Rada bi shujšala nekje 4 kg, ampak mi to do sedaj ni uspelo….zgleda, da ga nekje lomim, ali pa preveč pojem, meni se sicer ne zdi. Imam sedeče delo, doma pa vedno kaj postorim, s tem, da si vzamem tudi 30-45 min za rolanje, hitro hojo, ali samo hojo ali pa domačo telovadbo…pri vseh teh se zelo spotim. Moj jedilnik pa je tak:
6:30 – kos črnega kruha namazanega z lahko margerino in medom + nesladkan čaj.
7:00 – kava z mlekom + 2 dcl vode
10:30 – dve polnozrnati štručki + jogurt LCA + nektarina
15:30 – kosilo (jem vse pač kar se pripravi
17:30 – kaj iz 0,5 mleka
A je to veliko?
Tehtam 63,5 kg velika pa sem 1,69.
Velikokrat si tudi privoščim kakšno kepico sladoleda, sokov ne pijem, tudi alkohola ne….
jajca, meso, skuta, ribe, …
Mlečni riž ima kar precej kalorij, večino od tega so OH.
Poskusi si narediti takšen jedilnik, da bo 40% kalorij iz OH, 40% iz beljakovin in 20% maščob. Poskušaj črtati vse predelane OH (kruh, testenine, riž, sladkor, sladice, …) in jesti čimveč beljakovin.
Beljakovine lahko nadomestiš tudi s kakšnim beljakovinskim praškom, ki ga zmešaš v shake. Vzameš npr. sirotkine beljakovine z okusom vanilije, 2 dl mleka ali vode (najboljše pol-pol), dosti leda, malo sladila in v mešalniku zmešaš. Super okusno.
Od kod pa si?
Tako ja jaz sem hodila v Venus in rezultatatov ni bilo. Imela sem kuro z ultrazvokom in drenažo ampak na meni se ni nič poznalo. Potem pa sem si v Mullerju kupila od Collistarja eno kuro – krema, kapsule in mazala mesec dni – rezultat fenomenalen. Sama nisem mogla verjeti. Ampak mazala pa sem kot nora najprej zjutraj kremo nato popoldne kremo, zvečer pa skoraj uro kapsulo – uro pa zato ker si jo moral vtreti v kožo in porabil si skoraj uro, ampak je hotro minilo, ker sem se osredotočla na masažo in kako to čimprej vtreti.
Tudi jaz sem hodila k njim (že pred 10 leti, ko sem bila v srednji šoli). Z njihovo pomočjo (+ dosti mojega odrekanja) sem skujšala iz 85 kg na 67 kg v 4 mesecih. Velika sem kot ti. Kilogrami so šli dol, celulit pa je ostal. Velika večina odvečnih kilogramov je ostala na zadnjici in nogah. Moja največja napaka je bila ker nisem nič telovadila. Sicer nisem imala energije, ker je bila dieta tako stroga (danes na taki dieti ne bi zdržala niti en dan). Ostali kilogrami so šli dol pozneje. Najmanj kar sem tehtala je bilo 58 kg (spet ena ubitačna dieta), potem pa je šlo nazaj na 62 kg (+-2kg). Zdaj imam 61kg. Zadnji dve leti kar precej telovadim, pa se mi na kg ne pozna. Lahko pa rečem, da imam boljšo postavo kot takrat pri 58 kg. Do pred nedavnim sem tudi jaz poskušala z nizkokalorično prehrano in dosti sadja spraviti dol še preostalo salo, pa ni šlo. Zdaj sadja ne jem več (zelo redko), bolj zelenjavo in beljakovine. Poskušam se držati “low-carb” diete. Pa se že pozna na celulitu. Bi se verjetno še bolj, če ne bi bilo vikendov in dobrot, ki jih pripravljajo moja mama, tašča, teta, … Boljše je malo kršiti, kot pa čakati kdaj ti “poči film” in se nažreš sladkarij.
Tako je ja. Jaz sladkega ne jem ničesar razen sladoleda, ampak tega le 1 kepico, ali pa kakšen kornet. Opazila pa sem, da sem se pričela rediti takrat ko sem imela zajtrke ob 6:30 in potem sem se nažirala celi dan. Sedaj teden dni pa jem prvič ob 10:00 in nisem tako grozno lačna. Upam, da mi bo uspelo, saj tudi jaz nimam slabe postave, pravijo da sem zelo seksi, pa tudi sama vem, da sem v obraz 50 x bolj simpatična, kot pa takrat ko sem jih imela 57 in bi jih imela, vendar pa me vrže iz tira kakšna takšna, ko me nekdo ni videl 4 leta in mi reče, kam pa si se razlelza – kot da sem pridobila 60 kg ne 6.
Ne vem koliko poznas zenske, ampak vecina jih ni zadovljna s svojo postavo pri cemer imajo tudi kondicijo na psu. Torej intervalni treningi odpadejo. Ce punca napise, da rola, tece oz. se giblje vsak dan vsaj 45min, ji bo to dolgorocno prineslo zdravo zivljene, a ji ne bo prineslo tistega kar si res zeli – postavo. Torej ce se ze giblje potem ji bo dvigovanje utezi pa prineslo se tisto skrito zeljo.
Pa ne prosim kolesar mislit, da vsi tukaj hocemo neke ekstremne misice in vsi sanjamo o +100kg.
Grega,
Drugič napiši tako, da vsak razume kar si meni hotel povedati in kar je razvidno tudi iz mojih odgovorov. Vsaki pametni trening se sestoji iz: kombinacije aerobnega treninga + dela z utežmi. Jaz postavljam ta vrstni red po važnosti. Ti bi ga sigurno obrnil kar tudi ni narobe.
Iz večih tvojih prejšnjih odgovorov pa izpada, da je aerobni trening nekaj odveč, brez veze in da samo delo z utežmi, da rezultate.
lp