naivna?
S fantov sva skupaj pol leta. Jaz sem začela študirat, on pa je 10 let starejši od mene. Ker živi v mojem študijskem mestu, živim pri njem. Moji starši ga poznajo in ga imajo radi. Problem je sledeč. Ko sva v družbi govori stvari,ki me prizadanejo. Sej mogoče sm jst preveč občutljiva, samo…npr. on hodi na fitnes in kolegom pravi, da gre tja, da si malo oči spočije ko gleda punce pri aerobiki. Pa zadnjič je kazal prijatelju “kakšne dobre bejbe” je gledal na internetu. In zmeraj daje opazke drugih punc, npr.”uuuu ta je pa huda,ta pa ma gištel, ta pa je našpičena,ipd “In to vse pred mano. Že prej si sama sebi nisem bila všeč, sedaj pa se mi zdi, da bom s časom postala čisto zakompleksana. Čeprav mi drugi pravijo, da sem simpatična in luškana, mi fantovo obnašanje zbija samopodobo, čeprav mislim, da bi prav on moral biti tisti, ki bi me razumel in tolažil. Ob njem sem se včasih počutila nekaj posebnega, sedaj pa se počutim kot grda račka. Vem, da nisem super huda bejba, in ni mi jasno zakaj si ne najde take in raje hodi z mano, s študentko z nizkim mesečnm dohodkom. Jaz namreč nimam denarja niti namena, da bi se v teh letih oblačila elegantno (špičaki,…), ker ne mislim starše ob že tako velikih odhodkih zame še bolj “ožemat”. …
Bolj kot razmišljam, manj mi je jasno. V trenutkih kot je tale, močno dvomim da me ima rad. Ko pa sva skupaj v sobi mi govori kako je srečen z mano, kako me ima rad, kako bi se rad poročil z mano,…(in oh in sploh lepe besede…)In jaz, ja, verjamem. Sem naivna ali preveč občutljiva in ljubosumna? Hvala za odgovor.
zmedena in zaljubljena
Najstnica,
napisala si, da bi me razumel in tolažil, pa ima tudi razlog, da to počne. Si mu kdaj povedala, da te to moti, si mu mogoče poskušala razložiti, kako se počutiš in zakaj, recimo tako kot si zdajle nam. Veš, ko sta dva skupaj, je tudi zelo prav, da si vse povesta. jaz naprimer, ne vidim v tem nič slabega, če da kakšno opazko, je pa slabo, če ve, da ti tega ne maraš in vseeno to počne, če pa tega ne ve, pa mu ne moreš očitati.
torej, vsedita se in se o tej zadevi pogovorita, natančno tako kot tukaj in še več. Naj pozna tvoje občutke, ampak te, mu moraš pokazati.
primož
Majda, če že nekaj trdiš, tudi razloži. Kogar je pičila kača, ta se boji še zvite vrvi.
primož
Moj je bil isti, pa sem mu enkrat, ko mi je bilo dovolj, povedala da mi to niti najmanj ni všeč. Ob takem govorjenju sem namreč postala že prav ljubosumna. Če ne bo nehal, ti priporočam, da samo delaš isto, boš videla kako mu bo všeč. Če je vzrok samo v tem, da si hoče med frendi malo dvignit ego, ne bo problema, če pa resno misli… Ti ga najbolj poznaš.
lp
Tako kot pravi Primož. Povej mu, da te to moti, ker misli ti zagotovo ne bere. Saj vem, da je včasih kaj težko rečt (verjemi, govorim iz lastnih izkušenj), ampak nihče ti ne more videt v glavo.
Zelo si še mlada in verjemi mi, da je moški svet in moško razmišljanje popolnoma nekaj drugega kot naše, žensko. Lovci so od pradavnine in lovci bodo ostali. Moški imajo še manj samozavesti kot ženske (moje mnenje) in pač potrebujejo, da si bildajo ego. In s čim je to najlažje narediti? Ogledati si lepe ženske, jih malo ogovoriti in če jim ženska nakloni vsaj en nasmešek, so že zmagali za tisti dan. Mogoče potrditev, da so še zanimivi, potrebujejo še bolj kot to potrebujemo ženske.
