Najdi forum

Na vas se obračam z eno veliko težavo, katero nikakor ne vem, kako naj jo rešim. Problem je moj fant. Stara sem 28 let. Skupaj sva kakšno leto in pol, eno leto tudi že živiva skupaj. Že od kar sva skupaj, stalno rešujem njegove finančne težave, saj je v tem času zamenjal že 4 službe, saj je v vsaki našel kaj, kar mu ni odgovarjalo. Poleg tega ima precej visok kredit, katerega seveda ne more odplačevati in ga jaz. Prav tako uporablja moj avto, sama se pač znajdem, kakor vem. Zaradi tega sem tudi sama v precejšnji finančni stiski.
Čeprav sem ga na začetku ljubila, se zadnje čase počutim izkoriščeno in imam stalen občutek, da se nanj nikoli ne bom mogla zanesti. V njem ne vidim več slike moškega, ampak se počutim kot da imam otroka. Tudi spolno me ne privlači več. Morda bo morda rekel, da sem krivična, ampak to stanje me ubija in čedalje bolj razmišljam, ali in kako ga zapustiti. Včasih se mi zdi, da vztrajam samo zato, ker se bojim, da bom na koncu ostala sama. Mislim, da ga ne ljubim več, saj v službi raje delam nadure kot da grem domov. On je do mene sicer dober in vem, da ga bom zelo prizadela, če ga zapustim, vendar tako ne morem več naprej. Ima kdo podobno izkušnjo?? Kakšen nasvet, kako naprej, bi mi zelo koristil. Prosim, pomagajte!!

Edino kar lahko zagotovo rečem je, da je res bolj otrok, kot moški.

Najprej nehaj odplačevati njegov kredit, ki najbrž ni za kakšno vajino skupno stanovanje ali podobno? Potem pa si vzemi nazaj v uporabo svoj avto.
Saj je lepo če mu ga občasno daš, ni pa treba da ga ima samo on ti pa hodiš peš.

Od tu naprej boš pa videla kam bo šel odnos… ali se bosta imela rada na bolj enakopravni/pošteni osnovi – ali bo šlo vse skupaj na čeri.

Edini nasvet je: ne delaj nekaj zoper sebe, na vsa ostala vprašanja pa si ogdovorila že sama. Z nekom menda ne boš iz usmiljena, kajne ?! Na koncu se ne izide.

Jaz bi se na tvojem mestu z njim najprej pogovorila – če ti je čustveno še kaj do njega seveda, in naj si prevzame svoje odgovornosti; ljudje se vedejo do nas tako, kot jim dovolimo. To, da mu plačuješ kredit in vozi tvoj avto, se mi zdi adijo in ti verjamem, da te je minila vsa privlačnost. Mene bi tudi. Sem prepričanja, da je moje preživetje moja odgovornost in partnerjeva pač njegova in da je to odraz odraslosti (razen izjemnih situacij), tako da te čisto štekam.

Ne pričakuj, da se bo sam od sebe spremenil, tako kot je, je zanj zelo udobno.

Svojega ne dam, tujega nočem je moj moto, ko gre za denar. Pri meni to ne bi šlo skozi. Jaz do takšnega moškega ne bi imela NIČ spoštovanja, če ni spoštovanja pa tudi ljubezni ni. Da sploh ne omenjam tega, da tovrstno parazitiranje pomeni tono ledu na moj libido. V končni fazi pa – če nekoga ljubiš, ga ne izkoriščaš. Lahko on reče, da te ne?

mojčika82, konec je že zdavnaj bil sedaj je samo potrebno to speljati do konca. Mislim, da je ostala samo še zadnja stopnica.

pa srečno!

..definitivno !!!

prilepila sem ti moj star post ki sem objavila. Morda ti kaj pomaga.

Vse kar so mi ženske napisale je res…in razplet…šla sva narazen, edina prava odločitev. Ko sva šla narazen in ko ni bilo več financ ministra si je pa hitro poiskal službo…

Če eden izmed partnerjev prevzame vlogo očeta ali mame, drugi pa otroka, se privlačnost vedno izgubi.

Za samostojno in trajno vezo sta potrebna dva odrasla človeka. Noben ne sme biti drugemu podrejen, ker se potem izgubi spoštovanje in se pade v odnos mati ali oče : otrok.

Če uspeta na novo postaviti temelje, potem imata šanse da se privlačnost vrne. Je pa potrebna revolucija. Daj mu rok v katerem mora on prevzet kredit (npr. mesec, največ 2), stroške si razdelita na pol:pol. Avto mu lahko posodiš, ko ga ne rabiš – naj pa plača bencin. To je predlog.

Srečno

Ste res še vedno tako diskriminativni.

