Najdi forum

Nekdo je v redu oseba ali pa ni. Ne moreš biti “drugače v redu oseba”.

Agresivnost v navezi z alkoholom je običajno zelo neugoden znak in kaže na globlje probleme človeka – to je v resnici agresivec, ki si trezen samo ne upa izraziti svoje agresivnosti. Prej ali slej bo postal agresiven tudi trezen, v to sem 90-procentno prepričana. Seveda nad šibkejšimi od sebe, se pravi do tebe in otroka.
Imel je obdobje pijančevanja, pa ga ni prekinil zato, ker bi spoznal, da je to slabo in neproduktivno, ampak zaradi tvojega odziva. Na tej stopnji mu je tvoj odziv kot kaže še okvirno pomemben; čez dve, tri leta, ob vseh naporih, utrujenosti, divjega ritma zaradi otroka, mu ne bo več pomemben. Če razumeš, kaj ti hočem povedati.

Tvoj partner je tempirana bomba z ogromnim potencialom, da se razvije v alkoholika in nasilneža. Ampak vem, da je to naivnemu mlademu človeku težko dopovedati.

Jaz niti v krogu prijateljev nimam ljudi, ki bi pod vplivom alkohola “podivjali”, ker mi je to preprosto nesprejemljivo. Me ne zanima, ali se to zgodi enkrat ali dvakrat na leto – meni je to NE NE, konec zgodbe. Kaj šele, da bi takega tipa imela za partnerja. Nikoli, pa če bi izpad imel samo enkrat na dve leti.

lily222,

vesel se, da ste tokrat situacijo zapisali tudi iz optimistične plati. Menim, da je ta zadnji zapis odraz objektivnega in odraslega razmišljanja. Verjamem vam, da je tako, kot se zapisali.

Tako je in zato je vaša odločitev še težja. Žal vam ne morem zagotoviti, da se bo partner spremenil. Obstaja pa možnost, da se bo. Otroci in resna zveza dajo moškemu pogosto nek smisel za življenje (seveda tudi ženski). Precej je odvisno od tega, ali si mati otroka popolnoma prilasti (otrok je popolnoma odvisen od nje) in živi samo še za njega, ali zna narediti prostor tudi za partnerja (očeta). Žal moram reči, da veliko žensk tega ne zna narediti, čeprav je dejstvo, da obstaja ogromno res čudovitih očetov in partnerjev.

Alkohol je seveda velik problem. Tega ne morem zanikati. Občutek imam, da ima tudi vaš izrazito odklonilen odnos do alkohola korenine v izkušnjah iz preteklosti (ali vas ali nekoga od vaših prednikov).

Žal nisem jasnovidec, da bi vedel kaj se bo dogajalo čez dve leti, če sprejmete eno ali drugo odločitev. Lahko pa napišem, da vas ne bom obsojal ne v enem ali drugem primeru. Vem, da je serija odločitev pred katerimi ste se znašli zelo obremenjujoča.

Ampak odločiti se bo treba, morda ne danes, v naslednjem tednu pa zagotovo.

Bom mislil na vas in vam pošiljal pozitivno energijo. V kolikor boste vi ali skupaj s partnerjem potrebovala pomoč, sem vama na voljo. Prepričan sem, da so tudi v tujini kjer sta kvalitetni strokovnjaki na katere se boste (bosta) lahko obrnili.

******************** Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja e-pošta: [email protected] splet: [url]http://humanu.center[/url] lokacija: Ljubljana, Tabor

No no, stvari niso tako enostavne in enoznačne. Vedno je upanje, če se bodo sprejemale smiselne odločitve in če bo prevladovala odraslost.

Družba je zadnjih 50 let skušala razumeti ženske, zato o moških ne ve praktično ničesar, še manj pa o agresiji, ki je v vsakemu od nas moških.

Alkohol je problem, absolutno. Vendar je rešljiv, v kolikor za spremembo obstaja volja in tudi želja po novih znanjih in učenju. Ali v tem primeru obstaja ta volja ali ne, pa ne vemo.