Tudi moj partner ni izjema. Ko vidi kakšno lepo žensko, dobro mrho, ne more, da ne bi skomentiral. Mogoče imam tudi srečo, ali pa on, da nisem zelo ljubosumen človek. In pravi, da mu je všeč, ker mu pred mano ni potrebno paziti na svoje besede, da se lahko počuti svobodnega.
Seveda pa vem tudi to, da je lahko še ne vem kako dobra baba, vse ostane pri pogledu in komentarju. Vem, da ljubi edino mene, da je samo moj in da me nikoli ne bi prevaral, pa se lahko komu to sliši še tako naivno in pocukrano. Ampak te stvari imava pač razčiščene in tako so vse ljubosumne skrbi odveč, z ene ali druge strani.
In, draga najstnica, nikar se ne počuti zato manj lepo. Tudi jaz nisem ravno kakšna huda lepotica, pove mi, da imam kakšen kilogram preveč, ampak to sem jaz in rad me ima takšno kot sem.
Nikar se ne obremenjuj s tem, da so druge lepše, ker to je popolnoma stran vržen čas. Lepota je relativna. Pomembna je energija, ki jo človek oddaja.
Ja, in še to, včasih še jaz pogledam za kakšno žensko in si mislim: Vau! Pa to še ne pomeni, da bi jo hotela dobiti v posteljo.
Tako je bilo tudi pri mojem bivšem in sem ugotovila, da je zelo zakompleksan, pa se je to odražalo na tak način, da mu je bila zunanjost in govorjenje o tem, zelo pomembna. Meni je to sicer zbijalo samozavest, ampak samo toliko časa, da sem ugotovila, kaj je na stvari.
Ne rečem, da je pri tvojem isto, saj ni pravil, ampak lahko da je. Poskusi ugotoviti, pa se ti stvar ne bo zdela toliko tragična.
Nikar pa ne dopusti, da bi te začel oblikovati po svojih merilih (moj bivši je na primer hvalil visoke pete pri drugih ženskah in jih hotel vsiliti tudi meni, všeč so mu bile velike prsi pri drugih, pe je želel, da se zredim:((( Noro. )
Tega pa ne smeš dopustiti za nobeno ceno.
naivna…..v tem smislu, da je še premlada in da verjame, da jo poročil, da je srečen z njo, obenem pa gleda za drugimi in ji uničuje še tisto malo samozavesti, ki jo ima. Škoda, ker po moje si bo s takim človekom uničila življenje….tko mislim. Ja, tudi iz svojih izkušenj vem….ker sem bila tud jaz preveč naivna v njenih letih.
Majdi
V njenih letih smo bili vsi naivni. Pa roko na srce, ne smemo metati vseh ljudi v isti koš. Tudi jaz sem se strašno opekla, pa vendar mislim, da je treba partnerju zaupati. In to ravno zato, ker se kot posamezniki zelo razlikujemo. Tako tudi niso vedno take obljube prazne, nekdo mogoče celo misli resno?
Kakšno bi bilo življenje brez zaupanja, optimizma,….?
Ljudje pravijo, da se na svoji koži učimo. In res je tako. Vsak mora svojo zmoto občutiti na lastni koži. Zato smo na tem svetu, da delamo napake. Res, da bi nam lahko bila marsikatera prihranjena, pa vendar, poskusiti ni greh.
ojla,
mislim, če bi se do mene nekdo tako obnašal (sploh če bi bil moj fant), bi se resno zamislila nad sabo in njim. nad sabo zato, ker mislim, akj za hudiča mi je, da prenašam tako obnašanje, ki me prizadene, žalosti, žali in mi kvari (in to povsem nepotrebno) mojo samozavest. kot drugo bi se pa zamislila nad tem fantom. v smislu, kaj za vraga on misli, da se mora na tak primitiven način potrjevat in dokazovat pred kaj jaz vem kom, še najmanj pa pred tabo. mislim ok, jaz ne vem kako je z njim in zato ga mogoče ne bi smela obtoževati česarkoli, ampak če neke osnovne oblike manir in splošnega obnašanja do osebe, ki jo imaš in družbe paš nima MU JO RAZLOŽI TI!!! ker s tem dela iz sebe popolnega bedaka. ob enem pa postavlja v podoben položaj tudi tebe – zamisli si kaj si lahko nekdo misli o človeku, ki hodi s nekom, ki ima take in podobne opazke kot tvoj fant. jaz bi si rekla: ma ena kura. kaj pa češ. pač ne zna misliti in je z njim. … in ja je to resna žalitev zate. se zavedam. ampak po tvojem pisanju vidim v tebi še veliko več. in daj zahtevaj tisto nekaj več tudi od njega. če drugega ne golo spožtovanje. sicer pa si naredi uslugo in pojdi stran.
ajda
ps: in tisto natolcevanje o tem, da so moški pač lovci in iščejo ženske in jim je to v naravi, bla, bla, bla… prosim vas no. sej ne živimo več v kameni dobi ali pač?! ob takih komentarjih se včasih resno vprašam…
Natanko to sem mislila povedat tudi jaz!
