Najdi forum

Zdravo vsem,

Rabila bi vaso pomoc, ker se ne morem odlocit kaj se mi zdi prav.

S fantom, oba stara 31, pricakujeva prvega otrocka in danes me vprasa ce gre lahko s fanti na nek 4-dnevni festival. Takrat bo mali star cca 3 mesece in se ta festival vpada ravno v kolektivni dopust, ko bi si lahko tudi mi kaksen oddih privoscili.

Po eni strani si mislim naj gre in uziva (malo me sicer moti ker vem da bo pijanica in se kaksen ‘prepovedan cigaret’, ampak ok), po drugi strani pa ce se sama postavim v njegovo vlogo ne bi pustila tako partnerja in otroka samih, ker smo se zavestno odlocili za otrocka in nekako sprejeli, da se je ta zurerski del lajfa pocasi zakljucil in so druge prioritete na mestu.

Kaj si vi mislite o tem?

Hvala vsem za mnenja.

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Moje mnenje je, da se bodoči novopečeni očka ne zaveda najbolj svoje odgovornosti in si verjetno misli, da je skrb za otroka bolj v domeni partnerice. Seveda pa boš potem ti v očeh njegovih prijateljev tista coprnica, ki mu nič ne pusti, njega pa bodo klicali copata.

Kako pa je bilo pri njegovih starših, sta bila oba prisotna pri njegovi vzgoji ali je bil oče večkrat odsoten?

Kdo je dal pri vama pobudo za otroka? Bolj ti ali bolj on? Dvomim, da je bil povsem pripravljen za to velikansko odločitev.

dekle, pomembno je to, kar čutiš v srcu in vem, da te njegov planiran odklop moti. Tudi mene bi in to zelo. Pogovori se z njim. Ne zdi se mi fer do ženske, sploh pa so prvi meseci zelo zahtevni in bi bilo lepo od njega, da ves prosti čas nameni vama.
    Kako pa bi zgledalo, če bi  ti šla za 4 dni s kolegicami v Zrče?

Odgovor na objavo uporabnika
Kaj pravi tvoje srce?, 13.02.2022 ob 12:01

Moje mnenje je, da se bodoči novopečeni očka ne zaveda najbolj svoje odgovornosti in si verjetno misli, da je skrb za otroka bolj v domeni partnerice. Seveda pa boš potem ti v očeh njegovih prijateljev tista coprnica, ki mu nič ne pusti, njega pa bodo klicali copata.

Kako pa je bilo pri njegovih starših, sta bila oba prisotna pri njegovi vzgoji ali je bil oče večkrat odsoten?

Kdo je dal pri vama pobudo za otroka? Bolj ti ali bolj on? Dvomim, da je bil povsem pripravljen za to velikansko odločitev.

dekle, pomembno je to, kar čutiš v srcu in vem, da te njegov planiran odklop moti. Tudi mene bi in to zelo. Pogovori se z njim. Ne zdi se mi fer do ženske, sploh pa so prvi meseci zelo zahtevni in bi bilo lepo od njega, da ves prosti čas nameni vama.
    Kako pa bi zgledalo, če bi  ti šla za 4 dni s kolegicami v Zrče?

Najlepsa hvala za odgovor, res cenim in lepo napisano.

Glede odlocitve za otroka sva se oba ze v startu strinjala, da ga bova imela. Sem pa jaz potem cez cas v vezi prva dala pobudo in ko je bil tudi on potem pripravljen sva sla v to. V resnici pa si mislim da nisi nikoli 100% pripravljen, ampak si v nekem momentu v lajfu reces, da je cas in potem zadevo izpeljes.

Kar se tice njegove vzgoje pa mi je pustilo sedaj veliko za razmisljat. Njegov oce je kot voznik bil res veliko odsoten in je bil prakticno bolj kot ne vzgojen s strani mame.

Drugace pa jaz niti pomislila ne bi, da bi sla kot napisano za 4dni v Zrce s kolegicami pa dvomim sploh da mi me katera to vprasala, glede na situacijo. Pri fantih (kolegi nimajo otrok) pa mislim da je zal malo drugace.

Pri 31 letih iti na festival in doma pustiti otroka samega z mamo je neodgovorno in neodraslo ravnanje. S tem, ko nekdo postane starš mora sprejeti dejstvo, da je potrebno nekatere stvari žrtvovati za svojo družino. Problem s festivalom pa je tudi to, da bo oče po vsej verjetnosti prišel v stik s potencialno veliko ljudmi, kar lahko posledično v domače okolje prinese viruse in bakterije, ki jih sicer tam ni, to pa lahko povzroči dodatne nepotrebne težave za otroka, ki se mu imunski sistem šele razvija.

