Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija nahod

nahod

Lani, sredi februarja, se je začelo. Non stop smrkanje, napadi kihanja, še posebej zjutraj, zafilan nos, zvečer in ponoči običajno, srbeče oči, draženje v ustih(srbeče, pekoče nebo). Tako nekako kot blagi nahod, ki pa mu ni bilo konca.Nekje do konca maja, če me spomin preveč ne vara, se je zadeva uredila sama od sebe.
Letos, sredina februarja, jovo na novo. Torej sklepam, da se bo ponovilo isto kot lani. Mogoče gre za alergijo, kaj menite?Vendar kakšno?
Zunaj ne čutim nikakršnega poslabšanja, ne dobim napada na sprehodu po cvetočem travniku recimo-torej ni pelod, imam tri pse, s katerimi sem v stiku non stop praktično 15h dnevno, tudi v njihovi družbi ni poslabšanja-torej ni na živalske dlake. Če bi me motil prah ali pršice, bi me skozi vse leto. Prav tako sintetična oblačila.
Če jem surovo sadje, ni važno ali je olupljeno ali neolupljeno, me začnejo srbeti ustnice in celo nebo.
Letos pa še bonus problem-imam ful suho kožo na obrazu, se lušči, pa nobena krema niti ne pomaga niti jre ne morem uprabljati, saj dobim izpuščaje. Za enkrat sem poskusila tri Nivea, Amai , ognjičeva krema in pa Menalind Derm, ki naj bi bila antialergijska.
What’s wrong with me???

pozdravljena sotrpinka, enako se godi tudi meni. Tudi pri meni se je pričelo lani, ker pa mama živi z tem že praktično vse življenje mi je malo jasno kaj je vzrok. Tudi jaz se lahko zunaj sprehajam po travniku, ne smem pa mimo lesnike, ki cveti v konec zime, ali iti mimo pokošene trave, če boš pozorna zdaj ko bo res vse cvetelo , boš v zraku lahko na trenutke opazila rumene oblake peloda, ki je povzročitelj teh težav, ponoči pa se nemalokrat zbudim popolnoma zasopla, boli me desni del pljuč in potem pomaga samo še tabletka. Meni so predpisali lani za premagovanje teh težav Letizen, poznam pa tudi Claretine, ki so enako učinkovite. Potem težave konec cvetenja izginejo tj.do konec maja v začetku junija.
Tudi z kožo imam enake izkušnje a ne pomaga nič druga kot redno vlaženje in spiranje z vodo, ter kvečjemu zvečer kak tonic (za izpuščajčke).
Slišala sem da zelo pomaga ionizator in ravno sem namenjena v naku le tega. Pomaga predvsem zaradi načina delovanja. Več leahko prebereš na netu. Ponujajo jih več vrst in najboljši se mi zdijo ti ki jih lahko nosiš s sabo.

No lepo se imej želim ti čim manj smrkanja.

drejca

Drejca, hvala hvala. Čim manj smrkanja tudi tebi.
Lep pomladni pozdrav

New Report

Close