Glej, najprej mu moraš pvedat, da se ti ob tem počutiš neprijetno, če to govori pred tabo, tako nekako kot si povedala nam.
Ni namreč nujno, da on to misli slabo. Glej, mene to sploh ne moti, npr. midva z mojim fantom včasih sediva kje na kavi, pa me on zabava, če mi je kelnar všeč, al pa gledava TV, pa rečem, kak je tota pa tota igralka dobra,ker vem, da mu je(recimo Angelina Jolie je meni ful dobra baba, njemu pa tudi in vedno, če jo kje vidim, rečem, lej jo kak je dobra). Ker ve on, kaki okus mam jaz, pa vem jaz, kakega ma on. Ampak ne bi pa vpričo njega svoji kolegici govorila, kak je en dober, al pa se s tistim spogledovala ipd., zato tudi ne bi pustila, da bi moj fant to delal. Ker to pa ni več lepo, pravzaprav grdo.
Recimo od moje prijaeljce fant in njegov najboljši kolega si zmeraj pred njo in pred nami vsemi kažeta ženske, ki grejo mimo, v stilu: “Lej ono stari, kak je dobra, vau, lej ono…” in to ni več prijetno, ampak ona mu tega ne reče, čeprav vem, da jo boli, kot tebe, ampak on tega ne jemlje isto kot ona, zato ne more vedet, da jo boli. Tvoj primer je podoben. Povej mu! Lepo se pogovorita, kot je rekel Primož, kajti temelj zveze je tudi dobra komunikacija!
Natanko to sem mislila povedat tudi jaz!
Glej, najprej mu moraš pvedat, da se ti ob tem počutiš neprijetno, če to govori pred tabo, tako nekako kot si povedala nam.
Ni namreč nujno, da on to misli slabo. Glej, mene to sploh ne moti, npr. midva z mojim fantom včasih sediva kje na kavi, pa me on zabava, če mi je kelnar všeč, al pa gledava TV, pa rečem, kak je tota pa tota igralka dobra,ker vem, da mu je(recimo Angelina Jolie je meni ful dobra baba, njemu pa tudi in vedno, če jo kje vidim, rečem, lej jo kak je dobra). Ker ve on, kaki okus mam jaz, pa vem jaz, kakega ma on. Ampak ne bi pa vpričo njega svoji kolegici govorila, kak je en dober, al pa se s tistim spogledovala ipd., zato tudi ne bi pustila, da bi moj fant to delal. Ker to pa ni več lepo, pravzaprav grdo.
Recimo od moje prijaeljce fant in njegov najboljši kolega si zmeraj pred njo in pred nami vsemi kažeta ženske, ki grejo mimo, v stilu: “Lej ono stari, kak je dobra, vau, lej ono…” in to ni več prijetno, ampak ona mu tega ne reče, čeprav vem, da jo boli, kot tebe, ampak on tega ne jemlje isto kot ona, zato ne more vedet, da jo boli. Tvoj primer je podoben. Povej mu! Lepo se pogovorita, kot je rekel Primož, kajti temelj zveze je tudi dobra komunikacija!
Nisi naivna. Glede na tvoje sporočilo, bi rekla, da si iskrena punca. In verjamem, da celo res luštna in simpatična. In si naletela na zakompleksanega 10let starejšega moškega, ki svoje komplekse zdravi tako, da zatira tebe. Predobro poznana zgodba. Če ti partner ne daje občutka, da si najlepša, najboljša, najpametnejša, naj…, je z njim sigurno nekaj narobe. Pa to ne pomeni, da bi objektivno morala biti popolna. Le v njegovih očeh. Razmisli o njegovem obnašanju. In se pogovori z njim. Me res zanima reakcija.