******************** Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja e-pošta: [email protected] splet: [url]http://humanu.center[/url] lokacija: Ljubljana, Tabor

zato ti lahko rečem le dober tek! Se ga boš najedla, škoda je samo, da bo zraven otrok.
Ženska bi morala izbrati najboljšega moškega za očeta svojega otroka, ti pa rineš v nesrečo samo zato, ker sama ne veš kaj bi s sabo. Ker noben ne ve, kaj bo. Ti veš, pa nočeš vedet, ker te nekaj drugega matra. Zato ker hočeš moškega na vsak način, ker pričakuješ, da boš zaradi otroka dobila denar za lastno preživetje.
Otrok je samo sredstvo za dosego slabega cilja.

V krogu prijateljev se kljub vsemu pogosto vedemo drugače, kot ob partnerju. Ponavadi si partnerja še najbolj privoščimo, še posebej tisti, ki težijo k slabšim odnosom. Tako da to, kakšne prijatelje ima nekdo, ne kaže slike, kako se nekdo vede doma za štirimi stenami.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

V krogu prijateljev se kljub vsemu pogosto vedemo drugače, kot ob partnerju. Ponavadi si partnerja še najbolj privoščimo, še posebej tisti, ki težijo k slabšim odnosom. Tako da to, kakšne prijatelje ima nekdo, ne kaže slike, kako se nekdo vede doma za štirimi stenami.[/quote]

Se pravi, še toliko hujše, če si damo duška ob prijateljih, kajne. Ti ljudje so za štirimi stenami potem še slabši, kot jih vidim jaz.

No no, stvari niso tako enostavne in enoznačne. Vedno je upanje, če se bodo sprejemale smiselne odločitve in če bo prevladovala odraslost.

Družba je zadnjih 50 let skušala razumeti ženske, zato o moških ne ve praktično ničesar, še manj pa o agresiji, ki je v vsakemu od nas moških.

Alkohol je problem, absolutno. Vendar je rešljiv, v kolikor za spremembo obstaja volja in tudi želja po novih znanjih in učenju. Ali v tem primeru obstaja ta volja ali ne, pa ne vemo.[/quote]

Ne razberem, da bi avtorica in njen partner probleme skušala zavestno razčleniti in jih reševati. Pometata jih pod preprogo. Partner je pil in nehal, ni bilo razprave, zakaj pije, kako se takrat obnaša, se zaveda, kaj mu dela alkohol in tako naprej. Zdaj je toliko previden, da se napije le, ko ima “tehten povod”, kot so rojstni dnevi in obiski.
Vse take “šibkosti” se z leti samo stopnjujejo na slabše, če jih človek ne ozavesti in ne naredi nekaj na sebi. Smo pa Slovenci tako ali tako notorični noji z glavo v pesku, ko gre za alkohol. Problem vidimo le v alkoholikih, ki se vsak dan zvrnejo v jarek. V pogostih ali celo vsakodnevnih uživalcih alkohola ga ne vidimo, v pivcih, ki so pod vplivom agresivni, ga ne vidimo. V pivcih, ki nimajo mere, da morajo na urgenco, ga ne vidimo … Pa gre vseeno za en in isti problem.

Imate prav. Vendar v tej temi ne bomo našli rešitve za alkoholiziranost in alkoholike. Lahko pa odprete novo temo in bomo spregovorili o vzrokih od rojstva naprej. Verjamem, da bo takšna debata za marsikoga zelo koristna.

lily222 pa v tem trenutno ne koristi, če njenega partnerja označujemo za potencialnega alkoholika in nasilneža, ter na splošno nesposobnega. So stvari, ki jih zapisala lily222, ki mi dajejo upanje, da ni tako slab kot ga vidite nekateri. Seveda pa ne morem biti 100% prepričan.

Seveda pa ni popoln in da, obstaja precejšnja nevarnost, da bodo v prihodnosti v družini nastal resni problemi, pa ne samo zaradi njega, ampak zaradi celote. Iskreno povedano, ne poznam nobene družine ali odnosa, kjer se težave ali težavice ne pojavljajo. Živimo na planetu vzrokov in posledic, ter nenehnega učenja – ali to hočemo ali pa ne.

