Naj ji dovolim iti ali ne?
Imam hčerko staro 16 let(decembra bo 17).Hodi v sredno šolo in ima fanta(od letos maja/junija).Jaz,mož, sin(12 let), prijatelj in prijateljica(par) z dvema otrokoma(10 in 15 let) gremo na počitnice…Skratka do sedaj smo šli vedno skupaj,odkar sem poročena že 10 let hodimo skupaj na počitnice,in tudi moja hči…letos ko pa ima fanta noče več z nami…saj sem ji rekla da bi šli skupaj,pa da sta onadva v hotelu,zase….In ne in ne!! Hoče it s svojim fantom v Italijo na počitnice/na morje.Z letalom za 10 dni,jaz pa sem zaskrbljena:Hodita komaj 2,3 mesece,Pri rosnih 17 gre z letalom in gresta daleč v južno Italijo.Jaz ji še nisem dala 100% dovoljenja,rada bi da se zabava,malo me je pa strah da bo moja “mala princeska” šla sama(s fantom)! Njen fant je star 19..kaj naj naredim..naj jo pustim ali ne?…če je ne mi bo zamerila,to vem! če jo pa pustim bom pa jaz v skrbeh! Gremo augusta(isti termin kot hči s fantom,samo da gremo mi na hrvaško)…Prosim za hitre odgovore!!!!hvala in lp.
Pozdravljena mama, zelo težko vprašanje, kjer vsaj po mojem ni neke srednje poti. Ali bo vaša deklica sama odšla z fantom na dopust in boste vi v skrbeh, ali pa njena zamera do vas??
Res, ne vem! Vendar po tem kar sem prebrala, je s fantom, oz. hodita skup 2/3 meseca, dopust v južno Italijo z letalom je kar drago in verjetno, boste morali še vi kaj prispevati, ker dvomim da sta oba v 3 mesecih toliko prihranila. In ja, fant jih ima 19 let……………zame osebno premlada, pa finančno kok sta močna spet je dilema. Sama z mojim otrokom, teh problemom nisem imela in težko kaj povem, sploh svetujem. Kot mama, bi rajši videla, da hči zameri in da gresta z vama na dopust in vi bi bili manj zaskrbljeni, čeprav hči ne bo zadovoljna. Zanima me le eno, za ta dopust ste vi kot starši kaj prispevali?
Upam da ste uspeli najti neko srednjo pot, pa srečno!
Sem že babica a tudi mama hčerk. Po tem, kar si napisala (premalo) jaz zelo verjetno hčerke ne bi pustila tako daleč iti na dopust z novim fantom. Dokler ne bo stara 18 let, mora tebe poslušati, saj si odgovorna zanjo, če se ji kaj nepredvidenega zgodi. Nič nisi napisala, ali je hči do sedaj kdaj šla na kakšno daljšo pot brez staršev, kar je bistveno vprašanje, koliko je sploh samostojna.
Jaz bi ji lepo povedala, da razumem njene želje, a bo morala še malo odrasti. Vse življenje je še pred njo in tudi novi fantje. Nenazadnje ne veš, kakšen sploh je ta fant, ali mu je za zaupati tvojo hčerko za toliko časa. Evo, sem že na tem, hčerke ne bi pustila na to pot.
Dragi moji! Hvala za te dve mnenji…smo ze na dopustu.. jaz in moj moz nisva prispevala niti centa..moja mama ji je dala 50€(tudi mojemu sinu ki je sel z nami mu je dala 50€ )ostalo sta sama placala….tudi njen fant se studira,se ne dela…no v cetrtek se vracamo prav tako pmoja hci s fantom…ko sem jo klicala je bila vsa srecna in navdsusena…malo me skrbi…a ne kot prvi dan…;)
Strahovi so bili tudi zato….:moja hci je se devica!ta je njen prvi fant…in ziher bo/je spala z njim…nevem zakaj ampak bala sem se da bo to ravno na pocitnicah…kaj mislite da je tako?sem prav naredila da sem jo pustila?
Odvisno je, kakšen je tip.
17 let. Ne vem, saj lahko dela vse to kar hoče, tam ali doma.
Kdo ji plača dopust?
Zelje in finančne zmožnosti za takšen dopust, niso od nekega, recimo kao normalnega najstnika, ali malo starejsega.
Zdi se mi, da je to lahko boljrafiniran tip, ki si je zaželel mlado kost.
Jaz sem proti .
Mama, dobila si na to zelo lepe odgovore, verjetno so krvavi madeži, ker je izgubila devištvo. Se pa strinjam in sem tudi sama napisala in vprašala(finančno) z osebo-“proti1″….tako da je škoda sedaj izgubljati besede in razpravljati nekaj kar se je zgodilo in poti ni več nazaj.
Deklica je mlada, spoznala bo še v življenju druge fante, ki bo lahko želela preživeti dopust doma sama z njim ali pa bo zopet kam želela odpodovati.
Vendar tak dopust, pri dveh najstnikih, ki sta študenta, finančno gledano, je vsaj zame, če ti mama, nisi financirala, je pa to fant storil, sicer karkoli sedaj pišemo je vseeno, oba sta že doma. Stvar je s te strani zaključena in zdaj po toči zvoniti je prepozno. Tebe pa bo verjetno dvom in skrb, še kar nekaj časa preganjalo in sedaj bo časa tudi več za razmišljati. Kaj bo naslednja stvar, ki jo bo želela tvoja deklica z fantom narediti, bo spet problem. Ker če dobro pomislim, je to bilo vse tko na hitro, vsaj pri tebi mama.
Panika, rabim mnenje, potem pa OK, je šla sama z fantom na dopust, skrb je ostala…….no pa smo že nazaj z dopusta in ja vprašanje-je še devica ali ne??? Vse na hitro, ni bilo časa za razmislek, za pravilno odločitev. Kaj bo naslednja avantura tvoje hčere ali bo zopet izsilila ali bo pripovedovala pravljico, na katero boš draga mama nasedla.
Ne grajam,podajam svoje mnenje in se pridružujem mnenju avtorju “proti1″…………..pa lepe trenutke v preostalem poletju, brez zamere….sama sem mama, nikoli pa prišla v tako situacijo in četudi bi-ne bi tega dovolila, če ne poznam fanta, v mojem primeru punco sina in kako si bosta plačala tako drag dopust in to oba najstnika, študenta…..mah…….vse lepo vam želim.
LP