Koliko je pa parov, kjer je ženska brezposelna in moški vse plačuje. V takih primerih se reče:

“Pač nimaš službe, taki časi so.”

“Ljubezen vse premaga.”

“Saj si pa pridan gospodinja.”

Če pa ženska plauje je pa moški izkoriščevalec, otrok, ne vem kaj…

No, sami se vprašajte. Kakšnih parov je več… Kjer je enska brezposelna ali moški.

No, kje ste zdaj, dvoličneži…

Prav imaš!¨!!!

Veliko več je žensk, ki živi na finančnih plečih moškega! Ampak to je pa čist normalno a ne?

No me zanima kaj na to porečete. Pa ne govorit o tem, da je ženska pač gospodinja in mama in je to tud kao služba, ker je zelo veliko parov brez otrok in živijo na tak način.

Se opravičujem ampak tud moškemu kdaj “ne gre” in če se imate radi pač prevzamete vlogo “finančnega ministra” za nekaj časa, tako kot to počne 80% moških.

kot moski bi tudi zenski naredila konec… sploh pa po letu dni in pol kolikor casa sta avtorica teme in njen fant skupaj… drugo je, ce se ti zgodi, da ostanes brez sluzbe in se potem zmenita kako naprej…. drugo pa je, da menjas sluzbe kot po tekocem traku pa se nobena ti ni vsec…

s takim nimas kaj poceti… najprej se poskusaj pogovoriti z njim, ce ne bo slo, pa naredi konec… bo zate bolje in zanj, ker bo primoran poiskati sluzbo 😉
srecno

Cakajte, cakajte – ampak ce moski dela in je zenska doma, potem zenska postori vsa ostala opravila in tudi moski ji ne pusti svojega avta, temvec ga sam nuca, ane, prav tako starih kreditov ne pokriva moski, razen ce ni to njegova res dobra volja – po navadi se mu izplaca ker je dobro poseksan in ima fino urejen dom, ter razumevajoco partnerico, torej se je moski sam odlocil kako in kaj bo, prav tako se ima zenska pravico sama odlocit in tam kjer ji do tega ni, ji pac do tega ni, pa da si lomi roke.
Se ena velika razlika med moskim in zensko je: zenska ki ostane doma, ima kaj za pocet, skrbi lahko za svojo lepoto, se neguje, da ko pride moz domov, izgleda sveze in lepo ter disi po olju ali bodylotionu – kaj pa moski ki ostane doma? Pa ja ne bo hodil kot babnica na pedikure in manikure, k frizerju in na masaze in se mazal z bodymilk, po stacunah in drogerijah – ce ti do taksnega je, si lahko kar babnico vzames, po navadi izgledajo boljse in lepse ;)…
Mene dec ki ne bi delal in bi visel na meni – ne bi rajcal. Lenitisi me seksualno odbijajo, ker imam rada moskega, moski pa delajo in so aktivni.

Valda ga pustis, ce nic ne cutis do njega in te seksualno odbija, nimajo druge zadeve nic pri tem, ne vem pa zakaj se bojis ostati sama? a je to tako slabo, da raje nekoga slepas in nimas notranjega miru? Konec ljubezni = konec veze in to je edina odresitev,le tako se lahko na novo orientiras, obracas in morda spet kdaj spoznas koga, ki BO DRUGACEN, kajti na napakah naj bi se ucili.
Se danes koncaj z njim, kaj pa.

Se strinjam z žensko. Kot, da moški pa ne sme biti v finančni stiski. Kot, da moški ki so brezposelni, so pa vsi leni. Kot, da takšni moški pa ne delajo okrog hiše, skrbijo za otroke. Ampak ne. Ljudje dvolični ste!

Kot je ženska rekla. Tip verjetno ni noben lenuh, samo spontano je prišlo do takšne situacije. Če ga ima rada naj mu bo ob strani.

keš pičke!

Se ena velika razlika med moskim in zensko je: zenska ki ostane doma, ima kaj za pocet, skrbi lahko za svojo lepoto, se neguje, da ko pride moz domov, izgleda sveze in lepo ter disi po olju ali bodylotionu – kaj pa moski ki ostane doma? Pa ja ne bo hodil kot babnica na pedikure in manikure, k frizerju in na masaze in se mazal z bodymilk, po stacunah in drogerijah – ce ti do taksnega je, si lahko kar babnico vzames, po navadi izgledajo boljse in lepse ;)…

Se pravi je v takem primeru le strošek in spolno objekt.

Če je situacija takšna, da se fant trudi dobit službo, da dela doma in proba rešiti zadevo, potem je to povsem druga stvar. V takem primeru naj si bi partnerja stala ob strani.

