Najdi forum

Sem,v veliki stiski in vas prosim za pomoč-nasvet.Poročila sem se in rodila,sedaj pa sem izvedela in tudi izkusila na svojikoži ,da se je poročil z menoj,zaradi Slovenskih dokumentov.Mož je namreč državljan bivše Jugoslavije.Ne želi več živeti z menoj grozi pa mi če se bom ločila.Grozi da bo odpeljal otroka,čeprav ne skrbi zanj.Zaenkrat,še ni dobil državljanstva.V evropi,že ima nekaj kazenskih ovadb nasilja in pretepa.Odjavit pa ga iz prebivališča tudi ne morem.Zanima me če se ločim ali bo dobil kljub temu pravico do bivanja v evropi in ali mu lahko sodišče dodeli ,da otroka odpelje iz Slovenije?Kaj narediti?Ker je zelo nasilen se bojim za otroka.

Spoštovana!

Lahko poskušate doseči razveljavitev zakonske zveze, ker z njegove strani ni bila sklenjena z namenom skupnega življenja. Več informacij o tem postopku si preberite na spletni strani: http://www.druzinsko-pravo.si/zakonska-zveza/neveljavnost-zakonske-zveze , kjer nudijo tudi brezplačno telefonsko svetovanje.

Zaradi ogroženosti pa se povežite tudi z Društvom za nenasilno komunikacijo, da vam pomagajo pri zagotovitvi varnosti vas in otroka: http://www.drustvo-dnk.si/kontakt.html . Obstaja tudi možnost umika v Varno hišo.

Toliko za začetek. Če vas bo še karkoli zanimalo, se kar še oglasite, ali pa da poveste, kako se zadeve razrešujejo.

Srečno!

Jana Metelko, dipl.soc.del.

Zavod Pelikan - Karitas Materinski dom 01/366 77 21 [email protected]

Pozdravljena!

Če ne živi s teboj takoj na upravno enoto in sproži postopek ugotavljanja stalnega prebivališča.
Glede groženj pojdi na policijo in VSE povej. Če ti je konkretno grozil bo dobil prepoved približevanja. Pojdi na Center za socialno delo oz. te bodo tako iz policije tja napotili. Ali pa najprej na CSD.
Pokliči anonimno številko SOS telefona za ženske v stiski 080 11 55, klic je brezplačen!
Poišči še druge kontakte npr. Beli obroč …. v glavnem čimveč podpore in informacij.
Iz katerega konca pa si? Obstajajo ponekod tudi svetovalnice npr. v MB, kejr ti nudijo konkretno podporo.
Ne zdaj obstat in se reši tega človeka. Pozabi na strah – je hudo, ampak gre!

New Report

Close