Jaz vidim situacijo kot križišče na poti do odraslosti. Nihče pa ne more dati nobene garancije za ničesar, niti najboljši vedeževalec na tem svetu ne.

Kako že pravijo: “naj prvi vrže kamen tisti …”

Ta trenutek naredimo lahko največ, da verjamemo v lily222.

Pozdravljeni,

glede alkohola sva se ogromno pogovarjala. Tudi sam je rekel, da je to tezava, ki jo bo resil. In morem reci, da je veliko boljse kot je bilo. Res se trudi. Ampak jaz bi potrebovala vec casa da lahko analiziram ali bodo spremembe na bolje ostale.

Prebrala sem ogromno knjig o alkoholu, vse kar se pise na internetu…o temi sem se res dobro poucila.

Gre se le za to, da se je nepricakovano pojavil otrok.

V moji druzini ni imel nihce tezav z alkoholom. Oce me je samo vzgojih tako “proti” in tudi sama sem izkusila s tem partnerjem, da alkohol ne prinese nic dobrega. Pa ni potrebno biti alkoholik, ki je vsak dan opit. Doma nikoli nismo imeli alkohola, pa tudi nikoli v zivljenju nisem videla ne oceta in ne mame opite.

V njegovi druzini je alkohol nekaj cist obicajnega. Tako je vzgojen od malega. Ampak sama menim, da so bolj tezave v nizki samopodobi, preobcutljivosti, kar se veze z ljubosumjem, ponizevanjem in alkoholom – “resitev.”

Res nimam vec veliko casa, a upam, da se odlocim pravilno.

Hvala za vase odgovore

Najbolj bi se fokusirala na odebeljeno. Zakaj se nekatere ženske čutite dolžno nekomu ukazovat, kaj počne po vašem mnenju narobe in si na vso moč prizadevate ga spremenit?

Njemu je ok, kot mu je. Alkohol mu je normalen, alkohol ima rad. Ne vem zakaj človeka silit, da pusti alkohol, če v njem uživa? Zakaj ga spreminjat? Bi bilo tebi kul, če bi te on silil z nečim kar ne maraš in te spreminjal? Mislim, da ne in to nobenemu ni fino.

Res ne razumem takšnih ljudi, predvsem žensk, ki to počnejo. Dobijo si enega moškega, nekaj jim ni všeč na njem in potem skoraj dušo spustijo ob tem trudu ga spremenit. Ma, če bi jaz opazila, da ima moj partner takšen problem z alkoholom, poberem šila in kopita ter grem in ne čakam na to, da zanosim. Spreminjala ga pa ne bi, nikakor.

V tej njeni zgodbi imam občutek, da je bil otrok z njene strani planiran, ker misli, da se bo s prihodom otroka tip 100% spremenil, če že prej njej sami ni uspelo z njenimi pogovori in debatami. Jo je preveč strah sama biti, zato bo požrla vsak dr*k.

Lily, beži od njega kar te nesejo noge! To je moj iskren nasvet. Zakaj si kompliciraš źivljenje, če ni potrebno?
Jaz bi na tvojem mestu naredila splav, si poiskala v tujini, kjer si, službo in našla novo, boljšo ljubezen, ki si je vredna. Na razmišljaj nič več.

se absolutno strinjam s predhodnico. tako psihično nasilje ni za nikogar dobro, kaj šele za otroka, ki bo čutil tvojo / vajino stisko… seveda je odločitev tvoja. pa srečno.

Lily222, kako si se odločila? Oglasi se kaj. Vse dobro ti želim.

Pozdravljeni,
odlocila sem se, da ptroka obdrzim. Do zadnjega dne sem razmisljala kaj je najpametnje storiti in videla, da ni pametne odlocitve.
Preprosto nisem mogla v bolnico, vedno bolj sem bila mnenja da mi bo zal, ce to storim. Od nekdaj si zelim otroke in bojim se da si nikoli ne bi oprostila splava.
Bo kakor bo, navsezadnje se vedno lahko sama poskrbim za otrocka. Je pa najin odnos s partnerjem sedaj dober.
Hvala vsem za vasa mnenja.
Lep dan vam zelim

New Report

Close