Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva naj bom zaskrbljena

naj bom zaskrbljena

Pozdravljeni g. doktor,
priblizno takole bi razlozila, ko bi prisla k vam na obisk. Pred mesecem dni sem imela spolni odnos z moskim (ki ni moj moz), kondom, in kmalu za tem sem dobila vnetje noznice. Vstavila sem si dve vaginileti, za tretjo je bilo prepozno, ker sem ze dobila menstruacijo. Po menstruacijij e bilo vse v redu. Sedaj pa sem na sredi ciklusa, tedaj tudi obicajno dobim zelo mocan beli tok. Tudi tokrat sem ga dobila, s tem, da me ze dva tako cudno scemi noznica. Ne srbi, ne boli, tako hecno scemi. Beli tok ni bel, ampak rahlo rdeckast, kot da bi hotel biti krvav. Sedaj sem se pricela mazati z Canesten cremo, ce bo recimo pomagalo. Spolovilo si redno brijem in umivam s Bionsen kremo.
MOram se povedati, da sem pred 14 dnevi preiskusila tisto z jogurtom, ko vedno svetujete zenskam, ki imajo kaksne probleme, pa si mi zdi, da je malo hecno vplivalo name. Kaksnih 5 min po tistem, ko sem si dala jogurt na vlozek, si mi je zdelo, da mi kar nekaj gomazdi po noznici, kot da nekaj “hodi”. Naslednje jutro pa je bil tak sirast madez, kot po vaginaletah.
Kaj bi mi svetovali? Hvala in morda mi boste prihranili pot in dan dopusta k ginekologinji, da ne govorim o cakanju v cakalnici.

Draga Petra,

trežko bom konkreten vendar gre lahko tudi za genitalni herpes. Lahko gre za katerokoli od siceršnjih okužb nožnice, kar pa je potrebno videti v času “tipične slike”. Če boste na spolovilu odkrili kakšen mehurček, gre po vsej verjetnosti za herpes, sicer pa ne vem. Tisto z jogurtom je predvsem preventiva pred glivami in bakteriozo, pred virusi in paraziti pa žal ne pomaga.Kondom sicer res ščiti vendar zaščita ni 100%.

Hvala za odgovor,
ravno danes sem dobila menstruacijo (cisto nepricakovano) in morda je vse skupaj povezano.
Hvala se enkrat

New Report

Close