Omogočanje neodgovornega dejanja vedno za sabo prinese več težav, kot malo nezadovoljstva in konflikt ob zavrnitvi. Sami ste pravilno prepoznali, da tovrstno dejanje ni primerno, če boste sedaj popustili bo s tem storjene veliko več škode, ker se partner nauči, da se lahko izogne negativnim posledicam za dejanja, ki bi drugače naravno pripeljala do sprememb.

Naj opišem delček svoje zgodbe. 12 let v vezi od tega 3 leta poročena, brez otrok. Jaz sem čutila takole, dokler sva bila samo midva, mi je bilo ok, da je šel za vikend na morje, v hribe ali na smučanje s kolegi. Tudi za 10 dni v Grčijo na absolventa. Meni služba ni dopuščala prostih vikendov, zato nisem mogla nikdar zraven. V njegovi navadi so bile tudi petkove pijače po službi, ki so se občasno zavlekle tudi do sobote zjutraj. Sem razumela tudi to. Nisem bila tečna. Pa bi zgleda morala biti malo. Po poroki, ko pa sva začela z načrtovanjem otrok, pa mi je omenil, da bo on fural to dalje, mu odgovarja tako, od mene pa se pričakuje, da bom po službi, ki baje ni tako zahtevna kakor njegova, poskrbela še za otroke. Ker tega nisem mogla sprejeti, sva se razšla. Kar pa je zanimivo, če bivšega  primerjam z njegovim očetom… Enaka zgodba, služba od 8 do 18, petkove pijače, mama sama vzgajala njega in brata… In s tem je odraščal in dobil tak vzorec.  Je pa tako, eni se znoriijo pri 25ih,eni pri 35ih, eni nikoli.

eh pri 31 in dojenčku on razmišlja o Zrčah? škoda besed

Ne, to je samo za primer navedeno iz enega prejsnjega komentarja.

Dejansko se gre za Kolpa festival.

Jaz bi naredila takole: pobrskala bi še sama za kakšnim festivalom in mu povedala, kako sem se odločila, da si še sama vzamem malo fraj in grem s prijateljicami za 3 dni tja, on pa bo varuška tisti čas doma. Zelo podrobno bi potem opazovala reakcijo, ko bi to povedala.

Odgovor na objavo uporabnika
za foro, 17.02.2022 ob 22:53

Jaz bi naredila takole: pobrskala bi še sama za kakšnim festivalom in mu povedala, kako sem se odločila, da si še sama vzamem malo fraj in grem s prijateljicami za 3 dni tja, on pa bo varuška tisti čas doma. Zelo podrobno bi potem opazovala reakcijo, ko bi to povedala.

Sem skoraj ziher, da bi dobila odgovor, da naj grem, da bi potem on imel bonus za drugic 🙂

Kot oče 9-mesečnega dojenčka – ne, ne greš in pustiš partnerke same s tri-mesečnim dojenčkom…niti 4, 5 ali 6 ali…Otrok in mama potrebujeta v tem času veliko pozornosti in pomoči. Štiri dni se sliši malo, ampak pri 3-mesečnem je to dolgo…

Draga Zmedena520,

Ne to ni normalno, očitno ni zrel za resno družinsko življenje. Mislim, da mu je treba postaviti meje in to čim prej. Ni važno kdo je dal zadnjo pobudo, za otroka sta se odločila oba. Pa tudi če se ne bi, otrok je (bo) tu in je tako tvoj kot njegov. Če zdaj ne čuti te odgovornosti, ki bi jo moral, bo kasneje (verjetno) samo še slabše. Vem, da je zdaj zelo težko narediti kaj drastičnega, ampak menim, da bo do tega slej ko prej prišlo. Če mu ne postaviš mej že takoj. In če mu ne bo ok, bo odšel. Kar pa bo v vsakem primeru, morda samo kasneje.

Razumem da vsak od partnerjev potrebuje tudi čas zase, s prijatelji,… ampak ne pri otrokovih 3 mesecih?!?

Želim ti vse najboljše, res, ampak mislim, da se ne bo dobro končalo, če ne boš že zdaj postavila meja.

Vse dobro,

Barby

New Report

Close