Nahrbtnik za nošenje otroka
Razmišljam o nahrbtniku za nošenje otroka, pa nimam pojma, na kaj moram pozorna. Nismo nikakršni hribolazci, potrebujem ga v bistvu bolj zato, da bi bila mobilna z dojenčkom tudi v slabem vremenu, npr. za skočit v trgovino, pa v vrtec po starejšega otroka …
Vseeno pa ne bi rada kupila kaj nekvalitetnega ali celo škodljivega. Torej, kakšen material, opore, ogrodje, itd. mi svetujete? Cene na Bolhi so namreč zelo različne (od 15 do 150 eur), pa se mi niti ne sanja, kakšne so razlike. Jaz bi nek srednji razred.
Hvala že vnaprej.
Kleo, lahko prideš do mene, pa ti dam enega za an ramo, za pol ure, pa potem še deuterja, pa če mene vprašaš sem raje brez, k da ga v prvem nosim.Ker sem samo enkrat ta prvo hči nesla do trgovine in nikol več, M pa sedaj z Deuterjem prenosim po par ur brez težav, pa je kar težak. Ker ima tako močno oporo na boke, da ramena in hrbet skoraj nič ne nosijo.
Tudi mi imamo deuterja II in smo zelo zadovioljni. Res pa je, da hodimo z otrokom na nižje hribe, izlete,…
Vsekakor je to prava izbira. Narejen po vseh standardih – varen, udoben, zračen,..
Je pa veliko dražji kot 100€, to pa je smola. S strehico in senčnikom vred stane 150 € oz okoli 35.000 starih sit.
Pri nakupu bodo pozorna na:
– varnostne pasove (za otroka)
– varnostni pas za nosača (čez prsi in čez medenico)
– pravilno oblikovane, udobne naramnice
– težo nahrbtnika
– kakovost materiala (zračnost, da otroku in tebi ni prevroče)
– sedalo mora biti dovol nizko, da otrok ne pade ven