Najdi forum

V čem je sploh razlika? Biti naiven ali biti neumen? Ali kar oboje hkrati? Na enem od forumu sem zasledila sledeča vprašanja:

– je neumno, če si naiven?

– ima to kakšno povezavo z inteligenco?

– je to dobrota?

– je to šibkost?

-če si naiven, ni neumno, je pa nespametno:) in včasih celo simpatično.
-Naivnost z inteligenco verjetno nima prav velike povezave ker je tudi meja med genijem in idiotom zelo tanka. Torej je lahko naiven tako zabit kot pameten človek;)
-naivnost ni dobrota, je slepota:)-ampak včasih je tudi koristna
-je šibkost in je lahko vrlina, odvisno, kdaj in koliko je kdo naiven;)
po moje:)

jaz sem naivna:)

nisem čist zihr, da ti veš, o čem sploh pišeš. ampak važno je, da pišeš

naiven si ko te nekdo nategne enkrat,ko te pa ta ista oseba nategne drugič si pa neumen,ko te ist oseba nategne najmanj desetkrat,si pa kreten do daske(razen če nimaš kakih drugih skritih namenov,interesev in se puščaš nategovat zaradi le teh-v tem primeru nisi nič od tega ampak preračunljivec)

naiven ni neumen, je le neveden, preveč dober do drugih in premalo dober do sebe

ker mu mnenje in počutje drugih pomeni več kot lastno – “feler” je pa po moje v vzgoji – ko je pridobil ljubezen staršev le s tem, da se je prilagodil, da so se oni počutili dobro.

**************************************** V resnici mi nisi mar ti, ampak vznemirjenje, ki ga občutim ob tem ko te ljubim. (Anthony de Mello)

aja Sarah5:)
A ti pa to veš, al kar malo na pamet??:)))))

Prežveči me, pa izpljuni;), ker če se boš obremenjevala z mojim pisanjem, pa me brala, lahko stakneš še čir na želodcu…;)

prosim?

**************************************** V resnici mi nisi mar ti, ampak vznemirjenje, ki ga občutim ob tem ko te ljubim. (Anthony de Mello)

Za naivnost ni treba biti neumen. Čisto dovolj je, da si predober in verjameš, da so dobri tudi drugi. Ljudje pač druge ljudi radi sodimo po sebi in mislimo, da drugi nečesa niso sposobni, če mi sami nismo.

Do neke mere. Čeprav ni slabo, če te starši učijo, da si dober do ljudi. Je prav, da ti povejo tudi, da ljudje ne bodo enako dobri do tebe.

zelo dobro napisano

New Report

Close