tako odločnega NE kot ste ga izrekli vi…

Vse dobro vam želim. In kar pogumno, lahko ste ponosni nase.

Jerneja Dimec Bratina, spec.zakonske in družinske terapije, zakonska in družinska terapevtka NOVO UPANJE, individualne,zakonske in družinske terapije in izobraževanje, Goriška cesta 17 5270 Ajdovščina 030/235 117 [email protected] www.novoupanje.si Facebook: https://www.facebook.com/terapije.novo.upanje/

Najbolje da o tem molcis in se ne pentljas v njuno razmerje…usrala bos sebe in itak da bo verjela njemu…ti pa bos zgubila prijateljico

Odgovor na objavo uporabnika
Neon_Cube, 18.05.2021 ob 14:07

se strinjam z zgornjim postom.

Tudi jaz

Potipaj jo z zgodbo kao s fb, a se frendici pove, če bi njen tip poslal tako vsebino al ne, pa mal razpredajta, pa boš dobila zeleno luč ali pač ne, kar dvomim. In stoj v svoji energiji, jasno se izrazi, da želiš, da ve… Ostala drama in odločitve so njene… Ne spuščaj se v debato zakaj nisi prej, pa whatever… Ne boj se njenih občutkov, prijateljici sta, morda poveš, da jo boš podpirals, kakor se bo odločila, tudi če ne bo reagirala in bo ostala z njim. Verjemi čez leta te ravno to naredi dobro prijateljico, spomin na take stvari čez leta pa so priceless… Al pa da gresta narazen čez leta ful grdo in boš do konca lajfa lahko nosila težo dvoma, ali ji bilo drugače, če bi ji povedala…

V vsakem primeru poskrbi za njeno iztočnico.

Osebno ti izrekam spoštovanje za odgovor glede 3pm, v bodoče reši take zadeve v roku 24 ur, pa maš mirno življenje.

Kar pogumno.

Povej. S tem boš naredila boljše delo kot pa če ne poveš. To je z mojega vidika. Jaz bi bila hvaležna. Sploh pa ker je dokaz evidenten. Potem pa naj s to informacijo naredi kar želi.

Prepusti zadevo njima. Ne mešaj se. Zakaj nisi takoj pokazala…

New Report

Close