Iz opisane situacije sem razbral, da je fantu vseeno, če da v službi odpoved, ne da ima novo službo, kljub temu da ima kredit. V tem primeru bi šlo za neodgovornost in zvračanje odgovornosti na njegovo punco, češ saj bo že ona plačevala. Če veš, da imaš kredit, potem ne daš odpoved, preden imaš novo službo. Jaz z neodgovorno žensko ne bi mogel bit partner.

?????
Obstajajo moski, ki ne potrebujejo sofinanserke, ker sami super zasluzijo. Kje pa pise da vedno MORATA oba delat, v kapitalizmu je mnogokje tako, da dela samo moski in nikjer ni vprasanje, zakaj zenska ni zaposlena, temvec, ce moski premalo zasluzi, dela dva ali tri dela, docim pozabljas, da obstaja x moskih, ki zasluzijo dovolj, da lahko prezivljajo komot zenko, pa se kaksnih pet ljubic ce hocejo.
Tudi tam kjer zenska super zasluzi ne potrebuje nujno moskega za prezivetje, je pa res da so financno mocni moski za zensko seksualno privlacnejsi – tako pac to je, nekaj drugega izzarevajo, moc, samozavest, uglajenost in umirjenost, zato tudi bogati dobe najlepse zenske, ker to nas zenske ocitno pac privlaci. Mene sicer ne kaj dosti bolj kot normalni zasluzkarji, ampak da pa dec NIC ne dela me pa dobesedno odbija!
V tem primeru je tako, da zenska zasluzi ravno dovolj zase in ni dolzna slepanja, ce ji do tega ni! S tipom ni v zakonu in lahko vezo pretrga kdajkoli zeli iz kateregakoli razloga zeli.

Da pa bi slepala naokoli lenuha in ga celo finansirala pa ne pride v postev pod nobenim pogojem, sploh ce bi sama s svojo placo ravno prav shajala, ni sans, pac tako je kjer je zasluzek srednjega razreda, tam sta prisiljena oba delat! Kreditov nikogar pa ne bi poravnavala, saj pa nisem banka. Sem imela taksnega sleparja, katastrofa, to je nemosko in se lastno financno stanje se ti znatno poslabsa, mene je stalo npr. da vec nisem mogla redno k frizerju in sem si mogla vedno sama stemat frizure o cemer nimam pojma, nisem mogla vec na shoping ture, nisem mogla hodit po finih restavracijah in si prihranit kuhanja ter pucanja po kuhanju, nisem vec mogla nic privarcevat in kupit kaksno opremo, nisem mogla imet cistilke in sem mogla sama pucat ali it na wellness wikend, za dopust je zmanjkalo itd., pri taksnih stvareh pa vec ni heca, take parazite se skensla.
In ja, sem ze raje spolni objekt kot pa banka, verjemi – zase s tem storim vec dobrega kot ne ;).
Ta tip o katerem se pise pa je spolni objekt in strosek, pa se velik len parazit povrhu ;), od katerega nic nimas… Moski itak vedno radi seksajo, med tem ko zenska rabi za dober seks kaj vec kot da se moski slece in vleze gol na posteljo, je to razumljivo?

Noni… Vem, da namerno nočeš preideti k bistvu.

Dejstvo je, da v primeru, da bi bilo obratno bi bil odziv povsem drugačen.

In ne… Sploh nihče ne govori o lenuhih. To govorite ženske, zato da skrivate svojo kešpičkevstvo.

Namesto, da govorite o moških s povprečno plačo, govorite o lenuhih.

Fant avtorice teme ni lenuh. Samo finančno stisko ima. Kaj a zato ga mora zapustiti. Kaj če bi bila ona brezposelna, bi ji rekli, da je izkoriščevalna?

Se zelo strinjam s temle:

In tudi avtoričin fant – po v prvem prispevku napisanem – mogoče ni lenuh, vsekakor pa je hudo neodgovoren.

Za “čakajte čakajte”

Kako to misliš, da Noni noče preiti k bistvu. Za moje razumevanje je vse o sebi, svojem odnosu do sveta in odnosu do moških povedala. Materialna plitvina; samo da za welnes in šoping ture ne zmanjka.

Ampak te “keš ***** res obstajajo. Dolgo sem mislil, da je to bolj mit. Pa sedim en večer v lokalu in pri sosednji mizi dve “plastičnjakinji” čivkata o tem, katera je katerega tipa bolj obrala in spet kako je katera kakšnega skenslala, ker ni dovolj dobro financiral, pa s kakšnimi avtomobili so ju vozili naokoli… ah kar slabo mi je bilo. Tipi, ki jih prenašajo so si pa itak sami krivi. Iste prazne lupine od ljudi. Včasih samo BMW ne pomaga, je treba imet še kaj v glavi in v srcu. Slava jim.

New Report

Close