Nahrbtnik za nošenje otroka
Ojla!
No, ker smo prerasli kengurujčka, je najbolja aktualna tema nakup nahrbtnika. Uporabila sem že iskalnik in ugotovila, da najbolj hvalite nahrbtnike Ferrino in Vaude. Zanima me, kje se dobijo nahrbtniki Vaude in kakšne so cene. Za Ferrino sem slišala, da v Igluju in stanejo 24.000. Pa kakšna je razlika med temi dvojimi oziroma ostalimi.
Ali ima še kdo kakšne izkušnje (dobre, seveda) z drugimi nahrbtniki?
Pa še to. Mogoče kdo ve, če imajo kdaj tudi v trgovinah z rabljeno opremo te nahrbtnike?
Hvala in lepo preživite ta sončen dan,
Jasna
JAz ti lahko povem le za Vaude – vem, da jih imajo v M Športu v Kranju (sedaj je to Elanova trgovina, včasih Merkurjeva – za Globusom). Cena je okoli 30.000. Ne morem ti opisati razlike med tem in Ferrino (saj Ferrino ne poznam), lahko pa ti povem, da smo mi dobili Hauck-ov nahrbtnik, ga nekakjkrat uporabili, nato pa šli kupit Vaude. Mala lahko zdaj udobno zaspi v nahrbtniku (kar navadno nazaj grede s kakšnega hriba tudi stori), mož, ki jo navadno nosi se počuti mnogo bolje, tamalčka ima tudi dovolj prostora za noge… Mislim, da se ti splača kupiti pošten nahrbtnik, če imate namen kar nekaj hodit.
Težko pa jih je dobiti v trgovinah z rabljeno opremo – iskala sem ga jaz in še nekaj prijateljic, pa nikoli niso imeli nič pametnega (oz. enkrat samkrat, pa še takrat je bila cena le nekaj tisoč nižja od novega). Seveda pa poskusi – mogoče boš imela pa ravno srečo.
Pozdrav, pa srečno pri izbiri.
Urša
Mi smo zelo zadovoljni z nahrbtnikom KIDDY PLUS firme Mc Kinley. Kupili smo ga v Intersportu, v Mariboru. Stal je cca. 24000 (s strehico vred). Ima za nosača nastavljiv nosilni sistem, velik žep pod sedalom in stranske žepke. Za otroka je zelo udoben (naša pikica v njem vedno zaspi), saj je ob strani mehko obložen, noge pa niso stisnjene. V trgovini Elan (na Ptuju) sem si ogledala Vaudejev nahrbtnik in sta takorekoč enaka, cena pa je vsekakor nižja.
lp Črnica